03.10.13, 00:47
Witam,
czy możecie mi polecić wózek dla córki, która ma obecnie 10,5 miesiąca, 10 kg wagi, wzrost 77 cm, czyli raczej jest spora.
Dotychczas córka jeździła w kiepskim Mikado po bracie (prawie 3,5 roku) w gondoli, gdy z niej wyrosła, próbowaliśmy przesadzić ją do Mikadowej spacerówki - nie byłoby w tym żadnego problemu, bo synek jeździł nią najpierw przodem do mnie, potem przodem do kierunku jazdy, niestety córcia nienawidzi tej spacerówki - od samego początku ostro protestuje przy wkładaniu jej do tego wózka, jest w stanie przejechać jakieś 200-300 m i jest krzyk (synek mógł w niej nawet spać). Nie wiem, czy to kwestia niewygody, czy kolor wózka się nie podoba - wózek nie wygląda na wygodny, podkładałam kocyk, poduszkę - nic z tego. Ta sytuacja trwała całe lato. Kiedyś włożyłam ją na próbę do parasolki synka - do XLandera - była zadowolona, ale córka jest jeszcze zdecydowanie za mała do niej - zresztą ta parasolka jest raczej na lato, poza tym synek jej jeszcze potrzebuje, a na zimę i w sumie na wiosnę też potrzebowałabym jakiejś bardziej przyjaznej spacerówki.
Co możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • monika_kas Re: Wózek 03.10.13, 08:40
      Musisz napisać swoje kryteria. Czyli cena, nowy czy używany, waga wózka i inne tego typu. Bo inaczej to ciężko będzie coś doradzić.
      • francesca12 Re: Wózek 03.10.13, 12:34
        Spacerówka: cena: kilkaset złotych, wózek nowy, waga obojętna, ale nie jakiś kolos, bo Mikado był kolosem. 3 lub 4 koła.
        • martuska1982 Re: Wózek 03.10.13, 12:39
          citi mini zwykłe pasowałby do opisu, ale nie bardzo raczej na zimę, bo m małe piankowe koła. Dobry wózek nowy za kilkaset złotych i jeszcze zeby zimą dał radę to raczej cieżko kupić.
        • monika_kas Re: Wózek 03.10.13, 12:42
          hmm

baby jogger city mini gt (ale cena to około 1200zł za nowy)

a z innej półki to zobacz może Bebetto Nico (nie miałam, ale macałam i wydawał się wporządku, ma raczej dobre opinie - nowy za około 800zł kupisz)
          • francesca12 Re: Wózek 03.10.13, 15:41
            Dzięki, spróbuję. Nie chcę szaleć cenowo, bo to już byłby trzeci wózek, który kupuję, a dziecko jest drugie, a nie pierwsze, więc kwota 1200,00 na jeden sezon wydaje mi się przesadzona, za rok pewnie będzie jeździła w XLanderze po bracie.
            • blueaha Re: Wózek 03.10.13, 16:31
              rozumiem twoje rozterki, ale ja zawsze mówię, ze ludzi oszczędnych nie stać na tandetę. Ja wolę kupić coś dobrej jakości i byc moze wydać więcej ale móc to jeszcze potem odsprzedać i odzyskać znaczna część pieniedzy niż kupic cos nowego, co po okresie użytkowania wyląduje na smietniku i nie odzyskam ani złotówki,
              • martuska1982 Re: Wózek 03.10.13, 21:43
                a najlepiej kupić coś dobrej jakosci używanego w cenie gorszego nowego, ale po okresie użytkowania sprzedać z niewielką stratą. wink
                • literka5 Re: Wózek 09.02.14, 13:49
                  dlatego jesli chodzi o jakosc wykonania i stabilnosc moge polecic jane muum, polaczenie dobrego wykonania z fukcjonalnoscia daje nam gwarancje dlugiego uzytkowania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka