08.11.13, 23:22
Podoba mi się maclaren XT ale wzdycham tez do BMW (choć cena zaporowa sad ).Nie mam rozeznania w maclarenach i powiedzcie czy XT ma regulowany podnozek czy ty tylko wkładka tak wisi?BMW jest na bazie triumpha i podnozka nie ma?to ma byc wózek do samochodu dla raczej drobnego roczniaka i mam wrażenie ze będą mu dyndaly nozki w tych maclarenach, mam racje?czy poza wygladem to owe BMW jest porównywalne z XT?(podbijanie, amortyzacja,komfort dziecka itp).Który wózek lepszy?(raczej w dłuższej perspektywie bo cierpliwość małża na wyczerpaniu)
Obserwuj wątek
    • pinik Re: XT vs BMW 08.11.13, 23:31
      Przerobilam ostatnio ponownie wszystkie prawie maclareny (oprocz Volo). Byl XT, XLR, Quest Denim 2013, starszy Quest, wlasnie BMW i Globetrotter. Wszystkie oprocz XT i XLR sprzedalam. Moja mala niby juz duza (w grudniu skonczy dwa latka), ale jakos sie przyzwyczaila, ze jezdzimy z podniesionym podnozkiem, albo chociaz takim jak w Urbanie (podpora pod nozki jest) i w Globetrotterze, Triumphie i BMW ja to denerwowalo, ze jej nozki "dyndaly". Do podnozka nie dosiegala. TAk tam kombinowala z podwijaniem tych nog, ze mi na to zal patrzec bylo.

BMW nie ma podnoszonego podnozka. NIby ma dosc glebokie siedzonko, ale mojej to nie wystarczylo. Wykonany pieknie. Resory na wszytkie kola (tego triumph nie ma). Ja jednak narazie wole XT (przez podnozek i budke), ale do auta malego XT juz troche dlugi. Te inne spoko wchodza. Jako, ze XT tak pokochalam, kupilam na zime jeszcze XLR (okazja sie nadazyla). Narazie sluzy malej do spania w dzien, bo jest w nim duzo miejsca i mieciutko (z ta wkladka i mam tez spiworek maclarena w nim).

BMW to bym raczej dla starszych dzieci polecala i tez jesli zamierzasz z niego czesto korzystac, bo cena straszliwa jest.
      • grudniowa.mama Re: XT vs BMW 08.11.13, 23:47
        wszystko jasne,dzieki-troche mi szkoda tego BMW bo właśnie znalazłam go w super cenie ale nie będę kupować na zapas i czekać az dorośnie do niego....no nic szukam dalej XT
        • agusia041 Re: XT vs BMW 09.11.13, 12:53
          Miałam XT, mam BMW. Zgadzam się z Pinik, dla mniejszego dziecka na pewno XT będzie bardziej komfortowy ze względu na obecność podnóżka i możliwość rozłożenia na płasko (w BMW oparcie rozkłada się tylko do pozycji półleżącej).
          Obydwa wózki prowadzą się równie lekko, ale podbijanie jednak trochę lepsze w XT. Techno ma poza tym regulowane rączki i głębszą budę.
          Mój synek w styczniu kończy 2 lata i w BMW jest mu wygodniej głównie za sprawą siedziska, które jest jednak głębsze niż w XT smile
          • eve_81 Re: XT vs BMW 09.11.13, 15:20
            Ja mam obecnie xt, ale za jakis zcas chciałabym własnie bmw, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
            Jeśli mozesz zdradź za ile znalazłaś, bo u mnie w sklepie sa 1600 i może 100 zł udałoby mi się urwać uncertain
            • grudniowa.mama Re: XT vs BMW 09.11.13, 20:24
              eve_81 - wrzucilam linka do watku z promocjami - w sklepie w uk to bmw mozna kupic za 189 funtow bodajze wiec cena dobra w porownaniu z cenami w PL
              • eve_81 Re: XT vs BMW 10.11.13, 07:55
                Dzięki, muszę pomysleć.... Planowalam go trochę potem. Mój syn jeszcze mały dość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka