Dodaj do ulubionych

CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :)

11.12.13, 22:41
w związku z jego mega niską ceną.... grzech nie kupić... smile

jaki kolor byście wybrały???

https://static.pokazywarka.pl/i/2521649/417789.jpg?1386798074
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 11.12.13, 22:48
      ten czarny ma elementy rózowe?Dobrze widzę?
      • monika_kas Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 11.12.13, 22:51
        no właśnie nie mam pewności... ale tak to wygląda na pierwszy rzut oka....
        • delphine_delphine Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 11.12.13, 22:58
          Zdecydowanie h.blue wink
          • eve_81 Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 11.12.13, 23:12
            Niebieski smile
      • misspuertorico Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 11.12.13, 23:36
        Mam Topaza Black (kolorystyka Topaza i Onyxa jest identyczna) i te elementy są czerwone smile Może takie trochę przygaszone ale nie różowe smile
    • pinik Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 11.12.13, 23:15
      BLUE!!!!
      • magda79pn Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 11.12.13, 23:30
        niebiański smile

Monika, a kiedy będzie Twój summit? smile dobrze pamiętam że jutro?

ja od jutra mam szlaban na kompa sad M wraca big_grin big_grin big_grin

ale... w piątek będę miała easywalkera sky wink kurcze, jak ja Wam go pokażę... uncertain
    • zona.102 Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 11.12.13, 23:48
      A jaka to mega niska cena?
      Kolor niebieski smile
      • monika_kas Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 03:59
        Pisałam o tym w wątku z promocjami. Z tego samego sklepu inne modele cybexa też w super cenach.
    • gaga-sie Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 07:52
      O ile jestem fanką czarnych wózków, w tym wypadku głosuję na niebieski.
      • martuska1982 Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 08:55
        mnie się oba podobają, ten czarny też, a jeśli to nie rożowe to pewnie bym się skusiła, gdybym chciała kupić. smile
    • monika_kas Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 10:38
      no to będzie hevenly blue smile

dziewczyny a czym się różni cybex od topaza?? oprócz wielkości kół... bo ja nie bardzo widzę inne różnice. topaz też w promocji, różnica w cenie niewielka.....
      • magda79pn Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 12:00
        kiedys myślałam że topaz większy, jak xt i xlr, ale nie, one są na szerokość równe, różnią się tylko kołami...
        • monika_kas Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 12:09
          e to bez sensu dopłacać za trochę większe koła. smile
          • agusia041 Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 12:37
            jeszcze za poduszkę i osłonki na pasy wink
            Mam przed sobą katalog cybexa i topaz niby jest 10 cm wyższy i waży 30dkg więcej, pozostałe wymiary są identyczne.
            A w ogóle już dajcie spokój z tymi promocjami, święta idą, kasy brak a tu ciągle jakieś okazje winktongue_out
            Też bym przygarnęła cybexika, mogłabym go znaleźć np. pod choinką, ach co to byłby za prezent big_grin
            • sztucznamrowka Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 12:43
              Ja już też zdurniałam z tymi promocjami....wink big_grin no ciągle myślę o wózkach...nie mogę się skupić na przygotowaniach do świąt....
              Ceny są suuuper na Onyxa, Topaza i Callisto...smile
              Ale nie wiem czy któryś brać...mój to przecież prawie 3-latek....te oparcie w Onyxie/Topazie to ile ma , chyba tylko 44cm???? To dla mojego synka za niskie sad
              • agusia041 Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 13:04
                Bez sensu te wózki robią, jakby nie można było wydłużyć tego oparcia o kilka cm uncertain
                Dla mojego prawie dwulatka też niskie, ale za tą kasę może warto chociaż trochę pojeździć...

• eve_81 Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 13:10
                  A jak komfort jazdy w porównaniu do xt, jak on w ogole wypada w porównaniu z xt??
              • monika_kas Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 13:27
                w jednym z wątków dziwczyny pisały że oparcie w Onyxie ma 47cm, więc nie jest aż tak źle. pozatym budka może być na różnych wysokościach smile

ja zamawiam, mój M szaleje z wózkami, zgadza się na wszystko. 2 nowe kupione w ciągu jednego tygodnia.... czym ja sobie na to zasłużyłam...?? wink
                • agusia041 Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 13:37
                  widać grzeczna byłaś, to i M docenił wink Ja byłam raczej niegrzeczna, więc na prezent nie liczę, chyba, że sama sobie kupię i powiem, że Mikołaj przyniósł big_grin

Kiedyś Saras pisała, że ogólnie cybexy prowadzi się ciężej od maclarenów.
                  A to oparcie to już nie wiem, myślałam, że 44?

• monika_kas Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 13:58
                    chyba byłam grzeczna smile

forum.gazeta.pl/forum/w,101614,148196256,,CYBEX_ruby_czy_onyx_.html?v=2
                    w tym wątku delphine pisała że w onyxie oparcie ma 47cm, zdjęcia też wklejała. jak dla mnie nie jest źle. jak na parasolkę podwieźdupkę. waga średnia, no ale w tej cenie.... nie można mieć wszystkiego smile
    • monika_kas ONYX CZY TOPAZ?? :D 12.12.13, 14:27
      różnice jak udało nam się wspólnie ustalić niewielkie. topaz ma większe koła. wymiary siedziska prawie identyczne (a może identyczne). do topaza dodają nakładki na pasy i pod głowę podkładkę... ale czy ktoś z tego korzysta? jak myślicie... dopłacić i kupić topaza?
      • martuska1982 Re: ONYX CZY TOPAZ?? :D 12.12.13, 14:32
        ja bym nie dopłacała
        • agusia041 Re: ONYX CZY TOPAZ?? :D 12.12.13, 14:47
          Topaz z tymi większymi kołami lepiej poradzi sobie w trudniejszym terenie, pamiętam, że XT nie wpadał mi w dziury tak jak quest.
          Też tak sobie rozmyślam, który ewentualnie brałabym po uwagę, ale mam niebieskiego BMW i pasowałby mi jakiś inny kolor, a czarnego topaza nie ma (fiolet odpada) uncertain
          • monika_kas Re: ONYX CZY TOPAZ?? :D 12.12.13, 14:55
            no właśnie w onyxie podobają mi się te czarne kółeczka... ale w topazie te nakładki są fajne no i tapicerka ciemniejsza.... no nie wiem.
      • misspuertorico Re: ONYX CZY TOPAZ?? :D 12.12.13, 15:03
        U mnie zdecydowała wielkość kół. Chcę wierzyć, że Topaz lepiej pojedzie w zimie huehuehue wink
        A nakładki na pasy i poduszeczkę mam przyczepione bo nie umiem zdjąć. Syn (20miesięcy) nie zgłasza zażaleń.
        • monika_kas Re: ONYX CZY TOPAZ?? :D 12.12.13, 15:11
          a możesz zmierzyć wysokość oparcia w topazie? proszę smile
          • misspuertorico Re: ONYX CZY TOPAZ?? :D 12.12.13, 15:33
            Pewnie. Wychodzi 47 cm. Moje dziecko jest wysokie i ma już chyba grubo ponad 92 cm a jest mu wygodnie i zdarza mu się przysnąć na dłużej w wózku smile

• agusia041 Re: ONYX CZY TOPAZ?? :D 12.12.13, 15:15
          Tak się przyglądam tym tapicerkom i rzeczywiście granatowy topaz ładniejszy od onyxa,
          przynajmniej na zdjęciach.

• magda79pn Re: ONYX CZY TOPAZ?? :D 12.12.13, 15:35
            Monika - bierz topaza, lepiej się potam sprzeda, a teraz rożnica niewielka big_grin

ja to bym callisto wzięła wink ale w ciągu 2tyg kupiłam już 4 wózki, z czego 1 sprzedałam wink więc zdecydowanie NIE

i GT sprzedałam... i nadal mam 4 w domu big_grin
            • monika_kas Re: ONYX CZY TOPAZ?? :D 12.12.13, 15:41
              no ja też bym callisto wzięła, ale w tym tygodniu kupiłam summita (będzie dopiero jutro sad ) .... GT sprzedałam no ale i summit i callisto to w jednym tygodniu za dużo uncertain

chyba będzie topaz.
              • magda79pn Re: ONYX CZY TOPAZ?? :D 12.12.13, 15:45
                nie no, żartuję, różnica 300zł to sporo jakby nie patrzeć...

w takim razie jutro razem czekamy smile ja na easy walkerem sky, Ty za summitem smile
                a Twoje GT to pewnie kupiła ta babka co do mnie wczoraj dzwoniła big_grin bo mówiła że jest jeszcze jeden ładny na tablicy big_grin

========================

monika_kas napisała:

> no ja też bym callisto wzięła, ale w tym tygodniu kupiłam summita (będzie dopie
                > ro jutro sad ) .... GT sprzedałam no ale i summit i callisto to w jednym tygodni
                > u za dużo uncertain
                >
                > chyba będzie topaz.
                >
                >
            • magda79pn Re: ONYX CZY TOPAZ?? :D 12.12.13, 15:41
              ja też słyszałam że oparcia mają 44cm, ale osobiście nie mierzyłam

dlatego też, wzięłam ruby, bo on ma oparcie 54cm i przez to taki mi się przyszłościowy wydawał wink
          • monika_kas do Agusia041 12.12.13, 20:01
            Używasz maila gazetowego? Jeśli nie to podaj mi swojego maila. Albo napisz do mnie na gazetowy. Mam sprawę do Ciebie smile
            • agusia041 Re: do Agusia041 12.12.13, 20:12
              Pisz śmiało na gazetowy smile
    • monika_kas Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 19:32
      No i jedzie do mnie Topaz smile niebieski.
      • magda79pn Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 21:24
        no to czekamy na opinie smile
        • pomilak1 Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 21:27
          Daj koniecznie znać, bo nie wiem co zamawiaćtongue_out Interesuje mnie jak się prowadzi i podbija oraz wysokość rączekwink
          Miałam już onyxa (przy synku) ale ten starszy modelwink
        • agusia041 Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 21:29
          a dojedzie jutro? Bo do jutra to bym się jeszcze wstrzymała z zakupem i poczekała na wrażenia i ew. kolejne pomiary, ale do poniedziałku to chyba nie wytrzymam tongue_out
          • monika_kas Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 12.12.13, 21:37
            będzie w poniedziałek, bo zamówienie poszło późnym popołudniem.

oczywiście relację zdam smile
            • sztucznamrowka Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 13.12.13, 11:33
              Jak oparcie ma 47cm to może i ja się skuszę...wink tongue_out Różnica w cenie niewielka....a jednak większe koła lepsze na teraz...Mój synek coś wczoraj marudził przy jeździe w GT, to może w mniej osłoniętej parasolce lepiej mu będzie? Co? Jak myślicie? On nie lubi tej dużej budy w GT bo zasłania mu świat tongue_out

Ta niebiesko-granatowa tapicerka W Topazie bardzo mi się podoba - nawet mam już w głowie koncepcję wkładki polarowej i kocyka big_grin + osłonka na nóżki, bo śpiworek w parasolce jakoś do mnie nie przemawia....

Callisto kiedyś rozważałam....a ta cena nie powiem - kusi....ale denerwują mnie te przyciski zmiany ustawienia przednich kół - moje dziecko na pewno by w nie waliło nogami!
              • sztucznamrowka Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 13.12.13, 11:35
                Monika - chyba kupiłaś poza all bo na aukcji nic nie widać, że coś kupione???
                Możesz mi napisać na maila ile dałaś za niego? I czy wysyłka za pobraniem? A jak u nich z gwarancją i serwisem - pytałaś sprzedawcy?
                • sztucznamrowka Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 13.12.13, 11:36
                  Ja to jak kupię, to tak żeby kurier był w środę lub czwartek - kiedy mój M w pracy już będzie...he he he big_grin
                  • sztucznamrowka Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 13.12.13, 11:38
                    Qurcze ja nawet teraz nie mogę do "MamaiJa" jechać zobaczyć przez niego - chciałam syna poprzymierzać....ale ten zaraz by podejrzeń nabrał....i tak coś wyczuwa....tongue_out big_grin
                    Oj, co ja mam z tym chłopem.....
                    • monika_kas Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 13.12.13, 12:13
                      powiedz że jedziesz do MamaIJa zobaczyć.... zabawki albo ubranka, albo... jakiś wózek dla mnie, że Cię prosiłam big_grin
                      • agusia041 Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 13.12.13, 12:38
                        Dzwoniłam dzisiaj do świata dziecka i wstrzymałam się do przyszłego tygodnia, jestem przesądna i stwierdziłam, że w piątek jednak nie zamówię tongue_out

Monika, jak tylko wózek przyjedzie, proszę zmierz to siedzisko, z tego co czytam oparcie ma wys. 44-47 cm, różnica w pomiarach 3 cm a to jednak dużo.

Mrówko, ja też robię przymiarkę do granatowego/niebieskiego topaza, więc jest nas trzy big_grin

• grudniowa.mama Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 13.12.13, 12:37
      A Topaz nada się jako wózek samochodowy/letni dla rocznego teraz dziecka które ma wysokich rodziców?
      Bo cena rewelacyjna dla mnie....szukam używki maclarena XT ale chyba wolalabym nowke cybexa w tej cenie...
      Jest gorzej amortyzowany niż maclaren?Jak jest z podnozkiem?taki sam jak w XT pod względem długości?A jak w topazie z podbijaniem?
      • agusia041 Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 13.12.13, 12:49
        XT ma amortyzowane cztery koła, cybex jedynie tył. Z tego co wyszperałam w archiwum wynika, że cybexy gorzej się prowadzi i podbija niż maclareny, w ogóle są cięższe.
        Ale w tej super cenie to wiele można im wybaczyć wink

Przerobiłam już trzy maclareny, ale te cybexy jakoś zawsze chodziły mi po głowie i sama jestem ciekawa jak wypada porównanie smile
        • magda79pn Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 13.12.13, 17:39
          ja kupowałam u nich ruby, z wózkiem wszystko OK, paragon itp w komplecie, ale bałagan to tam mają straszny

zamowiłam granatowego, rano o 10, w poniedziałek chyba, myślałam że wyślą tego samego dnia, ale niestety nie, we wtorek też cisza, dopiero po godz 14-tej mail że... nie ma tego koloru, że przepraszają bo coś tam, jest czarny, czerwony i róż, no to dzwonię i pytam czy jak wezmę czarnego, to mi go dzisiaj dadzą radę wysłac, odpowiadają że tak, no i wysłali w końcu.

nie lubię takich sytuacji i jeszcze takie głupie tłumaczenie, że zrobili promocję i wszystkie granatowe im zeszły big_grin big_grin big_grin
          • agusia041 Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 13.12.13, 17:57
            Ja akurat z nimi nie miałam żadnego problemu, kupowałam questa denima, od momentu zakupu do odebrania wózka nie minęło nawet 24 godziny, to była chyba moja najszybsza transakcja. Ale jak dzisiaj spojrzałam na ten 13 i w dodatku piątek, to jakoś strach mnie obleciał tongue_out
            • pomilak1 Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 13.12.13, 18:03
              Ja cierpliwie czekam na recenzjęwink Muszę wiedzieć jaka rzeczywiście jest wysokość rączekwink No i jak z tym prowadzeniemwink
              • sztucznamrowka Re: CYBEX ONYX jaki kolor SONDA :) 13.12.13, 18:47
                Ja też 13-go w piątek nie kupuję wink no i czekam na dokładne pomiary....ja u nich "kliknęłam" Cybexa Ruby - kolor brązowy (na stronie był dostępny w 24h) no i niestety okazało się, że mają tylko czerwony i różowy....ponoć po 380zł......może jakaś mama córeczki się skusi smile
    • sztucznamrowka Rekonesans w sklepie :) 15.12.13, 19:19
      Dzisiaj specjalnie wybrałam się na pomiary do "MamaiJa" - tam z Cybexów mają Callisto i Onyxa, pisałam jakiś czas temu, że mają Topaza ale to jednak okazał się Onyx tongue_out
      Mierzyłam dokładnie centymetrem i tak:
      ONYX:
      oparcie - wysokość 45cm, szerokość 33cm
      siedzisko - głębokość 20cm, szerokość 33cm
      podnóżek - długość 14cm, szerokość 33cm
      od końca siedziska (tam gdzie są kolana) do podnóżka plastikowego - 23cm
      rączki kończą się na wysokości 107cm, załamanie jest na wysokości około 100-102cm (dla mnie OK)
      koła około 12,7cm średnicy
      w sklepie prowadził się i podbijał fajnie (ale bez pasażera - został w domu bo chory),
      budka fajna, z okienkiem, bardzo miła tapicerka, pałąk - wiadomo montowany do tapicerki....
      ale bardzo łatwo się wypinał
      amortyzacji nie sprawdzałam bo za mało czasu miałam...tongue_out zaraz sklep zamykali big_grin
      Wydawał się dość lekki....
      Callisto - ma wymiary siedziska takie same jak Onyx tylko ten zagłówek daje jakby 1 cm więcej, no i ma wyżej rączkę (dla mnie za wysoko była).
      Ciekawi mnie bardzo co okaże się jak Topaz przyjedzie do Moniki - jakie będą jej wrażenia, no nie mogę doczekać się jutra wink
      Od tego zależy czy go zamówię czy nie big_grin
      • monika_kas Re: Rekonesans w sklepie :) 15.12.13, 19:58
        Kasiu Topaz będzie u mnie we wtorek. Sklep bardzo przepraszał ale wyślą w poniedziałek bo mają tyle zamówień że wysyłają je z opóźnieniem niestety. Także czekamy do wtorku.
        • sztucznamrowka Re: Rekonesans w sklepie :) 15.12.13, 20:00
          OOO,ooo szkoda sad
          • agusia041 Re: Rekonesans w sklepie :) 15.12.13, 20:12
            Monika, to mnie zmartwiłaś sad
            W takim razie ja chyba jutro zamówię, bo inaczej do świąt nie dotrze i z prezentu nici uncertain

Topaz ma chyba wyżej rączki, chociażby z racji większych kół, dla mnie pewnie będą za wysoko, bo ja lubię takie jak w queście czy bmw, coś ok.103 cm. Ale trudno, jakoś się dostosuję. Oparcie z zagłówkiem wyjdzie ok. 46 cm, tak jak w XT, więc jakieś mega niskie nie jest smile
            • monika_kas Re: Rekonesans w sklepie :) 15.12.13, 20:19
              Też byłam zmartwiona tym faktem no ale cóż zrobić... Ludzie szaleją przed świętami.. Agusia najlepiej zapytaj się z sklepie jakbyś zamówiła we wtorek to kiedy wyślą. Oni tam mają jakąś kolejkę do wysyłania paczek więc może będą potrafili Ci powiedzieć. Ja odrazu nie spytałam i dlatego nie wiedziałam kiedy i co. Obiecuje że we wtorek odrazu zrobię mu test, zdjęcia i go pomierzę co kto będzie chciał. No ale to we wtorek dopiero....
              • pomilak1 Re: Rekonesans w sklepie :) 15.12.13, 20:26
                Kurcze 107cm to dużouncertain boję się, że jak go zamówię to będzie mi niewygodnie tak jak np w inglessinie tripuncertain
                • agusia041 Re: Rekonesans w sklepie :) 17.12.13, 13:56
                  Zamówiłam blue, chociaż ten fiolet taki śliczny, akurat w odcieniu, który najbardziej lubię.
                  Niestety, nie dla mojego małego faceta tongue_out

Elegancki, komfortowy, charyzmatyczny, jak to ładnie brzmi i mam nadzieję, że nie jest to jedynie reklamowy slogan wink

• monika_kas Re: Rekonesans w sklepie :) 17.12.13, 13:59
                    kiedy będziesz miała Agusia? Ja właśnie czekam na swojego. Jest już niedaleko czuję to smile
                    • agusia041 Re: Rekonesans w sklepie :) 17.12.13, 14:19
                      Niby w środę maja wysłać, mam nadzieję, że do piątku dojedzie.
                      Monika, tylko proszę nie psuj mi prezentu i ładnie go opisz wink
                      • monika_kas Re: Rekonesans w sklepie :) 17.12.13, 14:25
                        Się wie smile
                        • sztucznamrowka Re: Rekonesans w sklepie :) 17.12.13, 19:19
                          Ja zamówiłam w niedzielę wieczorem, no po prostu nie wytrzymałam wink tongue_out ale zaznaczyłam, że mają wózek wysłać tak, żeby był w czwartek lub piątek.
                          Kupiłam Topaza smile
                          • monika_kas Re: Rekonesans w sklepie :) 17.12.13, 19:45
                            No a ja nadal czekam. Wózek wczoraj wysłany. Dziś wyjechał z sortowni w Gdańsku o 8 rano. I do tej pory nie dojechał do mnie... sad
                            • monika_kas Re: Rekonesans w sklepie :) 17.12.13, 19:49
                              Jest jest jest smile mam go. Rozpakuje na spokojnie jak mały zaśnie.
                              • sztucznamrowka Re: Rekonesans w sklepie :) 17.12.13, 19:56
                                No to wieczorem czekam na opinię i foty big_grin
                                • magda79pn Re: Rekonesans w sklepie :) 17.12.13, 20:10
                                  ja tez czekam, mimo że nie kupię już, bo mam dosyć wózków w domu big_grin
                                  • agusia041 Re: Rekonesans w sklepie :) 17.12.13, 20:18
                                    mój piąty, o jeden za dużo tongue_out Ale co tam, gdzieś go upchnę, albo jakiś złożę, bo u mnie wszystkie rozstawione po pokojach. Zresztą to prezent od Mikołaja, więc nie wchodzi do limitu big_grin
                                • agusia041 Re: Rekonesans w sklepie :) 17.12.13, 20:14
                                  Ja zamówiłam dzisiaj ok. południa, zaraz potem zrobiłam przelew, teraz patrzę i oczom nie wierzę, wózek już wysłany. Tak więc jest duża szansa, że jutro będzie u mnie big_grin

Też nie mogłam się powstrzymać, zresztą stwierdziłam, że za tą symboliczną kasę to właściwie żadne ryzyko smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka