Dodaj do ulubionych

bjcm gt a buda

28.01.14, 15:09
witam serdecznie Forumowiczki smile

mam zamiar kupić dla mojej 13 miesięcznej córy (raczej większej) wózek spacerowy. Ma mieć komfortowe i duże siedzisko, na pompowanych kołach no i ma wystarczyć na ok. 2 lata. Po poszukiwaniach padło na bjcm gt. W związku z tym mam kilka pytań, wiem, że jest dużo wątków na temat tego wózka (przeczytałam chyba wszystkie) ale nie znalazłam konkretnej odpowiedzi na nurtujące mnie wątpliwości, a mianowicie chodzi mi przede wszystkim o ten materiał z budy, który leży na oparciu a jest za główką dziecka, czy to Was mamy denerwuje? a może dziecko się niecierpliwi? Ja jestem straszną detalistką i perfekcjonistką (czasami sama ze sobą nie mogę wytrzymać) i boję się, że to mi nie da spokoju i że tego nie zaakceptuję, a wózek podoba mi się szalenie, szczególnie black/black smile
czy ta buda nie jest za nisko nad siedziskiem? 2,5-3 latka zmieści się pod budą bez schylania?
nie chcę kupować wózka na kilka miesięcy, to ma być nasz ostatni wózek smile
czy wkładka na siedzisko jest konieczna? dziecko się ześlizguje?
nie wiem czy kupować oryginalną folię przeciwdeszczową, czy poleciłybyście jakąś uniwersalną, która super pasuje? folię muszę mieć
czy wózek kupić używany czy raczej nowy?

czy powinnam jeszcze coś wiedzieć?

będę wdzięczna za odpowiedzi, z góry dziękuję wink
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 15:13
      Ja niejednokrotnie czytam o tym materiale, ale się nie wypowiadałam, bo dla mnie nie było absolutnie problemu.Jest sobie materiał, no i? wink
      Ani mojemu synowi nie rpzeszkadzało, ze coś leży pod głową, ani mnie w zaden sposób to nie denerwowało.
      Po prostu jest sobie materiał i tyle, nie przywiązywałam do tego żadnej wagi.
      • djalli Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 15:18
        no mnie to troche wkurza, zwlaszcza teraz jak mloda ma czapke i kaptur, a ma dopiero 11 mc. ale jakiejs wielkiej tragedii nie masmile jak buda jest minimalnie rozlozona jest ok.
        folie kupilabym oryginalna, jest droga ale swietna.
        wkladka fajnie jak jest, zwlaszcza w lecie jak upal, przyjemniej siedzi sie golymi nogami na bawelnie niz na materiale wozkowym smile
        mnie najbardziej wkurza brak regulowanego podnozka, no ale nie ma wozkow idealnych.
        ja cccialabym/musialabym sprzedac swojego, ale kocham go nad zycie i jest mi ciezko smile
        • karbar1 Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 15:47
          dzięki za szybki odzew smile
          a liczyłam na to, że tylko ja jestem taka "dziwna" i stwarzam sobie sztuczne problemy, skoro djalli zwracasz na to uwagę to ja pewnie też będę sad ale póki sama nie spróbuję to się nie dowiem,
          o podnóżku też myślałam, jak byłby podnoszony byłoby super, ale cena odpowiednio też byłaby wyższa, do spania zawsze lepiej jak dziecię ma nóżki w jednym poziomie, ale moja córka rzadko śpi na spacerach, więc to chyba nie aż taki minus dla mnie przynajmniej,
          niektóre wkładki są śliczne, te co szyje p. Helenka, pewnie też się zaopatrzę, o ile się zdecyduję na ten wózek, bo mam straszny mętlik w głowie, a to wszystko przez ograniczony budżet sad
          • djalli Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 16:43
            A skad jestes? Jak z Wawy, to moge pozyczyc Ci wozek na kilka dni i bedziesz mogla sprawdzic, czy Ci pasuje.

budziki-w-szwajcarii.flog.pl/

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvdf9h9fn0xwsd.png
            https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5eus7k88bz.png
            • karbar1 Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 16:58
              z Gdyni, ale dziękuję za propozycję smile
              • kedro-dasos Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 17:20
                No niestety mojej córce tez wisząca buda przeszkadzała i to bardzo. Obecnie po pół roku już jest lepiej,może i dlatego,że bunt 2- latka minął choć nie ukrywam,że mnie to również denerwuje.
                • monika_kas Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 17:31
                  Mojemu synkowi nie przeszkadzała ani buda w GT ani ta z summicie. Jeździmy BJ od 7 miesiąca i to jego ulubione wózki. Mi ta buda trochę przeszkadza, wizualnie mnie wkurza ale pozatym skoro synkowi jest wygodnie to mam to gdzieś.
              • nicolcia9 Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 17:55
                Mojemu 3letniemu synkowi ten materiał w dudce czasem przeszkadza, a czasem nie (chyba zależy od humoru tongue_out) wink A ja często i gęsto mam tą jedną część budki (tą pierwszą) rozłożoną i nic synkowi na głowie nie wisi tongue_out
                • karbar1 Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 18:06
                  a mogłabyś pokazać na zdjęciu jak to wygląda? byłabym wdzięczna
                  • martuska1982 Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 20:14
                    chyba o takie ustawienie chodzi

https://i1296.photobucket.com/albums/ag8/swiatwozkowblog/18_zps9514c375.jpg
                    • nicolcia9 Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 21:11
                      Nie, nie o takie wink o odwrotne ustawienie mi chodziło smile te dwie części rozłożone na Twoim zdjęciu mam akurat złożone, a tą pierwszą złożoną mam właśnie rozłożoną - powstaje przestrzeń nad głową malca, a i nie ogranicza mu widoczności bo ten daszek jest "skromny"
                    • gniesia007 Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 21:24
                      Marta chyba o odwrotne ustawienie chodzi, ja np miałam rozlożoną tę część zaraz przy oparciu by wlasnie ten material byl naciągnięty a budka była w środkusmile, bo najbardziej na oparciu leży ta część przy nimsmile
                      Ja powiem tak mnie ta budka w sumie az tak bardzo nie przeszkadzala do pewnego momentu, kiedy zaczelam ja poprostu chowac za oparcie. Przeszukam u siebie fotki moze cos znajde.
                      Akurat na Twoje pytania w sumie ciężko odpowiedziec bo jak sama stwierdzilas dopoki nie sprobujesz nie bedziesz wiedziec jak jest naprawdę z tym Gtsmile
                      Wkładka lepiej jak jest, raz dla wygody dziecka, dwa bedzie się mniej pocilo bo jednak bawelna wyciaga a trzy wozek będzie się lepiej prezentował dla Twojego oka, aha a jak bedzie ci ta buda przeszkadzala bądz dziecku, zamów wkladkę z wyższym oparciem by udalo się polożyć na ten material budki. GT napewno wart jest uwagismile
                      • gniesia007 Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 21:30
                        Ja preferowałam takie ustawienie by młoda mogła co nieco widziećsmile
                        https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/62/22/11/014971f44c.jpg
                        • gniesia007 Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 21:39
                          A tak mniej więcej wygląda duże niespełna 2,5 letnie dziecko w GTsmile z budką za głową.https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/64/22/11/01fcbaddc2.jpg
                          • martuska1982 Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 21:47
                            A widzisz Nicolcia, źle zrozumiałam. Dla mnie pierwsza to przód, druga srodek i trzecia przy rączce. wink
                        • karbar1 Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 21:44
                          to już jest jakieś wyjście smile
                          a przed chwilą czytałam w innym wątku, że w gt nie da się schować tego materiału za oparcie, w mini tak a tutaj nie, to jak to jest na prawdę?
                          • karbar1 Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 22:37
                            chyba się zdecyduję, podoba mi się kolor black/black wink przynajmniej nie byłoby widać tego zwisającego materiału od budki smile no i do tego jakaś ładna wkładeczka smile ale się nakręciłam
                            • martuska1982 Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 22:53
                              blacka miałam zwykłe mini i był sliczny, jednak z uwagi na właściwości jezdne został gt. Wkładki maclaren liner pasują super do citi mini. Ja na mini czarne założyłam kiedyś do zdjecia wkładkę w kolorach fioletu, ślicznie to wyglądało.
                              Ogólnie każdy soczysty kolor bosko będzie wyglądał w czarnym wózku.
                            • nicolcia9 Re: bjcm gt a buda 29.01.14, 17:16
                              Ja mam black/black big_grin i również jestem z Gdyni tongue_out Mogę z czystym sumieniem polecić wink A kolorek all black cudowny big_grin wszystko do niego pasuje big_grin
          • martuska1982 Re: bjcm gt a buda 28.01.14, 17:39
            wiesz, możesz kupić używanego, jak nie podpasuje ci to powinnaś bez straty sprzedać i wtedy będziesz szukać czegoś innego.
            Jedna z forumek sprzedaje zdaje się shadow-orange, ma cenę na tablicyt 850zł do negocjacji.
    • sztucznamrowka Re: bjcm gt a buda 29.01.14, 05:49
      Ja mam obecnie 3 letniego synka i ten materiał od budy rzeczywiście jest pod jego głową....ale jemu to nie przeszkadza a wózek ma tyle innych zalet....na 12 egzemplarzy, które przewinęły się przez mój dom to ten jest "number one" big_grin
      Ja wymyśliłam sobie i uszyłam taki materacyk pod główkę do GT ale niestety jeszcze nie zrobiłam fotki...
      A tutaj mój synek w GT (zdjęcie robione w grudniu), synek siedzi na 2 materacykach (podnóżek i wkładka polarowa):

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ei/rh/nkxf/VZ52oeDDbEm9cvpDPB.jpg
      • darusia2012 Re: bjcm gt a buda 29.01.14, 10:05
        KArbar jak masz ochotę potestować gt to zapraszam na Pogórze Górne.
        Moja córka ma 88 cm wzrostu. głowę ma opartą na budzie i nie przeszkadza jej to, mnie też.
        Problem jest teraz zimą, gdy czasem muszę rozłożyć budkę. Czapka z małym pomponem jest już nie lada przeszkodą wink Muszę przechylać głowę do przodu.
        • karbar1 Re: bjcm gt a buda 30.01.14, 09:26
          dzięki za propozycję, może skorzystam smile a jak już rozłożysz tą budkę to ma dużo miejsca? w jakim wieku jest twoja córeczka?
          • darusia2012 Re: bjcm gt a buda 30.01.14, 09:30
            zapraszam smile też mam all blacka wink
            jak już buda jest rozłożona to jest ok, ogólnie to częściej jeździmy bez rozłożonej budy, ale teraz przy zimnych wiatrach mocno ją doceniam
            moja córka ma 2 lata, ale specjalnie podałam wzrost
            • karbar1 Re: bjcm gt a buda 30.01.14, 09:40
              no tak smile dzięki
              właśnie zależy mi na tej budzie, bo mam w tej chwili graco deluxe i tam też jest taka buda, doceniam bardzo smile
              chociaż cały czas się zastanawiam czy kupić bjcm gt, trochę drogi sad
              myślałam też o quinny speedi sx, ale ta budka - jakby jej wcale nie było, jestem niezdecydowana
              • martuska1982 Re: bjcm gt a buda 30.01.14, 12:35
                to moze dodatkowy daszek do speedi cię urządzi? Np. można dopiąć chyba daszek teutonii, można załozyc sunshine kids albo coś u krawcowej uszyc by móc przypiąć.
                • lulaby76 Re: bjcm gt a buda 08.02.14, 15:51
                  podepnę się tu z pytaniem, bo mam te same dylematy co autorka wątku; córcia jutro kończy 9 miesięcy i jeździ mutsy 4riderem, którego mam trochę dość, no ale ma odwracane siedzisko, co było priorytetem przy przesiadce z gondoli; teraz już się nie buntuje jadąc przodem do świata a ja pragnę zmian i chcę się pozbyć tej krowy; mam po starszej maclarena xlr w doskonałym stanie i lubię go ale nie wiem czy dam radę prowadzić go trzymając starszą za rękę; bardzo się zastanawiam czy nie sprzedać obu i nie kupić bjcm gt, ale boję się, że będę żałować maclarena. Do tej pory myślałam, że to on ma najwyższe oparcie - czy gt ma rzeczywiście wyższe? Czy budka jest na takim samym poziomie? No i czy da się buggy board podpiąć?
                  • martuska1982 Re: bjcm gt a buda 09.02.14, 14:55
                    Gt ma zdecydowanie wyższe oparcie niż xlr. Maclaren to tylko parasolka, zawse bedzie miał krótsze oparcie niz normalna spacerówka nie parasolka.Jeśli chodzi o budę to xlr ma ją super, ale gt ma gernialną, ta z maclarena się do niej nie umywa. Wagowo natomiast wyjdą oba wózki bardzo podobnie, może z niewielką różnicą na korzysc xlr. GT bez problemu poprowadzić jedną ręką, ale podbijanie na pewno będzie trochę trudniejsze, chociaż z tak malutkim dzieckiem raczej nie sprawi oni kłopotu. To ze starszakami gt podbija sie dośc trudno, z mniejszym obciążeniem na pewno będzie łatwiej.
            • gosia_gd darusia 08.02.14, 16:24
              Ja też z pogórza. Mieszkam na os. Morskim smile. Jeszcze nikogo z bj tu nie spotkalam smile
              • darusia2012 Re: darusia 08.02.14, 20:16
                No to ja sąsiadka z za miedzy, bo z tego gdyńskiego Pogórza wink
                Gt mam od października i był w użyciu niewiele razy, więc trudno mnie w okolicach dostrzec. Jutro wybieram się do Szperka na lodowisko, więc jakbyś chciala potestowac gt to tam będęsmile
                A czym ty jeździsz, bo może wózek znam z widzenia haha smile

A na pogorzu jeździ jeszcze zwykłe mini i bliźniaczy mountain buggy
                • gosia_gd Re: darusia 09.02.14, 20:36
                  Mam gt szary z czarnym, wiec testowac nie musze wink Dzieciak poki co ma totalnego focha na wozki, toleruje tylko... FANFARY: maclarela xt. Wiec popylam jak debil po sniegu i blocie parasolka :-\ Gdybys spotkala na Pogorzy kobite przeklinajaca pod nosem ze zlosci i szarpiaca sie szarym xt to bede ja big_grin
                  • gosia_gd Re: darusia 09.02.14, 20:41
                    Niebieski mountain buggy to blizniaki moich sasiadow smile. Mam jeszcze po sasiedzku bjgt czerwonego na moim pietrze smile
                    • darusia2012 Re: darusia 09.02.14, 22:46
                      Wychodzi na to, że jednak raczej cię nie spotkałam smile
                      Dzieci mamy podobne wiekowo smile
                      Śniegi stopniały to już nie jest tak źle pchać parasolkęwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka