Dodaj do ulubionych

Jeszcze lzejszy Nipper

12.03.14, 13:06
Wlasnie przeczytalam www.pushchairtrader.co.uk/en/news/outnabout-special-edition-nipper-lite/ Ciekawe, czy na nowych kolach tez bedzie sie tak fajnie prowadzil. Jakby jeszcze powiekszyli i rozszerzyli daszek i podniesli oparcie, bylby fantastyczny.
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Jeszcze lzejszy Nipper 12.03.14, 13:16
      To nawet juz chyba ktoras forumka, ktora kupila nippera v3 bez kol, wlasnie te kola do niego zakupila (wydaje mi sie, bo tez nie byly pompowane). Moze ten nipper bedzie lzejszy, ale dotad tez jakis zbyt ciezki nie byl, a jednak komfort jazdy byl wysoki. Czy z tymi kolami tez tak bedzie? I dla mnie te jego szerokie duze kola byly jego wielkim urokiem (choc niby najpiekniejszy nie jest, ale to sprawialo, ze byl taka dosc plaska, szeroka zabka z waska kierownica. Troche tym przypominal sporotowe samochody smile
    • gabilu Re: Jeszcze lzejszy Nipper 12.03.14, 13:52
      Rzodkiewka wstawiała zdjęcia swojego v3 i jest właśnie ma tych kołach. Na zdjęciach wg mnie nie widać wielkiej różnicy.
      Rzodkiewko Ty szcześciaro. Niedość, że trafił Ci się v3 to jeszcze zrobiłaś z niego special editionsmile
      • rzodkiewka7 Re: Jeszcze lzejszy Nipper 12.03.14, 21:42
        Nie bo nie mam czarnej ramy tongue_out ale to prawda mam te lżejsze koła. Zdjęcia znajdziesz w moim wątku. To ten sam typ kół co w bjcm gt, wózek prowadzi się świetnie, ale na pewno jest twardszy niż na oryginalnych kołach, nie mam niestety porównania. Kupiłam te koła bo były o połowę tańsze niż zwykłe, a jakieś koła musiałam kupić bo miałam tylko ramę smile
        • rzodkiewka7 Re: Jeszcze lzejszy Nipper 13.03.14, 08:35
          Przednie kolo 10-cio calowe
          https://lh6.googleusercontent.com/-_T6SI6zeVcU/UuAqziN7EQI/AAAAAAAAGzg/I3IkUgRebyw/w440-h330-p/_DSC8548.JPG
          Tylne koło 10-cio calowe
          https://lh4.googleusercontent.com/-HRV6o61ZlWE/UuAq9CxqpMI/AAAAAAAAGzo/3AUcieYOcsw/w440-h330-p/_DSC8549.JPG
          Różnicę w wielkości można porównać, przy przednim kole, odległość do widelca pewnie jest większa niż przy zwykłym 12 calowym kole pompowanym.
          Jeśli o mnie chodzi to te koła są wystarczające, wózek świetnie radził sobie w zimie, mam dwulatka, nie maluszka więc nie potrzebuję jakiejś super amortyzacji, tylko, że my w mieście mieszkamy, do lasów i w góry też nie jeździmy, na wakacje raczej jakiś lżejszy wózek weźmiemy. Ale mam w planach gondolę do nippera dla następnego pasażera, może przy jakimś przypływie gotówki zamówię te większe koła smile

Ale mam pytanie do osób wysokich, mój mąż ma jakieś 185cm i narzeka na nippera że to wózek dla niskich osób. Zawsze jak go prowadzi to podnosi rączkę tak wysoko, że nie ma bata, musi wchodzić na hamulec (przy takim położeniu też bym wchodziła). Czy przy tych większych kołach wózek jest na tyle wyższy, że wysokie osoby, przy prawie pionowym ustawieniu rączki nie kopią w hamulec tylko nogi chowają się pod niego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka