Dodaj do ulubionych

co wybrać

11.07.14, 17:26
mamy doradźcie co wybrac :
quinny zapp xtra
czy
espiro magic 4
?
maluch ma rok waży 10 kg
chcę lekką spacerówkę nie parasolkę
do 600zł
Obserwuj wątek
    • monika_kas Re: co wybrać 11.07.14, 17:34
      Lekką to znaczy do ilu kg może ważyć?

Zobacz joie litetrax jeszcze.

Z dwóch zaproponowanych przez Ciebie to zdecydowanie quinny.

Napisz na czym Ci zależy w wózku to może coś więcej zobaczymy.
      • patryska211 Re: co wybrać 11.07.14, 17:40
        lekka czyli do 9 kg.
        Szukam wózka idealnego wink
        zgrabny,fajnie wyglądający,wygodny żeby mi się bobas pupą nie zsuwał jak w nico plusie,którego sprzedalam.
        z dobrą amortyzacją ,mały po złożeniu.
        • patryska211 Re: co wybrać 11.07.14, 17:41
          nie znam się zbytnio na wózkach dlatego zdaję się na Wasze opinie.
        • patryska211 Re: co wybrać 11.07.14, 19:14

> lekka czyli do 9 kg.
          > Szukam wózka idealnego wink
          > zgrabny,fajnie wyglądający,wygodny żeby mi się bobas pupą nie zsuwał jak w nico
          > plusie,którego sprzedalam.
          > z dobrą amortyzacją ,mały po złożeniu.
        • monika_kas Re: co wybrać 11.07.14, 19:22
          Nie ma wózka idealnego. Albo zrezygnujesz z niektórych rzeczy albo podniesiesz swój próg cenowy... A najlepiej i jedno i drugie.

Dobra rada - graco sobie odpuść. Nie warto. Wózki typu zapp czy espiro nie mają amortyzacji.
        • ela.dzi Re: co wybrać 11.07.14, 22:39
          Joie Litetrax będzie dobrym rozwiązaniem dla niesiedzącego dziecka za małe pieniądze.
          • patryska211 Re: co wybrać 12.07.14, 09:27
            mój maluch siedzi a nawet biega smile ma 13 m. smile
            • ela.dzi Re: co wybrać 12.07.14, 10:16
              Tym bardziej zobacz ten wózek.
    • patryska211 Re: co wybrać 11.07.14, 17:42
      patrzyłam jeszcze na graco evo bo znalazłam ciekawą ofertę uzyw.za 570 zł ale podobno one trzeszczą?
      • afroddytta Re: co wybrać 11.07.14, 18:38
        Miałam odpowiednik magica pod inna marka po pierwsze sie nie popsuł (niestety standard to to ze opada i wtedy jak dla mnie masakra i po drugie takiego nie sprzedasz), poza tym był bardzo ok bo miał amortyzację, był miękki, fajnie sie składał, oparcie rozkładane. Teraz bym nie ryzykowala zakupem. Miałam do wczoraj zapp xtra i był rewelacyjny jako stelaż pod fotelik, spacerówka do siedzenia i ogólnie oglądania to super ale do prowadzenia masakra. Dla. Mnie ten wozek na spacery sie kompletnie nie nadaje, amortyzacj brak, terakotanie, może i dziecku wygodnie ale ja z tym spacerować nie dałam rady. A składanie to tez dużo roboty, a siedzisko po ozeniu stelaża trzeba pakować oddzielnie uncertain
        • patryska211 Re: co wybrać 11.07.14, 19:01
          więc co proponujesz?
          • afroddytta Re: co wybrać 11.07.14, 19:10
            Do jakiej kwoty i do jakiego użytkowania, jakie masz priorytety?
            Ja moge zaproponować duże wózki np UJ, mniejsze City Mini, na mniejszych sie nie znam i nie lubię. Mniejszych wózków nie używam, nie musze sie ograniczać rozmiarem bagażnika czy brakiem miejsca do trzymania wózka wiec do końca woskowania używam wózków dużych wygodnych i dla dzieci ale przede wszystkim dla mnie czyli wygodne prowadzenie, spore koła.
            • patryska211 Re: co wybrać 11.07.14, 19:19
              szukam wózka na spacery po mieście. Mała rzadko śpi w wózku ale czasami się zdarzy,że uśnie więc dobrze gdyby oparcie było rozkładane.
              Mam do dyspozycji 600 zł.
              jak już pisałam znalazłam graco evo w tej cenie ale słyszałam,ze to sztywne wózki bez zawieszenia z trzeszczącymi kołami. ?
              Dobrze gdyby łatwo się go składało i był małych rozm. choć to nie jest najważniejszy warunek.
              city mini nie ma pałąka tak? szczerze nie użytkowałam jeszcze takiego wózka więc nie mam przekonania.
              • patryska211 Re: co wybrać 11.07.14, 19:22
                warto kupić graco evo czy mogę załowac?
                • afroddytta Re: co wybrać 11.07.14, 19:42
                  Możesz żałować, ogólnie są sztywne i plastikowe, chyba siedzisko tez nie za duże, często skrzypka. Ogólnie nie jest to superjakosc, nie wiem jak potem z odsprzedaza.
                  Do CM można dokupić pałąk lub tacke. Ten wozek ma duże siedzisko, starczy do końca woskowania, składa sie najlepiej na świecie wink i rozmiary ma do re po złożeniu jest praktycznie płaski.
                  • patryska211 Re: co wybrać 11.07.14, 20:34
                    no ale w 600zł sie nie zmieszcze uncertain
                    • afroddytta Re: co wybrać 11.07.14, 21:15
                      Ja się zmieściłam (co prawda mam bez pałąka), mój wczorajszy zakup w oddzielnym wątku smile
                      Ale taki nie supernowy chyba można upolować (napisz do mnie na priva afroddytta0@tlen.pl)
                      • patryska211 Re: co wybrać 12.07.14, 12:18
                        napisałam na priv
                    • annulka79 Re: co wybrać 11.07.14, 21:18
                      A może TFK Dot
                      www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=5481&%3CosCsid%3E
                      forum.gazeta.pl/forum/w,101614,150757519,,TFK_DOT_moje_wrazenia.html?v=2
                      albo Baby Jogger City Micro
                      prawie jak Mini a tańszy wink
                      forum.gazeta.pl/forum/w,101614,151936001,,Mam_BJ_City_Micro_i_oddaje_lub_Wam_odstapie.html?v=2
                      Jednak przy wszystkich założeniach będzie trudno. Graco sobie odpuść, ani amortyzacji, lekki specjalnie też nie jest. W sumie to trudno znaleźć małą, lekką spacerówkę z dobrą amortyzacją.
                      • silke85 Re: co wybrać 11.07.14, 21:48
                        graco sobie daruj, widuję kilka na mieście strzasznie to to małe siedzisko ma i w ogóle jakoś wydaje mi się że dziecię się tam gniecie
                        choć wizualnie mi się podoba smile
                        podłączę się do opinii afro - city mini
                        • afroddytta Re: co wybrać 11.07.14, 21:53
                          Ten dot też myślę, ze jest ok, ale ze sprzedażą na pewno będzie trudniej.
                          • silke85 Re: co wybrać 11.07.14, 22:03
                            a joie literax? tylko on ok 680 i waga chyba troche ponad 9
    • tylkaa Re: co wybrać 11.07.14, 22:33
      ja mam odpowiednik espiro magic 4 (różni się marką i jakością wykonania- na plus dla espiro). używam go jako wózka "samochodowego" (czyli przy wyjściach do marketu, lekarza czy na wyjazdy). mały waży 10 kg, ale ma 7 miesięcy. wiec w naszym przypadku; oparcie mogłoby się rozkładać bardziej na płasko, kosz mógłby być większy, i z łatwiejszym dostępem przy opcji rozłożonego siedziska, a samo siedzisko bardziej "przytulne". myślę, że część z tych wad zniknie w miare jak mały będzie rósł, no i jak już wspomniałam to u nas wózek dodatkowy,więc nacodzień nie zwracam na to dużej uwagi. z plusów: super mały po złożeniu, fajnie się prowadzi (jedną ręką też), odczuwalna amortyzacja (teraz jesteśmy na mazurach, krążymy po lesie, plaży, betonowych płytach, w wózku mały+pełny kosz+ siatka na rączce i amortyzuje świetnie jak na tak mały wózek),lekki.nie wiem jakie miałabym wrażenia przy codziennym użytkowaniu, ale ogólnie polecam.
      • magda79pn Re: co wybrać 11.07.14, 22:53
        jeśli możesz troszkę dołożyć, to w bobowózkach jest baby jogger city mini, czerwony i zielony, za 695zł+ przesyłka

pałąk lub tackę dokupisz później, jak uzbierasz kolejną stówę wink
        • magda79pn Re: co wybrać 11.07.14, 22:56
          aha, nie wiem czy fajnie wygląda, bo to rzecz gustu, ale fajny i tani i amortyzowany jest espiro meyo smile
          • kar-ula Re: co wybrać 11.07.14, 23:03
            Nie wiem czemu akurat polecacie BJCM, skoro dziewczyna pisze o wózku z amortyzacją. Miałam wprawdzie tylko GT, no ale z forum wiem, że zwykłe mini jest jeszcze twardszy. Ja jeżdziłam Gt z dzieckiem rocznym i uważam, ze po pierwsze trzęsie, po drugie siedzisko nie jest dobrze wyprofilowane dla takiego malca i za szerokie. Na pewno fajnym wyborem byłby Nipper - składa się do naprawdę niedużych rozmiarów (bez kół chociaż i z nimi jest płaski), jedyny minus w świetle zapotrzebowania autorki wątku to waga - bo ma coś koło 10 kg.
            • afroddytta Re: co wybrać 12.07.14, 09:57
              Nie wiem czy polecam, proponuje bo znam i akurat w cześć potrzeb sie wpisuje. Wiadomo ze amortyzacja nikła, ale przy zapie to i tak dużo. Nipper jest już sporo większym wózkiem, jesli ta wielkość wchodzi w grę to ok, ale raczej była mowa o mniejszych. Moja córka obecnie drobna 11mies. Jakoś mi do wózka CM pasuje, może i jest obszerne siedzisko ale dobrze wyprofilowane wiec mi akurat w niczym nie przeszkadza po prostu ma miejsce dookoła. Oczywiście zaznaczam po raz kolejny ze to nie jest mój jedyny i główny wozek przynajmniej na teraz, ale ogólnie jest bardzo ok.
              Na poważnie bym sie nad tym Dotem zastanowila, ciągnie mnie do niego wink , jakby był podobny do odpowiednika magica którego miałam to byłaby rewelacja.
              A nuna pepp ogólnie chwalona, choć nie w moim typie to jednak jakieś wymagania spełnia.
              A jakiś na navington? A britax- był długo na tablicy b-agile w Warszawie prawie nowy za chyba 550zl.
              • patryska211 Re: co wybrać 12.07.14, 12:09
                podoba mi si.ę nuna ale ma krótkie oparcie uncertain
              • carole87 Re: co wybrać 12.07.14, 14:41
                Ja mam dota smile I bardzo go lubię, synek ma wygodnie, wózek ma dużą budkę, jest lekki i super się składa, a stelaż bardzo fajnie amortyzuje.
                W tej chwili testuję joie litetrax i choć bardzo mi się podoba i się polubiliśmy, to ja amortyzacji w nim nie wyczuwam. Dot przy nim jest mięciutki wink
                W bobowózkach jest nowa kolekcja w promocji (ja kupowałam w marcu wózek ze starej kolekcji i zapłaciłam więcej).
          • jelsaa meyo 12.07.14, 14:33
            No właśnie też teraz zastanawialam sie nad tym wózkiem, a dlaczego go sprzedalaś, co nie pasowało?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka