matyldamoja 22.08.14, 10:23 chodzi mi o taki który zastąpi kocyk którym muszę utykać po bokach by nie podwiewało nie zimowy tylko taki jesienny, dla półtorarocznego dziecka , dajcie jakiś namiar - Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jelsaa Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 22.08.14, 10:33 Ja używam i polecam BuggySnuggle Odpowiedz Link
hanna79 Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 22.08.14, 10:39 Ja też używałam BuggySnugle, polarowy pasiak, mam też uszyty przez siebie polarowy śpiworek, uszyty dokładnie na wzór BS, sprawdza się tak samo dobrze Odpowiedz Link
mama1dawidka Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 22.08.14, 10:40 A ja uzywam lodgera Odpowiedz Link
matyldamoja Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 22.08.14, 10:55 ciekawe jak w joolzu się utrzyma ten buggysnuggle - podoba mi się Odpowiedz Link
kapit.anka Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 22.08.14, 11:52 Też szukałam śpiworka na jesień, spacer z kocem to porażka. I po długich namysłach właśnie zamówiłam Lodgera, też do Joolza. Mama1dawidka, z tego, co kojarzę miałaś Joolza - jak Lodger się na nim trzyma? Odpowiedz Link
matyldamoja Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 22.08.14, 12:00 daj linka proszę jaki zamówiłas Odpowiedz Link
kapit.anka Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 22.08.14, 12:05 Wzięłam ten: www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/lodger_-_spiworek_do_wozka_0-3_lata_bunker_greige.html Jak przyjdzie wrzucę fotki Odpowiedz Link
mamuskala Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 22.08.14, 12:09 I ja dołączam do fanek lodgera. Super się sprawdzał, zamierzam kupić kolejny. Poprzedni sprzedałam, kolor mi się znudził Odpowiedz Link
oladidi Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 23.08.14, 23:00 A nie wiecie czy ten spiworek lodger bedzie pasowal do bj elite? Czy on sie sciaga? Czy jakos specjalnie sie go montuje? Bede wdzieczna za odpowiedzi Odpowiedz Link
matyldamoja Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 22.08.14, 12:15 w sumie mi się podoba - ta góra podobna do kształtu joolz- wrzuć koniecznie fotki proszę Odpowiedz Link
kapit.anka Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 22.08.14, 16:40 We wtorek powinnam go dostać, foty na pewno zrobię. Tylko muszę rozkminić, jak tu się je wrzuca Odpowiedz Link
hanna79 Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 22.08.14, 12:51 Ja jeździłam w Joolzie z BuggySnugle, trzymał się nienajgorzej, ale tylko na pasach, bo w Joolzie w zasadzie nie ma gdzie śpiworka przymocować. No i faktycznie drażniło mnie trochę, że oparcie na górze jest okrągłe, a śpiworek "kwadratowy", więc jakoś tam zakładałam te rogi... Lodger do Joolza chyba faktycznie będzie wizualnie ładniej pasował. Odpowiedz Link
koala0405 Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 22.08.14, 13:10 do joolza bardziej pasuje lodger bo jest profilowany a buggy snuugle nie Odpowiedz Link
gabilu Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 22.08.14, 12:04 A ja polecam Magdowe śpiworki. Na jesień mam polarowy. Jest dwustronny i w zależności od humoru mogę sobie kolor dopasować Poza tym ma taki sam rozmiar jak zimowy śpiworek i jak zima zmieniała się na łagodną to nie zmieniałam całego śpiwora tylko odczepiałam zimowy wierzch i przypinałam ten jesienny. Odpowiedz Link
nauta_ Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 22.08.14, 14:58 A jaki śpiworek na zimę do gondoli dla noworodka? Będę mieć BI, a że ona jest lżejsza niż tradycyjna gondola, to chcę ją nieco docieplić. Odpowiedz Link
nellyssima Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 23.08.14, 15:26 Do gondolki kupiłam Mucki Odenwalder. Jest ciepły i piękny, taki z misiem. Odpowiedz Link
nellyssima Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 23.08.14, 15:31 Taki www.ebay.de/itm/Odenwalder-Fusssackchen-MUCKI-Kollection-2013-2014-Farbe-wahlbar-NEU-9359-/370886660058?pt=DE_Baby_Unterwegs_Kinderwagenzubehör&var=&hash=item565a914fda Odpowiedz Link
kina82 Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 26.08.14, 15:17 Ja do gondoli używałam quinny coccon, ma 70 cm wiec dla noworodka i małego niemowlaka jest ok. Nadaje sie tez do fotelika. Aktualnie go sprzedaje w wersji dziewczecej wiec jak jesteś zainteresowana to pisz karo29@wp.pl. Odpowiedz Link
kar-ula Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 22.08.14, 23:11 Do gondoli pasują te mniejsze Pinkie. Koala kiedyś zamieszczała fotki takiego w Dinusie w gondoli. Super wyglądał. Pinkie maja bardzo łądne kolorki i wzory. Odpowiedz Link
saimirka Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 23.08.14, 01:38 Dziewczyny a w jaki sposób mozna zakupić magdowy śpiworek? Gdzie obejrzeć wzory? Odpowiedz Link
magda79pn Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 23.08.14, 09:55 Wlasnie wracam z wakacji, jutro wieczorem w watku dla sprzedawcow bedzie wszystko napisane Odpowiedz Link
nauta_ Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 23.08.14, 07:54 Rewelacja dzięki kar-ula! Odpowiedz Link
matyldamoja lodger 23.08.14, 11:08 kurcze jednak się na niego zdecyduję chyba - czekam na fotki z joolzem w tym śpiworze Odpowiedz Link
kaja_14 Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 24.08.14, 00:32 w kwietniu gdy zaczęłam wozić mojego Smyka to miałam oryginalny teutoniowy śpiworek (choć nie jestem pewna czy to się jakoś inaczej nazywa)w kolorze takim jak wnętrze gondoli. Bardzo ciepłe i wygodne. Niestety teraz już będziemy się przesiadać do spacerówki. A tak przy okazji, to mam pytanie właśnie tego Lodgera. Wiem, że jest dwuwarstwowy i podobno całoroczny, ale czy tak w rzeczywistości sprawdzi się podczas mroźnej zimy, czy jednak powinnam szukać jeszcze czegoś cieplejszego na zimę? Odpowiedz Link
dominiczka87w Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 24.08.14, 10:48 A co myślicie o tych jesiennych Pinkie? Mam od Magdy dwustronnie polarowy z cienka ocieplina w środku ale myślę że jeszcze za ciepło na niego Chciałam buggy snuggle ale uzywany ciężko znaleźć Odpowiedz Link
kapit.anka Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 25.08.14, 17:10 Matyldamoja- Lodger dziś przyszedł i jest świetny kolor piękny, lubię połączenie szarości i granatu (choć to oczywiście kwestia gustu), ale najważniejsze, że się nie zsuwa, jest fajnie wyprofilowany i miluuuutki Fotki: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3693358,2,1,Lodger-z-Pasazerka-.html Fotki wklejam pierwszy raz, mam nadzieję, że będzie ok Odpowiedz Link
wodadobra Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 25.08.14, 18:51 Rzeczywiście fajny. Ale ja jestem z tych co dziecka nie grzeją przesadnie i dla nas taki śpiworek to późnojesienno-zimowy. Sam sposób motania dziecka w Lodgerze jest wygodny i coś takiego sprawdziłoby się idealnie, ale w takiej konfiguracji jest za gruby. My mamy Buggy Snuggle, ale obawiam się, że nie dotrwamy z nim do zimy. Teoretycznie jest dla dziecka 9-12 miesięcy, ale dla mojej córki będzie nieco za kusy. Pozostaje nam tropić coś podobnego. Odpowiedz Link
kapit.anka Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 25.08.14, 19:49 Jesteśmy po pierwszym spacerze z lodgerem. I jestem mega zadowolona z zakupu. Mała się nie spociła (oczywiście wyjęłam wcześniej wewnętrzną warstwę),miała cieplutko, a ja w koncu nie podnosiłam non stop koca z chodników. Też wolę raczej hartować niż przegrzewać dziecko, obawiałam się, żeby Mała się nie spociła. Ale sprawdził się kapitalnie Odpowiedz Link
wodadobra Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 25.08.14, 20:17 Ooo dopiero się dopatrzyłam, że to dwuwarstwowiec. Super. Szkoda, że taki drogi. Odpowiedz Link
matyldamoja kapitanka 26.08.14, 13:16 dopiero zobaczyłam zdjęcia cudny - podoba mi się - jak składa ci się wózek z tym śpiworkiem? oj chyba kupię Odpowiedz Link
kapit.anka Re: kapitanka 26.08.14, 14:27 Hej Matyldamoja - właśnie wypróbowałam składanie i nie ma z tym problemu. A śpiworek naprawdę polecam. Nie za ciepły ( po wyjęciu tej wewnętrzenej warstwy) akurat na takie ponure dni poza tym, wygląda bosko i fajnie układa się na naszym "problematycznym" joolzie i duzy plus za mozliwość otulenia główki, sama chętnie bym w nim pojeździła Odpowiedz Link
matyldamoja Re: kapitanka 26.08.14, 15:30 dziękuję za informacje i zdjęcia - baaaardzo. pozdrawiam Odpowiedz Link
matyldamoja Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 28.08.14, 10:20 zamówiłam, akurat jest promocja jakby kogoś interesowało Odpowiedz Link
zimahuhuha Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 28.08.14, 11:20 A czy możesz się proszę podzielić linkiem do sklepu w którym jest promocja? Odpowiedz Link
zimahuhuha Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 28.08.14, 11:23 i czy Waszym zdaniem śpiworek będzie odpowiedni dla obecnie dwumiesięcznego bobasa? Fakt, że duży i grubiutki, 6 kg wagi. Czy on się nadaje zarówno na jesień jak i na zimę_ Gondola joolz day Odpowiedz Link
hasturek Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 28.08.14, 22:30 Dla malucha gondolowego ja mogę polecić Lodger Wrapper. Mam i bardzo fajnie się sprawdza. A do tego też mam Joolz, choć starego M&P! Mój niebieski Joolz z różowym Wrapperem wygląda super - ale ja uwielbiam kolory Mój wrapper to taki: www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/spiworki_kolderki/otulacz_wrapper_original_crimson_3w1_lodger.html Mam też Lodgera Bunker i trochę sobie nie wyobrażam zmieścić go w gondoli, ale to może mój brak wyobraźni Odpowiedz Link
mamuskala Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 28.08.14, 11:28 Poprosimy link do sklepu a który kolor zamowilas? Odpowiedz Link
matyldamoja Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 28.08.14, 12:12 www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/lodger_-_spiworek_do_wozka_0-3_lata_bunker_antracite.html kupiłam w tym sklepie ten dokładnie wczoraj za 311 zł. Nie wiem dlaczego dziś regularna cena. zaraz poszukam bo inny wzór był w innym sklepie za 310 chwilka Odpowiedz Link
matyldamoja Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 28.08.14, 12:17 nie wiem o co kaman tam też normalna cena, aż sprawdziłam pocztę 311,10 zapłaciłam może zadzwoń i dopytaj , na pewno nadaje się do gondoli i już do joolza spacerówki będziesz miała. Odpowiedz Link
mamuskala Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 28.08.14, 13:13 Daj znać koniecznie Odpowiedz Link
mamuskala Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 28.08.14, 13:21 Cd- jak przyjdzie, jak kolorek i w ogóle Odpowiedz Link
coco.roco matyldamoja 28.08.14, 14:38 to była jednodniowa promocja produkty marki Lodger były z upustem -10% Odpowiedz Link
norah Re: matyldamoja 28.08.14, 21:44 A któraś z Was ma ten śpiworek Pinkie? Jesteście zadowolone? Czy on będzie dobry do spacerówki dla dużego 6-miesieczniaka? Odpowiedz Link
matyldamoja Re: matyldamoja 29.08.14, 11:25 no to niezłego miałam farta ja mam pinkie mufkę tylko i jeśli chodzi o jakość to ok. Odpowiedz Link
mamuskala Re: matyldamoja 29.08.14, 13:41 Hej matyldamoja- dostałaś już lodgera? jestem ciekawa, jak kolor? Widziałam tez fotki innej forumki i sama nie wiem, który kupować. Podoba mi się jeszcze off white...ech... trudny wybór.... Odpowiedz Link
matyldamoja Re: matyldamoja 29.08.14, 13:46 dziś pani napisała że będzie w poniedziałek, ja wzięłam ten ciemniejszy szary- a jaki masz kolor joolz,a Odpowiedz Link
mamuskala Re: matyldamoja 29.08.14, 13:54 Mam jeansowy na czarnym stelażu. Chyba wstrzymam się z decyzją do poniedziałku Odpowiedz Link
matyldamoja Re: matyldamoja 29.08.14, 14:05 nie wiem nad czym dumasz - moim zdaniem najpiękniej będzie wyglądał biały Odpowiedz Link
mamuskala Re: matyldamoja 29.08.14, 14:20 Kurde, no nie wiem- zastanawiam się, czy ten biały nie będzie non stop uchlapany, obłocony. A Ty jakiego koloru masz joolza? Odpowiedz Link
koala0405 Re: matyldamoja 29.08.14, 14:07 jeansowy lodger też jest śliczny ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=koala0405&photoId=1090269 Odpowiedz Link
koala0405 Re: matyldamoja 29.08.14, 14:11 śpiworki Pinkie są bardzo dobrze uszyte ale radzę kupować ten większy: tutaj na fotce mały Pinkie w gondolce ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=koala0405&photoId=1083337 Odpowiedz Link
norah Re: matyldamoja 29.08.14, 14:33 dzieki, fajne diznozaury! w ogole piekne mają wzory! ja kiedys dawno (dwa lata temu) kupilam w pinkie wkladke te z małpką, ale troche drażniło mnie to, że małpka byla taka gumowana akurat tam, gdzie mała miala glowe i sprzedalam. czy wieksze spiworki to ten 110 cm, tak? Odpowiedz Link
matyldamoja Re: matyldamoja 29.08.14, 15:15 ja mam piaskowy na srebrnej ramie, mam kocyk w podobnym kolorze ciemno szarym i wydaje mi się że lodger w tym kolorze będzie dobrze wyglądał i elegancko Odpowiedz Link
matyldamoja Re: matyldamoja 01.09.14, 13:11 mam mam przyszedł - piękny kolorek, na wózku jeszcze nie miałam bo w pracy jestem ale postaram się wrzucić później fotkę Odpowiedz Link
misskaffee Re: macie jakiś sprawdzony jesienny śpiworek 02.09.14, 09:36 A jakie macie doświadczenie w kwestii śpiworków pinkie? Na ich stronie w kategorii śpiworków jesienno-wiosennych są dwa rodzaje: pluszowy z wnętrzem z bawełny i i poliestrowy z wnętrzem z mikropluszu. Polecacie któryś? Mam wrażenie, że ten drugi jest sporo grubszy. Kupiłabym chętnie jakiś, ale utknęłam przy podjęciu decyzji. Odpowiedz Link
matyldamoja zdjęcie 03.09.14, 17:11 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/76f29b82b32acb17.html- Odpowiedz Link