Dodaj do ulubionych

Kilka pytań o Bookleta

14.09.14, 10:20
Pewnie głównie do Magdy ale może też inne użytkowniczki się wypowiedzą wink
Chodzi za mną ten wózek ale jeszcze przekonana nie jestem więc rozwiejcie (lub nie) moje wątpliwości:
1 jak oceniasz wózek ogólnie już po jakimś czasie jeżdżenia
2 czy da sie go jakos porownac do gt?- prowadzenie, podbijanie, manewrowanie w sklepach, itp? Mam teraz gt po raz drugi ale już mniej jestem z niego zadowolona niż za pierwszym razem
3. Jak sobie daje rade na niewielkich wertepach?
4 czy przecietny trzylatek w zimowym ubraniu sie w nim zmiesci?
5 czy on nie jest za krowiasty po zlozeniu?(w porownaniu z gt np) ja w domu i w przedszkolu trzymam wozek zlozony i zalezy mi zeby sobie sam sta oparty o sciane
6 czy skladanie i rozkladanie jest latwe?
7 czy nic nie trzeszczy po jakims czasie?
8 da sie go zlozyc ze spiworkiem w srodku?

Ale zameczam wink ale nie wiem czy warto sie bawic w zamiane gt na niego ale z drugiej strony mam straszna ochote na nowy wozek smile
Obserwuj wątek
    • dominiczka87w Re: Kilka pytań o Bookleta 14.09.14, 11:34
      Ja mam bookleta od środy. Ale byłam na dworzu nim na razie 2 razy. Zamieniłam na niego właśnie GT smile
      1. Za krótki czas go mam smile
      2. Prowadzenie ok, podbija mi się lepiej jak gt, ale trochę gorzej manewruje.
      3. Na razie tylko kostka i kawałek starych płyt chodnikowych i jechał w porządku smile
      4. Mój synek ma 17m ale ubranka 86/92 i 12.5kg i miejsca ma jeszcze bardzo dużo. Postaram się zrobić zdjęcia smile przymierzalam wkładkę co miałam w gt i jest za wąska.
      5. Powiem szczerze z e spodziewałam się jakoś mniejszych wymiarów. W porównaniu do gt to jest na bank wezszy w kołach, ale nie jest płaski(przez spore tylne koła), po zdjęciu kół pewnie jest lepiej wink
      6. Składanie i rozkładanie jest banalnie proste
      7. Nie wiem wink
      8. Też nie wiem bo nie próbowałam smile

Na pewno jest dużo lżejszy bo znioslam go w 1 ręku z 2 piętra a na 2 miałam synka. Z Gt nie dawalam rady tak. Różnice również czuć przy wkladaniu do auta.
      Ma mega wielki ten kosz, bez problemu wsadzilam paczkę pieluch i miałam jeszcze miejsca dużo.
      Pasy można rozdzielić co dla mnie ważne bo my tylko biodrowych używamy. W gt się nie dało niestety.
      Fajny system regulacji przednich kół na stelażu. Jak koła ublocone to się nie pobrudzisz. Budka fajna, nie taka wielka jak w BJ ale nie wisi na głowie. A mój synek i tak w gt nie dawał zaciągnąć całej więc dla nas taka jest wystarczająca. W budce jest okienko zapinane na kolek smile
      Trochę dziwna regulacja podnozka ale może trzeba się przyzwyczaić smile
      Generalnie JA na razie mam mieszane uczucia ale to wina pewnie tego że przesiadlam się prosto z UJ. Na początku taki dziwny był dla mnie w prowadzeniu, taki nie wiem jak to określić ale to wynika chyba z wagi. No i rączką jest dla mnie dziwna.
      Mąż mówi ze mu się bardzo podoba i żeby z nami został. Teściowej też się bardzo podoba smile
      • atwar1 Re: Kilka pytań o Bookleta 14.09.14, 12:18
        O dzięki za opinię. Jakoś przegapiłam, że masz bookleta albo nie chwaliłaś się na forum smile
        Moze jeszcze ktoś się wypowie bo ciągle nie wiem co robić.
        I oczywiście zdjęcia mile widziane smile
        • dominiczka87w Re: Kilka pytań o Bookleta 14.09.14, 22:04
          A no jakos nie mialam okazji sie pochwalic smile
    • lillek Re: Kilka pytań o Bookleta 14.09.14, 21:49
      Ja chętnie też się dowiem, bo waham się cały czas między gt a bookletem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka