Dodaj do ulubionych

Jaką mufkę polecacie?

26.10.14, 18:11
Ponieważ jak widać w poprzednim wątku wózki powoli przygotowywane są na zimę, chciałabym kupic porządna i ciepła mufkę. W starszych wątkach polecałyście mufki Teutoni. Akurat mam wózek Teutonia BeYou, więc i taka mufka by nam pewnie pasowała, ale moze są jeszcze jakieś inne cieplejsze i ładniejsze smile
Obserwuj wątek
    • inka.1982 Mufka do BI 26.10.14, 18:20
      I ja sie podepnę pod wateksmile

Jakiej firmy mufkę polecacie i czy każda bedzie pasować do BI i która najlepiej.
    • ilo9 Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 18:41
      Tez się podepne pod pytanie,czy lepiej taka ortalionowa czy niekoniecznie?
      • pomilak1 Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 18:51
        Co prawda miałam tylko Teutoni (mam dalej w szafie, czeka aż będzie przydatna komuś innemu z rodziny wink ) ale polecam ją z czystym sumieniem! Żałowałam, że kupiłam ją dopiero przy drugim dziecku. Pasowała do wszystkich wózków z jedną rączką jakie miałam smile
        • inka.1982 Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 19:05
          A czy któraś z Was używała Pinkie? Pamietam, ze Pinik ma ta w paski, jest tak samo ciepła jak Teutonii? Kusi, bo cena niższa dwa razy....
          • koala0405 Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 19:33
            Ja mam Pinkie ale jeszcze nie używałam. Porządnie uszyta i ciepła ale Teutonii bardziej grzeje. Ja wolę mieć dwie bo poprzedniej zimy Teutonii użyłam chyba dwa razy bo dłonie mi się pociły.
          • nellyssima Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 19:53
            Pinkie jak czytam nie ma futerka tylko polarek z ociepliną. Wiec moze faktycznie na łagodniejsze zimy lepsza, a Teutonia na bardziej srogie. No, ale dwóch nie miałam w planach smile
            • koala0405 Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 21:02
              a moja mufka pinkie ma krótkie futerko a nie polar
              • inka.1982 Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 21:11
                Koala,
                A którą dokładnie masz mufkę? Bo ich jest kilka rodzajów. Ja rozważam ewentualnie te dwa modele:
                www.pinkieshop.pl/mufka-pinkie-exclusive-turquoise.html
                lub
                www.pinkieshop.pl/mufka-black-square.html
                • koala0405 Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 21:17
                  Ja mam taką: www.pinkieshop.pl/mufka-do-spacerowki-black-monkey.html
                  Jest bardziej głęboka niż Magdowa. Bardziej chroni mi nadgarstki. Bardzo fajnie przylega do rączki wózka bo z jednej strony jest suwak. Można dopiąć max do raczki wózka no i wg mnie bardzo uniwersalna bo pasuje do wózków z pełną raczką jak i parasolek .
                  • kar-ula Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 21:23
                    Może właśnie ta z suwakiem by mi się sprawdziła przy moich zreumatyzowanych nadgarstkach?
                    • koala0405 Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 21:30
                      na pewno bo możesz ją przypiąć gdzie chcesz i jest głęboka
                      • kar-ula Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 21:36
                        hmm, to moze sprzedam Teutonię i kupię tę Pinkie....
                        • darusia2012 Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 22:45
                          jak dla mnie najlepsza teutonia
                          tkanina wierzchnia nie przyjmuje wody
                          a w środku to futro naprawdę grzeje
                          mój mąż był sceptycznie nastawiony do moich wózkowych dodatków, ale bez mufki na spacer się nie ruszał
          • thea19 Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 20:55
            mam pasiasta pinkie, jest ok. nie mialam teutonii wiec nie porownam
    • magg200 Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 20:34
      Ja mam Teutonii i jest niezawodna i cieplutka. Jak mi się ręce grzały to po prostu rozpinałam środkowe napy i po problemiesmile
      • kar-ula Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 21:04
        Wszystko zależy od rąk. Moje dłonie marzną bardzo już od września/października. dziś przy +8 miałam założoną mufkę Teutonii i nie powiem, zeby mi się ręce spociły, ale mojej mamie w piątek przy +4 owszem.
        Teutonię mam od kilku dni - jest solidnie wykonana, ładna, pasuje mi do Gessleina, ale taka jakby za luźna jest i wpada głęboko w rączkę, przez co odsłaniają mi się nadgarstki. Podobny problem mam w tych mufkach Magdowych. W tekj Teutoniowej w środku jest jeszcze jedna napa, ale za blisko brzegu, zeby ją zapiąć przed rączką i unieruchomić w ten sposób. Być moze Pinkie jest pod tym względem lepsza?
        A co do mufki na BI - tam rączka jest wąska i mufka Magdowa mi się bardzo marszczyła (szczególnie ta, którą mam ponownie - szara, gruba, bo miałam tez nieco cienszą i tamta lepiej leżała). Myślę, że Teutoniową łatwiej byłoby uformować na BI- chyba.
        A PInkie dalej mi się marzy smile
        • inka.1982 Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 21:13
          Dzięki Kar-ula za info.
          Wychodzi, że mufka Teutonii lub Pinkie powinna pasować do BI.
          Są jeszcze wynalazki typu właśnie La millou lub Lela blanc, ale moim zdaniem najlepsze są produkty firm konkretnie wyspecjalizowanych w jednych produktach a nie od wszystkiegowink
    • afroddytta Re: Jaką mufkę polecacie? 26.10.14, 21:10
      Też polecam Teutonie, mam od dawna (wtedy jak kupowałyśmy była praktycznie jedyną na rynku wink) i polecam, uwielbiam to futerko i impregnowany materiał.
      Koleżanka ma tę la milou i ona jest w środku z minky a na zewnątrz zwykły materiał, a cena wysoka, ja bym nie kupiła.
      A sama mufka to zdecydowanie 'must have' big_grin
      • gleana Re: Jaką mufkę polecacie? 27.10.14, 15:17
        A ma któraś z was zdjęcia jak wygląda Pinkie na podwójnej rączce? La Millou ma teraz impregnowane tyle że droższe od Pinkie.
        • gleana Re: Jaką mufkę polecacie? 29.10.14, 16:21
          Mam La Millou smile . Właściwie to rękawice, ładnie wyglądają tylko trochę brakuje trzeciej ręki żeby pomóc we wkładaniu drugiej wink . Wewnątrz miłe Minky a na zewnątrz bawełna, ale taka grubsza, płócienna. Zobaczymy jak się będzie sprawować na spacerach.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/fi/eg/bg1f/9macadAs6qkQivFKvB.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/fi/eg/bg1f/JnbZMrTv7BH8l2WInB.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/fi/eg/bg1f/LS41ZI03VuFNADbWhB.jpg
    • tadejro Re: Jaką mufkę polecacie? 29.10.14, 20:48
      zastanawiam się czy kupic całą mufkę - jednoczęściową, czy taką jak polecałyście - gdzie można każdą rękę osobno włożyć. Znalazłam z firmy Edisa takie - z wełną w środku - mam straszny problem z marznącymi rękami. allegro.pl/edisa-mufa-welna-na-wozek-sanki-spiwor-mufka-i4706758468.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka