Dodaj do ulubionych

nowy Peg Perego Si

26.11.14, 13:30
widziałyście że ma nowe koła? grubsze oponki są, tzn szersze

jak on się podbija wysokim osobom?

czy 2,5 latek się zmieści? bo dzisiaj oglądałam, ale mój mały spał akurat

faktycznie waży 7,1kg?
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: nowy Peg Perego Si 26.11.14, 13:39
      czy on ma regulowaną wysokość rączek?
      • maja1406 Re: nowy Peg Perego Si 26.11.14, 13:46
        Ja miałam niedawno si, ale starszy model dla 2,5 latki. Mi się źle podbijało, ale ja niska jestem i najczęściej jeździłam z rączkami ustawionymi na najniższej wysokości.
        • magda79pn Re: nowy Peg Perego Si 26.11.14, 13:49
          czyli mała się mieściła?
          • maja1406 Re: nowy Peg Perego Si 26.11.14, 13:56
            W samej bluzkę migła luz, w kurtce w ramionach było ba styk. Mam gdzieś zdjęcie to mogę Ci wysłać na maila. I mojego jak ważyłam na wadze to wyszlo 7,8 kg
          • agusia041 Re: nowy Peg Perego Si 26.11.14, 14:06
            Miałam Si dla roczniaka i wózek podbijał się kiepsko, nie wyobrażam sobie podbijania go z 2,5 latkiem uncertain
            • maja1406 Re: nowy Peg Perego Si 26.11.14, 14:08
              do mnie dzisiaj przyjechał booklet i on w porównaniu do si podbija się genialnie wink
              • agusia041 Re: nowy Peg Perego Si 26.11.14, 14:13
                Ja oprócz bookleta mam jeszcze pliko min, si pod względem podbijania i prowadzenia wypada najgorzej z nich.
              • koala0405 Re: nowy Peg Perego Si 26.11.14, 14:22
                ja próbowałam w sklepie podbić Si i pliko mini. Wygrał ten drugi więc miałam go przez jakiś czas dla starszaka. Zdradź w jakim kolorze kupiłaś bookleta?
                • maja1406 Re: nowy Peg Perego Si 26.11.14, 14:46
                  Kupiłam bookleta od forumki, aquamarine. Osobiście mi się ten kolor bardzo podoba, na zdjęciach zupełnie inaczej wygląda, według mnie w rzeczywistości o wiele ładniejszy jest ten kolor, ale to oczywiście rzecz gustu smile.
                  • atwar1 Re: nowy Peg Perego Si 26.11.14, 15:16
                    Czyli jednak kupilas? smile
                    A mój od dłuższego czasu stoi i sie kurzy- syn ma nige w gipsie a teraz córka (pasażerka bookleta) ospę sad
                    Ale licze ze jeszcze troche nim pojezdze
                    • maja1406 Re: nowy Peg Perego Si 26.11.14, 15:19
                      Kupiłam, nie mogłam się doczekać wiec wzięłam od dominiczka87w. My pewnie już niedługo całkiem kończymy wozkowanie, wiec mamy mało czasu wink.
                      • jotka_k Re: nowy Peg Perego Si 26.11.14, 19:49
                        dla mnie Si podbijało się lepiej niż Mini smile
                        tu masz moją wtedy dwulatkę, wzrostem powyżej 97 centyla
                        https://www.mat-kraj.pl/Lucja/trzeci_rok/Wrzesien2011/slides/DSC04144.JPG
                        • magda79pn Si czy Mac BMW ? 26.11.14, 20:43
                          Co fajniejsze?
                          • monika_kas Re: Si czy Mac BMW ? 26.11.14, 22:37
                            MAC BMW big_grin
                            • magda79pn NOWY Si ? jednak tak :) 22.01.15, 20:23
                              jednak dobrze widziałam w sklepie, że nowy Si ma nowe, szersze i porządniej wyglądające koła smile

tutaj link do aukcji nowszego modelu (bo w sklepach są wszędzie fotki ze starymi kołami - jak mnie to wkurza !!! cholera jasna, handlują wózkami i nie dosyć, że kopiują bezmyślnie opisy, to jeszcze fotki też...)

allegro.pl/peg-perego-si-spacerowka-2014-i4966397735.html
                              wczoraj widziałam kobietę pchającą pusty wózek i obok śmigał na rowerku biegowym taki sam chłopiec jak mój synek smile

czy duży 2,5 latek zmieści się do Si?

ta parasolka ma wszystko czego potrzebuję smile głębokie siedzisko, wysoko rączki i amortyzację
                              • magda79pn Re: NOWY Si ? jednak tak :) 23.01.15, 08:54
                                ja to bym chciała, żeby pałąk się odpinał całkowicie...

nowego Si można wyszukać za około 700-800zł, tylko pytanie jakie ma koła, skoro wszystkie na fotkach katalogowych są takie same, a ja na starych kołach nie chcę, bo one były słabe, wyginały się i krzywo ścierały, podejrzewam, że dlatego zostały zmienione
    • jprzeczek Re: nowy Peg Perego Si 23.01.15, 08:02
      Też miałam chrapkę na SI, ale za drogi jak na spacerówkę. Gybym tak miała szczęście i natknęłabym się na aukcję, której link podałaś... Eh...
      Siedzisko spore, podają wymiar 34x38 cm, ale wysokość oparcia tylko 47 cm.
      A co do zdjęć kół, to nie ma się co dziwić, że sklepy mają nieaktualne, bo na stronie peg perego takie same widnieją.
    • walker85 Re: nowy Peg Perego Si 23.01.15, 09:15
      My mamy najnowsze SI. Jak masz jakieś pytania to dawaj smile
      Mam w kolorze czekoladowym na nowych kołach.
      • magda79pn Re: nowy Peg Perego Si 23.01.15, 09:43
        jaka jest wysokość siedziska?
        jaka odległość do budki?
        ile ma Twoje dziecko?
        czy dobrze się nim jeździ?

chyba wszystko na tą chwilę smile
        • magda79pn Re: nowy Peg Perego Si 23.01.15, 11:18
          chodziło mi oczywiście o oparcie smile

===

magda79pn napisała:

> jaka jest wysokość siedziska?
          > jaka odległość do budki?
          > ile ma Twoje dziecko?
          > czy dobrze się nim jeździ?
          >
          > chyba wszystko na tą chwilę smile
          >
      • jprzeczek Re: nowy Peg Perego Si 23.01.15, 09:49
        A ten denim co ostatnio sprzedawałaś też miał nowe koła, czy te koła są dopiero w wersji na 2015?
        • magda79pn Re: nowy Peg Perego Si 23.01.15, 11:18
          odpowiem za walker, jak się mylę to nich mnie poprawi, miał stare koła - widziałam go na all wink
    • walker85 Nowe Si wymiary siedziska 23.01.15, 18:19
      oparcie ma równo 50 cm, do budy jest jeszcze 16 cm. Buda podczas mierzenia była oczywiście rozłożona. Plusem jest to, że kiedy budka jest złożona to dziecko nie ma nic nad głową.

Mnie się nim jeździ bardzo dobrze, mała w nim sypia. Córka ma 16 miesięcy, 13 kg wagi.

Podbija mi się bardzo dobrze, nawet bez użycia siły. Mój mąż ma 198 cm i też lubi go prowadzić.

Czy się w nim zmieści 2,5 latek? Sądzę, że tak. Mój syn ma obecnie 4,5 roku, 113 wzrostu i 24 kg wagi i tu się zgadzam, wózek podbija mi się z nim kiepsko big_grin

Poniżej dowód:

http://images66.fotosik.pl/547/55e3291455d42c5amed.jpg
      • magda79pn Re: Nowe Si wymiary siedziska 24.01.15, 22:16
        wielkie dzięki !!!

fotka super smile mój jest 12cm niższy wink za oparcie 50cm w booklecie mu troszkę głowy wystaje wink

oj to mam teraz nad czym rozmyślać wink

a pałąk da się całkowicie zdjąć?
        • walker85 Re: Nowe Si wymiary siedziska 24.01.15, 22:27
          Zmartwię Cię, bo da się smile i to calkiem prosto.
          • magda79pn Re: Nowe Si wymiary siedziska 25.01.15, 15:00
            no i o co mnie nakręcasz? big_grin

====

walker85 napisała:

> Zmartwię Cię, bo da się smile i to calkiem prosto.
    • goshee Re: nowy Peg Perego Si 25.01.15, 12:38
      to jest peg perego si switch?
      ten?
      www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=4096
      • walker85 Re: nowy Peg Perego Si 25.01.15, 12:48
        Nie, to zwykłe PP Si. Switcha też miałam, ale jego siedzisko to jest absolutne nieporozumienie. Jest tak małe, że moja wtedy 7 miesięczna córka wchodziła do niego na styk i ramiona miała już ściśnięte.
        • goshee Re: nowy Peg Perego Si 25.01.15, 16:49
          kurcze a gdzie moge kupic ten nowy PP Si ? wiecie może?
      • magda79pn Re: nowy Peg Perego Si 25.01.15, 15:01
        nie, switch to co innego, ma odwracaną spacerówkę, przez co ona jest mniejsza, mi chodzi o zwykłe Si, na czarnych nowych kołach

====

goshee napisała:

> to jest peg perego si switch?
        > ten?
        > www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=4096
        >
    • goshee Re: nowy Peg Perego Si 25.01.15, 17:10
      kurcze a gdzie moge kupic ten nowy PP Si? wiecie może?
      • magda79pn Re: nowy Peg Perego Si 25.01.15, 17:18
        ja widziałam stacjonarnie, w sklepie pati i max w poznaniu, ale potem, gdy sprawdziłam w necie i nie było fotek tego wózka, to pomyślałam, że mi się przewidziało i że to pewnie był Si Switch - a jednak nie, dobrze widziałam smile
        • walker85 Re: nowy Peg Perego Si 25.01.15, 21:00
          Swojego kupiłam stacjonarnie w Zabrzu w Viki. I mogę zaręczyć, że tam wszystkie są już z nowymi kołami. W innych sklepach nie oglądałam, ale chyba warto pytać.
          I powiem Wam jeszcze jedno. W najnowszych katalogach Peg Perego na 2015 roku zauważyłam, że Si na nowy kolor stelaża, ale ze starymi kołami...
          Mój ma datę produkcji 10.14 z tego co pamiętam i ma nowe koła, są rzeczywiście lepsze.
          To która chętna smile smile ?
    • goshee Re: nowy Peg Perego Si 26.01.15, 09:58
      ja musze kupic te wózek poprostu bo tak mi sie podoba ze szok smile a ten sklep co kupowalas w zabrzu to wysyla przez internet?
      albo ten w pai i max na stronie internetowej faktycznie pokazany jest jest ze starymi kólkami, magda79pn myslisz ze jakbym zamowila to wyslą z tymi starymi skoro widziałas go na żywo i był własnie z nowymi?

ciekawe jak na bobowózkach bo ja bym zajrzała do sklepu stacjonarnego w zamościu ale w pl bede dopiero 01.02 a w necie stary pokazany jest...
      • magda79pn Re: nowy Peg Perego Si 26.01.15, 10:11
        Nie mam pojęcia co wyślą, bo nie zawsze to co mają na str gada się z tym co jest na sklepie. W stacjonarnym np stoi booklet czarny, a w necie nie ma wcale bookleta.

najlepiej zapytaj.
    • walker85 Re: nowy Peg Perego Si 26.01.15, 10:22
      Jeżeli któraś z Was chce to ja mogę mojego odsprzedać. Piszcie jakby co na gazetowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka