Dodaj do ulubionych

Joolz Day czy Jane Muum

15.03.15, 16:32
Cześć, szukam wózka 2w1 dla pierwszego dziecka, które przyjdzie na świat w maju. Cena nie jest najistotniejsza. Wózek koniecznie nowy. Przeglądam opinie w necie, to forum, jeździmy coś pooglądać na żywo i decyzji brak. Doradzicie?
Na początku najważniejsze wydawało mi się, żeby wózek nie był za ciężki, bo mieszkamy na 3. piętrze bez windy (choć prawdopodobnie uda się zostawiać stelaż w aucie pod domem, ale mimo wszystko wózki ważące 15 kilo i więcej odpadły na wstępie). Najlżejszy byłby Bugaboo Cameleon 3, ale mąż zaprotestował (brzydki i bardzo nisko umieszczona gondola, a jesteśmy raczej wysocy). Pomarudziłam, ale odpuściłam.
Przez jakiś czas mąż typował Peg Perego Book Plus S Pop up. Też stosunkowo lekki i bardzo zwrotny. Fajnie i łatwo się składa, fajna opcja składania stelaża razem z gondolą czy siedziskiem. Duży kosz, w cenie bardzo dobry fotelik, osłona przeciwdeszczowa i moskitiera, i torba. Ale po bliższych oględzinach amortyzacja i podbijanie okazały się raczej kiepskie. I zniechęciły nas opinie na temat awaryjności stelaża S. Chyba nie chcemy zaryzykować.

Po Peg Perego doszliśmy do wniosku, że waga wagą, ale amortyzacja też ważna. Będziemy spacerować nie tylko po mieście, czasem chciałabym podjechać do lasu, generalnie nie chcę, żeby wózek bardzo nas ograniczał. Wydedukowałam, że połączenie kół pompowanych i piankowych to mogłoby być coś dla nas w kwestii amortyzacji. Zaczęliśmy przymierzać się do Joolz Day. Zwrotny, bardzo ładnie się podbija, bardzo dobrze się prowadzi (po sklepie co prawda smile). Stosunkowo lekki (12,5 kg w wersji z gondolą), ale stelaż po złożeniu dość duży i zajmie sporo miejsca. Nakręciłam się też, nie ukrywam, na wygląd, którego moim zdaniem nic nie jest w stanie przebić. Z minusów buda niezbyt obszerna, ale dziecko wiosenne, więc powinno być ok, a w spacerówce jest już lepiej (plus można dokupić osłonkę uv jako przedłużenie budy). Kosz na zakupy niestety do niczego sad. Spacerówka nie jest zabudowana, czy nada się na zimę, kiedy będziemy się przesiadać z gondoli? Cena wysoka, a w zestawie tylko osłona na deszcz. Akcesoria drogie.

Jako alternatywę dla Joolza (głównie w kwestii amortyzacji) sprzedawca pokazał nam o połowę tańszy X-lander X-pulse. Nie brałam tych wózków pod uwagę, ale spodobał mi się design, jest nowoczesny, a wózek zgrabny i zwarty. Waga jak Joolz, łatwo się składa, gondola składa się na płasko. Amortyzacja gorsza niż w Joolz, ale jest. Podbijanie średnie. Duży kosz, siedzisko montowane w obu kierunkach jazdy, w spacerówce buda jest wystarczająca (w gondoli średnia, tak jak w Joolz). W zestawie fajny śpiworek. Wydaje się mieć wszystko, co wózek mieć powinien. Ale mało o nim w necie, a są opinie, że amortyzacja jest słaba. Hmmm.

Po drodze zachęceni pozytywnymi opiniami obejrzeliśmy na szybko Mutsy Evo. Bardzo fajny wygląd, względnie lekki, ale wózek jest chyba za sztywny. I opinie użytkowników w necie różne, od zachwytów po takie, że to wózek typowo miejski i nawet w parku nie da rady. Chyba sobie go odpuścimy.

I ostatnie odkrycie, które poważnie rozważamy, choć na razie czysto teoretycznie, bo dopiero podjedziemy go gdzieś zobaczyć. Jane Muum. Cena bardzo zachęcająca. Ładny i lekki (11,5 kg w wersji z gondolą Micro). Podobno zwrotny, lekko się prowadzi i mimo piankowych kół daje radę w różnym terenie. Tego nie łapię, bo myślałam, że piankowe koła to tylko na chodniki i to równe. Wózek składa się do małych rozmiarów razem z gondolą czy siedziskiem, podobno jedną ręką. Gondola składana, kosz duży. Siedzisko montowane w obu kierunkach jazdy. Z minusów buda w gondoli niezbyt duża, ale w spacerówce jest już podobno ok. I spacerówka nie jest zbytnio zabudowana, czy będzie odpowiednia na zimę?

Czy Waszym zdaniem te dwa wózki, Joolz i Jane Muum, w ogóle można porównać? Czy X-lander powinniśmy odpuścić?
Na czym się skupić? Czy amortyzacja rzeczywiście ma kluczowe znaczenie (bo myślę, że waga nie do końca, i tak te wózki ważą po kilkanaście kg, a jeszcze waga dziecka, jakiejś torby czy zakupów, w rezultacie i tak nie dam rady wnosić tego czy innego wózka na 3. piętro, stelaż będzie musiał zamieszkac pod blokiem. A moze nie mam racji, może każdy kg ma znaczenie?)
Czy warto inwestować w Joolza, skoro nie wiadomo czy się polubimy i może już po kilku miesiącach użytkowania spacerówki będę szukać czegoś lżejszego i poręczniejszego?

Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Joolz Day czy Jane Muum 15.03.15, 17:38
      Jesłi cena nie gra roli to na xladera nawet nie patrz, ja bym brała joolz. Muumowi do niego daleko.
    • monikamar3-3 Re: Joolz Day czy Jane Muum 15.03.15, 20:32
      W tym przypadku bez zasanowienia też brałabym joolza. Nawet jesli nie podpasuje (w co szczerze wątpie!!to z pewnościa sprzedasz z nieduża strata (szczegolnie modele na czarnej ramie)
    • hanna79 Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 09:03
      Jeśli martwisz się budą w Jolzie, to co dopiero w mumie, tam ledwo daszek nie buda... uncertain
      Jak dokupisz to dodatkowe przedłużenie budki/osłonę UV buda robi się świetna, pasuje i do gondoli i spacerówki. W tym daszku można wyciągnąć jeszcze jeden panel, nie pokazują tego nigdy na zdjęciach daszek joolz
      • hanna79 Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 09:10
        O zobacz:
        https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/17/75/18/013fb7aaf4.jpg
        • kapit.anka Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 09:14
          Joolz!
          Budkę powiększysz daszkiem UV, a mikroskopijny kosz dodatkowym koszem XL - tak jak na zdjęciu hanny79.
          Prowadzenie Joolza to bajka smile
          • dominiczka87w Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 09:22
            Joolz JoolZ i joolz
            X-lander przy nim to jak polonez przy mercedesie wink
            Mimo miłości mej do Jane też bym go chyba odrzuciła w Twoim przypadku. Ew może popatrz na concord wanderer.
            • arc-en-ciel Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 10:02
              zobacz jeszcze britax/brio go, posluzylby Ci dluzej i wydaje sie spelniac wymagania
              • arc-en-ciel Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 10:03
                tak na marginesie, sprzedawcy zawsze strasznie zachwalaja xlandery, maja z nich wieksze prowizje, czy jak?
        • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 11:20
          hanna79, oglądałam tę osłonkę w sklepie i nie było tam w środku takiego mniejszego daszka, tylko sam jasny materiał wyciągnęłam ze środka?
          • hanna79 Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 11:29
            Ze środka wyciągasz tę osłonkę/moskitierę, ale od wewnętrznej strony daszka masz zamek błyskawiczny, po rozpięciu tego zamka, ten odpięty panel możesz wyciągnąć/odgiąć i masz dodatkowa część, tak jak na moim zdjęciu. Nie wiem czy takie było zamierzenie projektanta, ale jest funkcjonalne i ładnie wygląda (choć ja od początku byłam przekonana, że tak).
            • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 11:37
              Dzięki! Wybieramy się jutro/pojutrze dokładnie wózek pooglądać i wtedy sobie sprawdzę daszek. A czy gondolę da się złożyć na płasko? Czy mogłabyś napisać, czy spacerówka jest ok na zimę (wtedy byśmy się przesiadali i tam się zastanawiam, czy nie będzie za mało zabudowana)?
              • emakowka Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 13:47
                Tak gondolę mozna złożyć na płasko. Ja używałam Joolza od kwietnia do marca i uważam, ze z daszkiem i śpiworkiem dziecko jestcalkiem dobrze oslonięte,nigdy mi nie zmarzlo. Wozek polecam, rewelacyjnie sie go prowadzi.
                • martuska1982 Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 21:30
                  Od kwietnia do marca? Serio? Drobne dziekco miałas czy ten wózek jest taki super? Gondola na żywo naprawde spora, pokuszę sie o stwierdzenie, ze większa niż godnola cameleona. Rodzę pod koniec maja i mam ogromną nadzieję, ze lato, jesień i zimę uda nam się w niej przejezdzić. smile
                  Twój post mnie ucieszył bardzo. smile
                  • emakowka Re: Joolz Day czy Jane Muum 17.03.15, 12:02
                    Od kwietnia do marca łącznie ze spacerówka. Ale faktycznie z mojego wpisu mozna bylo to tak zrozumiec😀
                    • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 17.03.15, 22:17
                      emakówka, rok to trochę krótko, myślałam, że taki wózek trochę dłużej służy. Czemu nie jeździłaś nim dłużej, już Ci nie odpowiadał i kupiłaś inny?
                      • emakowka Re: Joolz Day czy Jane Muum 18.03.15, 07:56
                        Jeździłam tylko rok,bo zapragnęłam zmian smile i wtedy kupiłam GT,a dziecko spokojnie w Joolz jeszcze się mieściło i myślę ,że jeszcze z rok mogliśmy nim jeździć.
                • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 22:24
                  Dystrybutor właśnie mi napisał, że gondoli się nie składa. Hmmm, powinni być bardziej doinformowani. I że spacerówki nie można złożyć razem z siedziskiem. Czy rzeczywiście?
                  • martuska1982 Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 22:39
                    Można złożyć razem z siedziskiem, choć ja nie próbowałam, a gondolę na pewno składa się a płasko.
                    • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 23:03
                      Dzięki Martuska! Z ciekawości, czy Ty już jeździsz nim czy dopiero zamierzasz?
                      • martuska1982 Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 23:27
                        kupiłam starego blooma mamas&papas, ale od daya rózni się detalami w zasadzie.
                        Jeszcze nie jeżdże, jeszcze trochę ponad dwa miesiące zanim pasażerka się urodzi, ale juz wiem ze na pierwszy spacer wezmę blooma, cameleon poczeka na drugi. tongue_out
                  • kapit.anka Re: Joolz Day czy Jane Muum 17.03.15, 07:20
                    Spacerówka składa się z siedziskiem smile Gondoli nie uzywałam, ale wiem, że składa się na płasko.
              • hanna79 Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 14:02
                Ja jeździłam tylko spacerówką, więc gondoli nie znam. Woziłam synka w Joolzie wiosna-lato-jesień, a potem przesiedliśmy się do MBUJ (trafiła mi się okazja i nie mogłam się oprzeć wink), więc z osobistego doświadczenia się nie wypowiem, choć wydaje mi się, że z tym daszkiem i porządnym śpiworkiem (ja już miałam przygotowany Elodie Details wtedy) spokojnie dacie radę zimą, choć wiadomo są spacerówki o wiele bardziej zabudowane, no coś za coś tongue_out
                Sama teraz rozważam Joolza dla październikowego dziecka, nie wiem czy do niego wrócić, kusi mnie próbować coś nowego (M&P Sola2 mtx), ale Joolz sprawdzony i super...
          • emakowka Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 11:35
            Z tym dodatkowym daszkiem, to trzeba po rozsunięciu zamka odgiąć część materiału bez wyciągania tej siateczki uv i tak powstaje ten mały daszek. Nie wiem, czy dobrze wytłumaczyłam smile
    • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 11:24
      Na Brio i Concorda popatrzę. A co do rozmiaru budki w Jane, czy ta budka w spacerówce się jakoś nie rozkłada? Bo jeśli jest jej tyle, co na zdjęciach katalogowych, to rzeczywiście płyciutka.
    • variuss Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 11:29
      Gdybym mogla wydac kilka tys to zaryzykowalabym cybex priam
      Inne godne uwagi : concord wanderer, teutonia be you lub nuna ivvi albo nuna mixx z uk. Fajny jest tez m&p urbo.
      • kasiamamaani Re: Joolz Day czy Jane Muum 01.12.15, 15:55
        ja byłam tym cybexem oczarowana, kiedy oglądałam go w necie... ale jakoś na żywo już nie zrobił na mnie takiego dobrego wrażenia, nie wydaje się zbyt solidny, chociaż jest bardzo ładny.
    • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 16.03.15, 22:41
      Odkrylyscie przede mną nieznane wózkowe tereny smile. Patrzyłam sobie w necie na Brio Go, wygląda fajnie, ale chyba nie da się go u nas kupić, ani nawet obejrzeć. Bez oglądania i "pomacania" na pewno się nie zdecyduję. Fajny też ten Cybex, świetny design, ale poza moim budżetem (znalazłam za 5.000 zł). I Nuna ivvi też fajna, tylko trochę ciężka (16,5 kg w wersji z gondola).
      Spróbuję gdzieś namierzyć na żywo Concorda.
      Mąż znalazł jeszcze wózki Koelstra, podoba nam się Daily Binque (super patent z dodatkowym koszem). Wiecie może, czy można je gdzieś zobaczyć? A ogólnie ledwo już żyjemy przez te wózki, cały czas o nich gadamy i podsyłamy sobie linki, a dziś w nocy wózki mi się śniły smile. Rany, to jest trudniejsze niż kupno auta ...
      • gochalodz Re: Joolz Day czy Jane Muum 17.03.15, 07:31
        Koelstra bedzie w Lodzi w Dino. Tam Maja duo wozkow wartych uwagi,ale dla pewnosci zadzwon wczesniej.
        • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 17.03.15, 17:56
          Może się przejedziemy. A Brio Go też tam byłby? Czy w ogóle da się go gdzieś zobaczyć?
          • martuska1982 Re: Joolz Day czy Jane Muum 17.03.15, 18:28
            britax go w Polsce to na pewno w magazynach Akpol ma. Na pewno w sensie tak mi w Akpolu powiedziano, sama nie sprawdzałam wink ale na sklepie go nie mieli, może jednak mogą sprowadzic z magazynu.
            • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 17.03.15, 22:14
              Na stronie jest tylko Britax Go wersja spacerowa. Mają też na stronie głęboko-spacerowy, ale nazywa się Britax Go Next. Czy to jest to samo?
              Najbliższy dla mnie ich sklep stacjonarny jest w Płocku. Ile on waży? Jak z amortyzacją? Jaki jest duży i jakie składanie?
              • martuska1982 Re: Joolz Day czy Jane Muum 17.03.15, 23:29
                mi własnie tez jak pytaam o 2w1 mówiła babeczka o go next.Różni się tym, że ma koła tylne pompowane i chyba budka jest trochę większa.
                PS.Ja własnie z Płocka jestem i tutaj w Akpolu ytałam, ale uleciało mi by zapytać czy moga przesłać na sklep. uncertain
                • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 18.03.15, 16:55
                  Podzwoniłam i nigdzie tego wózka nie ma. Zresztą z innych postów na tym forum wynika, że wózek nie jest dostępny w Polsce sad. Szkoda, bo zapowiada się bardzo zachęcająco (waga plus amortyzacja), ale w ciemno na pewno nie kupię.
                  • kasiamamaani Re: Joolz Day czy Jane Muum 01.12.15, 16:02
                    kilka forumek go ma, może uda Ci się z kimś umówić i zobaczyć go na żywo wink
                    sama niedługo będę szczęśliwą posiadaczką, ale ja kupiłam z drugiej ręki, ze Słowacji i jestem z okolic Warszawy... W razie czego - zapraszam smile
    • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 17.03.15, 23:05
      Oglądałam jeszcze w necie Concord Wanderer. Wydaje się za ciężki, spacerówka waży 13,5 kg, a wersja głęboka na pewno jest cięższa, choć nie mogę znaleźć wagi samego stelaża, żeby sobie zsumować. Teutonia z kolei nie podchodzi mi wizualnie.
      Bardzo mi się za to spodobał M&P Sola2. Idę czytać o nim smile.
      • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 18.03.15, 17:21
        Sama ze sobą piszę smile. M&P Sola 2 jest bardzo przyjemny dla oka (podobają mi się m.in. kolorowe budy z printem wewnątrz, np. limonkowa), ma obszerną budę, duży kosz, duże siedzisko, które rozkłada się na płasko i można je przełożyć tyłem albo przodem do kierunku jazdy. Waży 11,5 kg w wersji spacerowej mtx (10 kg przy piankowych kołach. Wagi wersji z gondolą nie mogę znaleźć). Stelaż można złożyć razem z siedziskiem (a propos, czy to jest bardzo przydatna opcja, powinnam takich wózków szukać?). Dobra cena. Na minus: amortyzacja podobno średnia (nawet w wersji mtx), duży po złożeniu, a gondola jakaś krótka (68 cm, czy to nie za mało?), no i nie da się jej złożyć. Czy ktoś tu ma ten wózek i jest zadowolony?
        • hanna79 Re: Joolz Day czy Jane Muum 18.03.15, 18:22
          Podrzucam kilka wątków bo sama przez tę Solę spać po nocach nie mogę tongue_out
          nr 1
          nr 2
          nr 3
          • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 20.03.15, 14:42
            hanna79 napisała:

> Podrzucam kilka wątków bo sama przez tę Solę spać po nocach nie mogę tongue_out
            > nr 1
            > nr 2
            > nr 3

Dzięki! Wszystko wyczytałam tu u Was i na blogach, ale jest jeden mały problem. Nigdzie go nie mogę namierzyć do obejrzenia w Warszawie. Dystrybutor wskazał mi tylko jeden sklep (na Solidarności), a tam powiedzieli, że Soli nie mają i mieć nie będą, bo jest za małe zainteresowanie.
    • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 20.03.15, 14:46
      Zaciekawił mnie Bumbleride Indie 4, wydaje się lekki i dobrze amortyzowany. Niestety również go nigdzie nie ma do obejrzenia sad. W jednym sklepie w Warszawie go mają, ale wersję dla dwójki dzieci. Nie wiecie może, czy on jest w ogóle gdzieś wystawiony w Warszawie?
      • arc-en-ciel Re: Joolz Day czy Jane Muum 21.03.15, 09:56
        jesli gondola ma 68, to moim zdaniem jest raczej mala, moja corka miala 60 cm dlugosci przy urodzeniu
        • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 23.03.15, 15:42
          Właśnie, to jednak za mało. A zresztą i tak nigdzie tego wózka nie ma, więc daję sobie spokój. A czy Ty arc-en-ciel nie masz przypadkiem Brio Go? Gdzieś go w ogóle można zobaczyć?
          • arc-en-ciel Re: Joolz Day czy Jane Muum 23.03.15, 21:44
            tak, mam go, skad jestes?
            • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 23.03.15, 23:57
              Z Warszawy. W żadnym sklepie go tu nie znalazłam sad. Już się powoli poddaję i chyba wezmę Joolza.
    • ambree Re: Joolz Day czy Jane Muum 23.03.15, 16:26
      My wozimy się wózkiem Joolz Day Earth w kolorze parrot od lutego- generalnie jest super, prowadzi się lekko i amortyzacja jest mocno wyczuwalna. Jednak ja mieszkam na 1 piętrze i mimo tego że nie jest to najcięższy wózek to jednak wnoszenie go jest uciążliwe- najpierw gondola z dzieckiem potem stelaz z zakupami...na 3 piętro to bym chyba się wykończyła.
      Gondola się składa, ale nie jest az taka mała po złożeniu,
      spacerówkę można złożyć ze stelażem. Szczerze to po złożeniu wózek mały nie jest- koła zdjęte, stelaż złożony i gondola a miejsca w normalnym bagażniku już braksad

Mimo tego ja jestem zadowolona bo komfort jazdy jest bardzo duży ...no i ten designbig_grin
      • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 24.03.15, 00:13
        Dziękuję pięknie za opinię smile. Dziś byłam dokładnie sobie Joolza pooglądać. Też mam wrażenie, że stelaż jest spory, a samo składanie nie bardzo mi szło. W innych wózkach składanie było lżejsze. Buda nie opuszcza się w kilku pozycjach, tylko na raz, i wydaje przy tym głośny dźwięk. No i kurcze nie podoba mi się, że osłonka uv jest czarna, to psuje wizualny efekt. Kosz jest tragicznie mały, no dosłownie każdy inny wózek ma większy. A propos, wpadłam do sklepu, patrzę, a tu stoi Joolz z wielkim koszem! Rzuciłam się na ten kosz, ale okazało się, że to nowy model Geo, większy i cięższy od Day'a. Teraz próbuję sama siebie przekonać, że dam radę z tym małym koszem, ale wiem, że to będzie problem dla mnie, bo to ja będę chodzić na zakupy.
    • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 24.03.15, 00:21
      No i mam kolejną zagwozdke. Mąż zakochał się w M&P Urbo2 i chce go w ciemno kupić, bo oczywiście nigdzie tego wózka nie ma. Piękny jest, szczególnie w limitowanej wersji Donna Wilson, ale te kółka się nie sprawdzą, amortyzacji to on nie ma. I jak tu żyć, jak żyć, nie mam już siły smile
      • ambree Re: Joolz Day czy Jane Muum 24.03.15, 06:47
        Ooo widze ze podobne typy wozków się podobająbig_grin
        Jeśli chodzi o budkę to jest prawie cicha..naprawdewink w lecie bedzie potrzebny daszek. Natomiast kosz wcale taki maly nie jest-codzienne zakupy spokojnie się mieszczą, czasem poprostu wkładam siatkę i go nie zamykam.
        Jeśli chodzi o Urbo 2 to w Krakowie w 4kids mozna obejrzec- też chciałam go kupic właśnie w ciemnobig_grin i dobrze że go zobaczyłam- jest mega niski, siedzisko spacerówki też prawie do ziemi sięga, gondola w środku mała i ciężka, a koszyk z siateczki 3 cm od chodnika. Koła malutkie z cienkiej pianki, amortyzacji jak dla mnie zero. Stelaż jak dla mnie podatny na zadrapania. Jednak mimo tego wizualnie jest pięknywink
        Lepszy to już dla mnie jest Armadillo flip xt od urbo2.
        Za to Joolza kupiłam w ciemnowink
        • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 24.03.15, 10:30
          Urbo trochę odjechany, ale cudny, prawda? Joolz bardziej stonowany, całkiem inny po prostu, choć też ma swoje smaczki. Najchętniej kupilabym oba, Joolza dla siebie a Urbo dla męża smile. Super, że widziałaś Urbo na żywo, cenne info dla mnie. Wniosek z tego, że nie możemy go kupić, design to nie wszystko. Tylko mąż musi odzalowac smile.
          Oglądaliśmy wczoraj jeszcze Mutsy Igo Nomad ze skórzanymi wstawkami, w sumie ładny i amortyzacje jakąś ma. Co o nim myślicie?
          Próbujemy też namierzyć Bumbleride Indie 4, ale na razie bez powodzenia, więc mój dylemat wózkowy chyba rozwiąże się sam.
          • ambree Re: Joolz Day czy Jane Muum 24.03.15, 12:32
            Mutsy igo tez rozwazałam na pompowanych kołach, jednak dla starszej córki miałam mutsy slider i niby był ok jednak mając teraz Joolza to nie ma porównania w komforcie prowadzenia.
            Musisz popatrzeć też na to że wózek pewnie będziesz chciała odsprzedac w dobrej cenie, a urbo bedzie bardzo zniszczony( koła zużyte, stelaż- rysy), mutsy igo ma wiele złych opini w necie.
            Urbo fajnie wygląda na zdjęciach - na żywo wcale nie powala.
            Ja na Twoim miejscu z perspektywy czasu ( mały ma 2 miesiące) skupiłabym się na wadze i łatwości wnoszenia do domu, później amortyzacja-nawet joolz na krakowskich kostkach brukowych się telepiewink a potem wielkość po złożeniu.
            • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 24.03.15, 16:02
              Hmm, myślę, że lżejszy niż Joolz a amortyzowany trudno będzie znaleźć (Bugaboo odpada). Co do wnoszenia, mam śmiały plan zostawiania stelaża w aucie po domem smile. Wnoszenia całości sobie nie wyobrażam, niezależnie od tego, czy miałby to być Joolz czy inny wózek.

Byłam dziś w kolejnym sklepie z wózkami, stoi tam i Joolz i Mutsy Igo (na piankowych kołach), więc mogliśmy oba wypróbować. Porównanie zdecydowanie na korzyść Joolza.

Mają tam również Bumbleride Indie, ale wersję podwójną. Trudno mi wyobrazić sobie, jak wyglądałby pojedynczy i to na 4 kołach. Ogólnie zrobił na nas dobre wrażenie, koła są duże, wózek ładnie resoruje. Kosz duży, buda jest super, bardzo głęboko się zaciąga i można ją odpiać z tyłu tak że jest przewie między buda o oparciem. Materiały wydały mi się fajniejsze niż na zdjęciu, są miękkie i porządne. W necie wyglądały mi na takie namiotowe i jakieś nieponaciągane dobrze. W ogóle wózek jest porządnie wykonany. Siedzisko jest duże, rozkłada się na płasko, chyba byłoby wygodne dla dziecka. Jest też wyjątkowo długie. Oparcie ma za to jakąś dziwną regulację na paski z tyłu ( w żadnym innym wózku tego nie było), nie umiałam tego podciągnąć do pionu,najwyżej do takiej lekko półleżącej pozycji. I nie widzi mi się gondola. Jest strasznie wąska, choć leciutka. Nie wiem, może w wersji pojedynczej byłaby szersza. I mocuje się ją tak jakby na spacerówce, co wygląda bardzo brzydko, jakby się położyło gondolę na rozłożonej spacerówce (z obu stron gondoli wystają wtedy spoza niej fragmenty stelaża spacerówki).
              Na Joolza trzeba czekać jakieś 4-5 tygodni, kurcze, to będzie prawie na styk z moim terminem. Powiedzcie mi, czy dziecku od razu potrzebny jest wózek? Jeśli weźmiemy Joolza, moze wyjść tak, że przez jakiś tydzień po porodzie będziemy nadal bez wózka.
              • ambree Re: Joolz Day czy Jane Muum 24.03.15, 17:34
                Nie wiem ktory konkretnie model chcesz kupić, jednak ja swój (Joolz Day Parrot z akcesoriami) miałam w domu po 24 h od złożenia zamówienia u dystrybutora. Wózek pewnie po tygodniu Ci się już przyda przy tej pogodzie.
                • m_aw Re: Joolz Day czy Jane Muum 24.03.15, 19:25
                  A patrzyłaś na Stokke Trailz? Można go obejrzeć na Solidarności.
                  Ja właśnie wybieram między Trailz a Joolz.
                  • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 24.03.15, 20:26
                    Pewnie widziałam, bo "macałam" jakiś Stokke na Solidarności smile. Stokke w ogóle nie brałam pod uwagę, mam zakodowane, że to wózki bez amortyzacji. A ten konkretny model ma jakąś?
    • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 25.03.15, 16:01
      Donosze, że wózek kupiony smile. Joolz Day Quadro kolor Blu. Wzięliśmy też osłonę uv i uchwyt na kubek. Śpiworek i torbę odpuszczam, drogie a nie powalają. Torbę chcę jakąś Skip Hop, a śpiworek na razie niepotrzebny. Zresztą nie lubię takich zestawów, tylko stonowana bazę i mocniejsze dodatki. Nie wiem tak do końca, jak kolor będzie wyglądał w rzeczywistości, bo widzieliśmy go tylko na próbniku z tkaninami i wydaje się niebiesko-zielonkawy, inny niż na zdjęciach katalogowych. Byłam bardziej za wersją Studio Gris, ale dostawa u dystrybutora będzie dopiero początkiem maja. Mąż z kolei napalił sie na satynowe felgi w Quadro. Mamy go mieć w piątek. Ale się cieszę smile.
      Dzięki za wszystkie wpisy, nie tylko w moim wątku, ale ogólnie na forum. Bardzo mi pomogły. W mojej okolicy wysysyp Bugaboo, ciekawe czy jakiegoś Joolza wypatrze na spacerze smile
    • kapit.anka Re: Joolz Day czy Jane Muum 25.03.15, 17:13
      Dobry wybór! Kolor bajka smile oczywiście, domagamy się fotek smile Zdradzisz, gdzie zamawiałaś?
      • emakowka Re: Joolz Day czy Jane Muum 25.03.15, 20:36
        Gratuluję wyboru,a kolor cudny!
        • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 26.03.15, 18:09
          smile
          Postaram się wrzucić fotki. Kupiłam stacjonarnie w Podwójne Szczęście, razem z fotelikiem i bazą. Cenowo wyszło dość przyzwoicie.
          • carrie_90 Re: Joolz Day czy Jane Muum 08.05.15, 14:41
            A możesz zdradzić jak dokładnie wyszło to cenowo? Też zastanawiamy się nad joolzem i nie wiem czy bardziej opłaca kupić się przez internet czy lepiej szukać gdzieś stacjonarnie. smile
    • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 31.03.15, 20:37
      Nie umiem wstawić zdjęć, ale dla zainteresowanych wrzuciłam kilka do galerii.
      • kapit.anka Re: Joolz Day czy Jane Muum 31.03.15, 21:21
        Nie mogę ich znaleźć sad a jak wrażenia? Piękny jest, nie?
        • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 29.11.15, 21:57
          Może tym razem uda mi się wstawić zaległe zdjęcia:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/cd/qj/y5ej/pwaSjlBwIcQjagL1PB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/cd/qj/y5ej/pwaSjlBwIcQjagL1PB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/cd/qj/y5ej/tZP809VImvog1fkmqB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/cd/qj/y5ej/QZdf1LODA8ZhO0WmsB.jpg

• jprzeczek Re: Joolz Day czy Jane Muum 29.11.15, 22:04
            Bardzo ładne zestawienie kolorystyczne, w sensie tapicerki i skórzanej rączki.
          • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 29.11.15, 22:28

Post wyżej wstawiłam niechcący dwa razy to samo zdjęcie. Czy mogłabym prosić admina o wykasowanie dubla, bo jakoś nie widzę opcji wyedytowania własnego posta?

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/cd/qj/y5ej/jWYyuVJ4asiETJDoLB.jpg

• mamuskala Re: Joolz Day czy Jane Muum 30.11.15, 06:12
              Piękny! Jak się nazywa ten kolor i seria?
              • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 30.11.15, 17:09
                 Seria Quadro, a kolor Blu. Kolor wybrany jedynie na podstawie próbnika z materiałami, ale jest świetny, elegancki i wszystko do niego pasuje.
                • mamuskala Re: Joolz Day czy Jane Muum 01.12.15, 06:14
                  Piękny smile
                • bigmama647 Re: Joolz Day czy Jane Muum 30.11.17, 17:06
                  masz jeszcze wózek czy juz sprzedany???
                  • queenanne Re: Joolz Day czy Jane Muum 26.01.18, 20:25
                    Mam. Nadal nim jeździmy, już trzecią zimę smile. Choć teraz głównie do i z przedszkola (córka ma ponad 2,5 roku).
                    • mmaniia Re: Joolz Day czy Jane Muum 30.03.18, 12:47
                      A chcesz sprzedać? potrzebuję na jesień tego roku big_grin big_grin
                      Cena nowego mnie przerastasmile
    • majka003 Re: Joolz Day czy Jane Muum 01.12.15, 09:01
      Długo szukałam jak wy bo też mieszkam na 3 pietrze. Wybralismy Jane Muum. Corka zimowym dzieckiem była.Wózek rewelka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka