Dodaj do ulubionych

Instep Safari Double

10.02.16, 14:29
Dziewczyny, czy znacie / macie doświadczenie z wózkiem Instep Safari Double?
Jestem w trakcie poszukiwania wózka bliźniaczego. Oczywiście napaliłam się na Nippera, ale okazało się, że kuzynka nie sprzedała swojego bliźniaczego wózka i postanowiła mi go ofiarować smile Jako, że na darowane narzekać nie należy, to biorę bez mrugnięcia wink tym bardziej, że to co najmniej 2tys do przodu. Wózek ma duże kola, jakby rowerowe i prowadzi się dosłownie 1 palcem. Ale poza tym nic nie wiem o nim... Stąd moje pytanie.

Mam jeszcze prośbę o pomoc. Do tego wózka będę chciała dokupić gondolkę / kokon czy jakąś inną torbę na dziecko dla niemowlaka, który ma się urodzić w czerwcu. Myślicie, że da radę dobrać coś takiego? Na co powinnam zwrócić uwagę? Przeglądałam takie gondolki i wydały mi się bardzo wąskie i grube. Ostatnimi czasy w lecie mamy upały i zastanawiam się czy w związku z tym taka gondolka w ogóle ma sens czy dziecku nie będzie w niej za gorąco.
Kuzynka miała jakąś gondolkę, ale dawno sprzedała i nie pamięta też już co to było... A może któraś z Was ma takie cudo i chciałaby się go pozbyć?
Poza tym wózkiem mam zwykłą gondolę (Jedo Fyn) więc i z niej będę korzystać, gdy nie będę biec gdzieś z 2ką czy 3jką...
Obserwuj wątek
    • with_diamonds Re: Instep Safari Double 15.02.16, 20:47
      Nikt nic? A może chociaż pomożecie z tą gondolą? Czy któraś z Was korzystała z czegoś takiego? Sprawdza się to? Czy raczej jest niewygodne dla dziecka i sobie darować?
    • cuqiereq Re: Instep Safari Double 16.02.16, 11:19
      Instepa nie miałam ale widziałam więc nie wiem i nim wiele chyba tylko tyle że jest szerszy niż 80cm? Ja mam już trzeciego nippera double i kocham go nad życie. Przy noworodku używałam podwójnego icandy peach z gondolą a na nippera przesiadłam się jak młoda ok. 7 miesięcy miała. Myślę że nakaś gondolka Ci się przyda ale ja bym poszukała takiej bardziej sztywnej niż cocon z uwagi że to lato. Może warto uszyć coś takiego u krawcowej z usztywniamymi bokami i dnem na wymiar siedziska?
      • djulliet Re: Instep Safari Double 16.02.16, 13:16
        Gondole miękkie robi trochę firm wózkowych więc myślę że coś dobierzesz. Tylko dobrze pomierzyc siedzisko i dopasować wymiary. Teutonia, Emmaljunga na pewno, może jeszcze przejrzeć marki joggerowe , mogą mieć bardziej pasujące do tego typu siedziska modele.
        • cleo1976 Re: Instep Safari Double 16.02.16, 14:53
          Tego wózka nie mam, mam od niedawna Nippera Double i jestem zachwycona, a jeśli chodzi o miękką gondolkę to miałam w Britaxie B-dual i uważam że to fajna sprawa na początek dla maleństwa tak do 3-4 miesięcy na pewno. Ja miałam akurat jakąś polską niefirmową, ale idealnie mi pasowała wymiarowo i kolorystycznie.
        • afroddytta Re: Instep Safari Double 16.02.16, 19:31
          Dużo jest takich gondolek np. Graco na allegro, koleżanka kupowała za chyba 30 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka