Dodaj do ulubionych

joie mirus

13.02.16, 18:50
Witam Was i proszę o radę/opinię. Mam 7 miesięcznego syna. Miesiąc temu zakupiłam baby jogger city mini gt, z którego jestem zadowolona, ale wiadomo jest ALE. po 1 nie ma regulowanego podnóżka, po 2 trochę waży a dźwigam go na 2 p. Mój mąż stanowczo nie pozwoli mi go sprzedać, z resztą pewnie bym żałowała że się nim nie nacieszyłam.
Ale do rzeczy postanowiłam dokupić sobie do niego na wiosnę, lato joie mirus. mały, łatwo składany, spora buda, spore siedzisko i regulowany podnóżek a do tego w gratisie przekładana rączka wink i tu pytanie do tych co widziały/miały co ewentualnie może mi w nim przeszkadzać/rozczarować?
Obserwuj wątek
    • europadasielubic Re: joie mirus 18.02.16, 22:49
      Podbijanie w pozycji dziecko przodem do mamy. Kiepskie. Ale jak 7 miesięcy a idzie lato i będzie miał więcej, to nie musisz się tym specjalnie martwić.
      Raczej powinien Cię pozytywnie zaskoczyć przy tej cenie. Duży kosz na zakupy, łatwo się składa, sam stoi, lekki. Ja go uwielbiam.
      • kejka85 Re: joie mirus 18.02.16, 23:08
        A czy rama jest taka giętka jak w joie litetrax? Bo przymierzałam sie do niego przed zakupem gt ale właśnie ta gietka rama go zdyskwalifikowała.
        • europadasielubic Re: joie mirus 19.02.16, 19:09
          Litetraxa nie miałam w rękach ale nie powiedziałabym, że Joie ma cokolwiek giętkiego. Jest sztywny, raczej twardy, chociaż rurki ramy są cienkie. Giętka rama, uginająca się i umożliwiająca bujanie jest np. w moim Concordzie Wandererze.
          Joie mirus jest parasolkowaty (pod względem składalności, wagi i ceny), ale jak na parasolkowatość ma dużo pozytywnie zaskakujących elementów: regulowane siedzenie (aczkolwiek brakuje mi płynnej regulacji, jest trójstopniowa), regulowany podnóżek i ta spora buda, o której pisałaś. Jeszcze nie testowałam go latem (mam go od jesieni). Ale myślę że się sprawdzi.
          Wadą jest trudność zamontowania jakiejkolwiek torby wózkowej bo rączka jest pod dużym kątem i wszystko z niej spada.
          I wadą jest też to, że to nie jest wózek dla wysokich ludzi. Ale też zależy do czego używa się wózka, bo nawet jako usypiacz domowy warto go kupić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka