Dodaj do ulubionych

Chariot cougar zdjecia- zalamka

13.11.16, 11:36
Tak jak niedawno pisalam zdecydowalam sie na zakup przyczepki rowerowej.

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/71/12/23/0155139154.jpg
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/60/12/23/01351b61bb.jpg
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/66/12/23/01c5211119.jpg
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/68/12/23/01cd703071.jpg

Przyczepka byla opisana jako uzywana I nie bylo slowa o przebitych oponach , braku czesci laczacej ja z rowerem, braku jednego z elementow pasow oraz wszechobecnej plesni , brudzie.

Przyczepke chcialam odebrac osobiscie ale przemily glos w sluchawce przekonal mnie, ze skoro mam dwójkę dzieci to lepiej żebym sie nie fatygowala i z własnej inicjatywy zaproponował przesyłkę. Pózniej już tylko dowiedziałam sie, ze jestem oszustka bo przyczepka jest w pełni sprawna tylko ja nie umiem jej złożyć , mam podły charakter, brakuje mi kultury, nie nadaje sie do wychowywania moich własnych dzieci i przysporzyłam tej miłej Pani duzo stresów . Do tego maz , który przez 2 dni czyścił i suszył ten złom, który teraz zwracamy kozystajac z procedur ebaya jest na mnie wściekły.

Mam dość!
Sporo z dzieciowych rzeczy i innych ktore nie sa nam już w domu potrzebne tez wystawiam na ebaya i portale ogłoszeniowe . Po drugiej stronie jest żywy człowiek, który decyduje sie kupić coś używanego z przyczyn ekonomicznych albo ekologicznych. Niemniej ta osoba nie jest śmieciarzem, który czerpie niebywała radość z tego, ze wspaniałomyślnie zgodziliśmy sie mu sprzedać nasze smieci.
Pocieszy mnie ktos i doda otuchy?
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Chariot cougar zdjecia- zalamka 13.11.16, 12:21
      wspolczuje. ja dlatego nie odwazylam sie nigdy kupic uzywanego wozka a jak sprzedawalam to je polerowalam nablyszczaczami, zeby wygladaly jak nowe. choc raz w zasadzie kupilam od forumki 2 tygodniowy dla bratowej.
    • sermag Re: Chariot cougar zdjecia- zalamka 13.11.16, 12:43
      No masakra! Ludzie nie maja wstydu- taki smietnik wyslac. Nie wpadla na to ze wypadaloby wyczyscic przyczepke przed wyslaniem? Pomijajac fakt, ze zataila faktyczny stan...uncertain
      Co ona sobie myslala? Ze tak to zostawisz?
      Mam nadzieje, ze odzyskasz pieniadze.
    • joagraba Re: Chariot cougar zdjecia- zalamka 13.11.16, 12:53
      Kochana, nie martw się - ludzie są coraz bardziej bezczelni. Ja już nie kupuję używek bo sprzedaż stała się tak łatwa i powszechna, że mało kto zadaje sobie trud żeby doprowadzić rzecz do ładu (przejrzeć, wyprać, wyczyścić). Przeważa podejście - kupiłem za $$$, chcę właściwie oddać (no bo tamiej) to niech sobie to czyszczą.
      Ja tak kupiłam matę edukacyjną, która miała być "jak nowa". Nie była w złym stanie choć do "jaj nowa" się nie zaliczała. Niestety śmierdziała stęchlizną - jak się dowiedziałam była przechowywana w domu w budowie i pani nie zajrzała do środka.
    • marcik844 Re: Chariot cougar zdjecia- zalamka 13.11.16, 13:00
      Ludzie to jednak prosieta...
      Jakie maz możliwości dochodzenia swoich praw na ebayu?
      U nas jak kupisz syf na olx, to z syfem zostajesz. Nawet prze allegro niewiele mozna dzialac.
    • uszatekk Re: Chariot cougar zdjecia- zalamka 13.11.16, 15:08
      Na pocieszenie powiem,że dwa razy kupiłam wózek rzekomo w bdb stanie - jeden był porysowany. W drugim przednie koło w ogóle nie skrecalo... taki był zaniedbany. Mąż też się złapał za głowę. Ale naprawił.
      • gleana Re: Chariot cougar zdjecia- zalamka 13.11.16, 16:57
        Niestety dla niektórych złom to tylko stan używany, tylko się zastanawiam czy te osoby naprawdę tak uważają czy po prostu robią takie złote interesy 😕
        • thektoska Re: Chariot cougar zdjecia- zalamka 13.11.16, 17:54
          Dziekuje Wam za tak szybki I liczny odzew.
          Po kilku dniach bycia obrzucana wyzwyskami przez byla wlascicielke mojej przyczepki troche sie pogubilam . Wasze komentarze pozwolily mi upewnic sie, ze nie mam wyszukanych oczekiwan, nie probuje nikogo oszukac, a wysylanie komus plesni, pajeczyn, kilkuletnich resztek jedzenia i przebitych opon jest 100m ponizej mulu.
          Zwykle nie kupuje uzywanych wozkow z przesylka , a I po ten naprawde chcialam pojechac osobiscie, ale Pani mnie zyczliwie przekonala ze to zbyteczne I ze to ona poswieci swoj czas na pakowanie.

Kwestia z ebayem jest juz zalatwiona - musze tylko spamowac I odeslac.
          Niemniej czuje sie okropnie- dostalam wielokrotnie strasznie zwymyslana i to w sposob, w jaki sie z nikim nie komunikuje. Mam za sons tydzien wymieniania bardzo stresujacej korespondencji. Poza tym moj maz wymyl ta przyczepke I wysuszyl a potem wymyl nasza lazienke- 2dni pracy!!! Dzieki temu Mila Pani Sprzedajaca dostanie od nas jako wyraz wdziecznosci bardzo dokladne czyszczenie w darmowym prezencie.

Warto wspomniec, ze Mila Pani Sprzedajaca w pewnym momencie tak sie rozkrecila, ze napisala, ze przyczepka byla przechowywana przez nich na dworze zgodnie z zaleceniami producenta.
          • koala0405 Re: Chariot cougar zdjecia- zalamka 13.11.16, 18:14
            Ło matko ale syf. Też kiedyś kupiłam złoma... ale takiego masakrycznego .... Podjechał pod dom samochód poczty polskiej... Pan wydobył z niego wózek emmaljunga normalnie na kołach i przyjechał pod drzwi. Jak ja to zobaczyłam...wyglądał jak żul ze swoimi zdobyczami ze śmietnika. Gondola i spacerówka owinięta była czarnymi workami na śmieci, wózek śmierdział i miał plamy z pleśni, wszystkie koła z luzem i zardzewiałe. Zadzwoniłam do gościa który mi toto cudo jako prawie nowe sprzedał. Tak go zbeształam że na drugi dzień wózek pojechał do niego z powrotem /koszt wysyłki chyba 50 zł w jedną stronę/. Pan oddał mi wszystkie koszty...
            • karolinasob Re: Chariot cougar zdjecia- zalamka 14.11.16, 20:50
              Ja tez miałam przygodę z emmą! Kupiłam na Olx i stan używany bardzo dobry. Pani sprzedająca wystawiła zdjecia wozka w innym kolorze a przysłała inny i do tego tak brudny i śmierdzący, że masakra. Zrobiłam taka burze i postraszyłam paragrafami ze Pani przyjęła wozek spowrotem i zapłaciła za wszystkie koszty przesyłki. Oczywiście napisałam do Pani monolog co ba ten temat myślę!!! Odesłałam wozek pachnący i wyczyszczony bo musiał przeczekać u mnie weekend. Wstyd by mi było wysłać taki brudny... aż żal mi się go zrobiło...
    • thektoska Re: Chariot cougar zdjecia- zalamka 14.11.16, 13:23
      Maz jest na mnie wscielkly za to, ze spedzil dwa dni wolne od pracy na myciu cudzych brudow w naszym domu.
      A teraz mam odeslac czusciutka i pachnaca przyczepke do sprzedawcy.

Nie mam juz sily na ta sprawe . chcialabym sie cofnac w czasie i powstrzymac sama siebie przed tym zakupem.
      Postanowilam dzis napisac do sprzedawcy i zaproponoac czesciowy zwrot kosztow, co bysmy powymieniali zepsute i zakupili brakujace elementy i .... zaprosilam sprzedawce do zabrania glosu w naszej dyskusji, wysylajac jej link do tego watku na Wozkomanii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka