19gosia83 08.10.10, 16:27 prosze doradzić jaki termometr do mierzenia temperatury ciała dla noworodka i małego dziecka? myśle np o SOHO TH8 czy to dobry wybór? czy lepszy zwykły? przede wszystkim chodzi o szybki pomiar! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beauty_jasmin Re: jaki termometr? 08.10.10, 20:31 Ja kupilam termometr elektroniczny do ucha i czola za takze duze pieniadze. Owszem pomiar szybciutki,ale niestety przy malutkim uszku malucha niedokladny. Jak corka miala 39C (zmierzone w pupie ) to ten wskazywal 37,7C . Na szczescie nie zaufalam pomiarowi ( corka byla zbyt goraca na tak niska temp. ) i zmierzylam elektronicznym w pupce. Tego typu termometry sa dobre moim zdaniem przy wiekszych dzieciach, ja mierze corce teraz juz tylko termometrem z miekka koncowka w pupie i mam gwarancje dokladnego i bezpiecznego pomiaru,a koszta termometru zaledwie 12 zl. Tamtego uzywamy dla siebie. Moze ten model jest inny,ale trzeba wziac pod uwage to,ze moze zbyt plytko byc dokonany pomiar i wynik tez bedzie nie adekwatny do stanu faktycznego. Termometr z miekka koncowka jest moze bardziej uciazliwy, pomiar do 60sek,ale moim zdaniem najpewniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
julka1967a Re: jaki termometr? 08.10.10, 23:13 Ja mam zwykły termometr elektroniczny SOHO kupiony w aptece za dwadzieścia kilka złotych. Według niego moja normalna temperatura wynosi 35 stopni, trochę mało jak na człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś