Dodaj do ulubionych

Pytanie o piłkę-jajo

25.02.11, 14:58
Czy kogoś dziecko korzysta? Czy piłka nadaje się do siedzenia, gdy jest mniej napompowana? Nasz dwulatek nie jest wysokim mężczyzną (85 cm) i nawet najmniejsza ze znalezionych przeze mnie piłek (45 cm średnicy) byłaby za duża dla niego
Obserwuj wątek
    • magnes1978 Re: Pytanie o piłkę-jajo 25.02.11, 16:02
      My mamy pompowanego zająca ( są różne wersje psy, krowy, osły ect) - kupiłam w Świecie Dziecka na Targówku w W-wie.
      Moja ma właśnie około może 84 cm i taki zając świetnie się sprawdza do siedzenia ( poza tym można na nim skakać trzymając za uszy:)) ( i jest w książce mamo Tato co Ty na to więc mam pewność , że dobry:)))))
      • magnes1978 Re: Pytanie o piłkę-jajo 25.02.11, 16:04
        A w kwestii piłki też szukałam i nie znalazłam takiej małej - stąd zając.
        • yantichy Re: Pytanie o piłkę-jajo 25.02.11, 17:14
          A zając dobrze Wam się sprawdza przy stoliku i zabawach typu układanie klocków, malowanie itd.? Mamy nadmuchiwanego konika i młodemu trudno siedzieć na nim przy stole - ogon mu wchodzi w paradę :)
          • pawel.zawitkowski Re: Pytanie o piłkę-jajo 25.02.11, 21:16
            Jeżeli dziecko jest za małe, lub stolik za niski można - zanim dorośnie do piłki - zastosować dmuchane (przezroczyste wałki, czasem z kuleczkami w środku) do zabawy :)
            P.Z.
            • yantichy Re: Pytanie o piłkę-jajo 26.02.11, 12:30
              Dziękuję za podpowiedź, rozejrzymy się za czymś takim.
              • magnes1978 Re: Pytanie o piłkę-jajo 26.02.11, 20:35
                Rzeczywiście pomysł dobry - ja kiedyś miałam taki wałek ( z kuleczkami) małą goniła go raczkując tylko się przebił... A i kupiłam go w Smyku pewnie z niecały rok temu - może jeszcze są?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka