Dodaj do ulubionych

Pytanie do Pana Pawła

16.04.13, 14:05
Panie Pawle, mam pytanie moja corka ma 6 miesiecy, od jakis 2 miesiecy sporadycznie kiedy sie czyms zaciekawila, czy chciała cos wziasc do raczek czy do buzi to otwierała tak szeroko buzie jakby chciała ta rzecz ugryz, od tygodnia nastapiło nasilenie tego zachowania i córka na wszystko praktycznie nawet na widok mnie czy meza tez tak robi, robi tez tak gdy sie złosci, teraz wydaje przy tym taki dzwiek aaaaa. Czasem jak tak robi a powiem cos do niej to przerywa, czasem nie. Martwi mnie to ze tak sie to nasililo i z czym to jest zwiazane, rodzina i znajomi uwazaja ze to nic i ze nawet zabawne, ja jestem z nia cały dzien i jak widze ze juz nawet w trakcie przewijania tak robi to nie uwazam, ze to zabawne. Dodam ze małej wyszedł juz jeden zab, i myslalam ze to moze od zebow, ale chyba nie. To zachowanie widział nasz pediatra, ale własciwie to nic nie mowił, tyle tylko, ze mysli ze to z emocji. Czy spotkał sie Pan z takim zachowaniem? bo jak do tej pory to nikt nie odparł mi twierdzaco, boje sie czy to nie objawy jakiejs choroby, widzialam film na ktorym dziecko z autyzmem robi podobnie i juz sie zamartwiam. Nie wiem gdzie szukac porady, czy czekac ze samo minie? Bardzo prosze o porade, dziekuje
Obserwuj wątek
    • dorot10 Re: Pytanie do Pana Pawła 16.04.13, 15:25
      Czy to wyglada tak jak by spinala szczękę- buzia otwarta? Zakładałam wątek na ten temat. Może zaraz znajdę to podrzucę link. Mój tak robił i nadal czasem robi. Jak mu zęby idą to się nasila. Wszystko z nim w porządku.
      • dorot10 Re: Pytanie do Pana Pawła 16.04.13, 15:27
        forum.gazeta.pl/forum/w,1017,142154859,142154859,Napinanie_raczek_i_szczeki_u_9_miesiecznika.html
      • zuzaka30 Re: Pytanie do Pana Pawła 16.04.13, 15:52
        Witaj, to wyglada tak jak w reklamie batona lion, tak otwiera buzie i pochyla sie troche w strone przedmiotu ktory ja ciekawi, wydaje przy tym taki ogdłos aaaaa, czasem ta buzia jest mocniej czasem słabiej otwierana, zalezy chyba od przezyc, czasem z radosci czasem ze zloscia, sama nie wiem, moze cos w tym jest ze odreagowuje emocje, bo nasililo sie to zaraz po powrocie z urlopu, mieszkam za granica i bylismy u rodziny w pl, a tam duzo ludzi, miejsc głosów, moze teraz odreagowuje. Wczoraj bylismy w sklepie i tak robiła na widok poreczy wozka, chciala go jakby ugryz. Czy tak to wygladało u Twojego Syna?
        • dorot10 Re: Pytanie do Pana Pawła 16.04.13, 19:18
          No tak. Mój ma aktualnie rok i dzisiaj na spacerze jak zobaczył dzieci na placu zabaw to otworzył buzie, ręce na bok i krzyczał aaaaaa:) ja nie widzę w tym konkretnym zachowaniu nic niepokojacego.
          • zuzaka30 Re: Pytanie do Pana Pawła 16.04.13, 20:57
            Dziekuje, troche sie uspokoiłam, mam nadzieje ze jej to minie.Nareszcie ktos, kto ma podobnie;) A mozesz napisac czy mozemy jej jakos pomoc zeby tak nie robiła? czy samo ma minac? mieszkam za granica, nasz lekarz jest troche " lajtowy" i na nasze pytania co z tym robic nic nie mowi, i nigdzie nas nie kieruje. Dziekuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka