Dodaj do ulubionych

dysplazja z IIa na II c

27.02.14, 23:08

witam,proszę o poradę
w 4 tyg życia byłam z synkiem na pierwszej wizycie w poradni preluksacyjnej; wynik oba biodra IIa+, odwodzenie symetryczne 60 st.Pan doktor stwierdził,że synek słabo odwodzi nóżki i zalecił szeroko pieluchować. po 4 tygodniach przyszłam z dzieckiem do kontroli; wynik był taki: odwodzenie nie symetryczne prawe 70 st, lewe 75 st. usg prawe IIc lewe IIa-. zalecenie- frejka. czy to możliwe, że nastąpiło aż takie pogorszenie mimo pieluchowania i gimnastyki odwodzeniowej??jeśli tak to dlaczego,proszę o opinię
Obserwuj wątek
    • pawel.zawitkowski Re: dysplazja z IIa na II c 28.02.14, 08:22
      Dzień dobry,
      każde dziecko i każdy przypadek jest inny.
      Tak naprawdę odpowiedzi na te pytania powinna Pani uzyskać od lekarza.
      Mają Państwo do tego prawo.
      Dlaczego?
      Nikt w internecie, w tym ja, nie zna dziecka, jego historii, uwarunkowań, stanu stawów przed i w chwili obecnej.
      Przyczyn dysplazji stawów biodrowej jest kilka, od mechanicznych, przez neurologiczne, po genetyczne.
      Jedynym miejscem, gdzie znajdzie Pani odpowiedź na te pytania jest gabinet lekarza, który badał dziecko.
      Pozdrawiam
      Paweł Zawitkowski
      • eva.30 Re: dysplazja z IIa na II c 28.02.14, 10:23
        dziękuję za odp. chodzilo mi o to,ze to wszystko jest jakies nie spójne.po tym jak usłyszałam,ze mały ma nosićf rejkę zapytałam się czy pieluchy nic nie dały,. odpowiedź była,ze troche pomogly. to jak to jest skoro pomogły to dlaczego jest gorzej. nie rozumiem poprostu.wynik usg dostalam pozniej,na badaniu padlo tylo stwierdzenie,ze dalej slabo odwodzi nogi.chyba wybiorę sie do innego lekarza na konsultacje.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka