aldis16
26.02.15, 23:59
Witam Panie Pawle,
Mam pytanie moja córeczka ma 4,5 miesiąca i trzymana w pozycji krzesełko nadmiernie pręży się do przodu. Jej główka leci do przodu-jakby ciągle w podłogę. Czasami trzyma dobrze ale często przechyla głowę do przodu. Robi też tak leżąc w pozycji półsiedzącej-zapiera się i podnosi główkę do góry do przodu. Zapiera się ramionami i rękami-są zgięte i łokcie idą jakby do tyłu. Leżąc na rękach w pozycji fasolki też się podnosi. Ciężko ją w ogóle nosić na rękach bo nie wiem czy powinnam jej na to pozwalać czy też zabraniać? Leżąc na płasko na plecach nie podnosi się. Na brzuszku jak leży podnosi w miarę głowę-choć nie znosiła tej pozycji bardzo długo i tego nie robiła. Od jakiegoś czasu wytrzymuje dłużej na brzuchu. Nie znosi też przekręcania się na boki. Jak się bawimy czasami poleży ale zazwyczaj się pręży i ciągnie do tyłu na plecy. Proszę o pomoc. Byłam u neurologa w związku z niechęcią do leżenia na brzuchu- USG w porządku. Nie wiem czy powinnam się martwić i gdzie ewentualnie szukać pomocy?