30.09.05, 09:46
Witam!

Znowu zaniedbałam to forum.
Ale pochłonięta byłam innymi sprawami, odwiedzałam tylko forum "Rehabilitacja".
Niestety, postanowiłam juz nie udzielać się na forum "Rehabilitacja". Więcej nic nie będę na ten temat pisać.
A co u Was?
Mój Kamil jest takim dzikim dzieckiem, że ja nie wiem gdzie ta jego wiotkość. Ma teraz ponad 13 miesięcy i jeszcze sam nie chodzi. Za jedną rączke radzi sobie całkiem nieżle. Co prawda wczoraj zrobił szybkie 3 kroki bez trzymania, ale narazie nic nie wskazuje aby miał zaraz chodzić. Chociaż z raczkowaniem też nie byo oznak, ze zamierza wogóle raczkować, a pewnego dnia uczynił to i zasuwa na kolankach do dziś.
Mój "żółwik" (takie przezwisko wymyśliłam kilka godzin po urodzeniu synka, bo tak śmiesznie wyciagał głowkę- jak zółwik. A teraz okazało się, ze wszytsko robi z opóźnieniem, wiec przezwisko jak najbardziej trafione :) )zaczął ząbkować. Miał prawie 13 miesiecy jak pojawił się zalążek pierwszej dolnej "1", I przez 2 tyg. wyszły mu 3 ząbki- 2 dolne "1" i 1 górna "1". I nawet mocno tego nie odczuł. Teraz czekamy na kolejne :)
Czekam na oznake życia tego forum
Pozdrawiam
Arleta
Obserwuj wątek
    • shaman5 Re: :(nie ma zartow 01.10.05, 19:19

Niech to ja sie myle ale cos jest zle..Za duze opoznienie w
      chodzeniu.Koniecznie badanie kinazy kreatynowej-okolo 10 zl prywatnie.A POTEM
      PROSZE MI NAPISAC NA MAILA WTEDY BEDZIE SPOKOJNIE.
      Pozdrawiam szaman
      • arleta.kamilek Re: :(nie ma zartow 01.10.05, 22:48
        Słucham?????
        Co jest żle????
        Znam dolegliwość mojego dziecka- obniżone napięcie mieśniowe.
        Dziecko będzie póżnije chodziło.
        A poza tym nawetz drowe dzieci mogą do 18 miesiaca nie chodzić. Dopiero po tym
        okresie mnależy sę martwić.
        Co to za badanie? Co ma wykryć?I co niby jest żle?
        • kusoaga Re: :(nie ma zartow 01.10.05, 23:35
          Tez jestem ciekawa co zle, moj syn ma 16-miesiecy sam nie chodzi za jedna raczke
          jak najbardziej. Kazali mu chodzic ze wzgledu na stopki i napiecie w bucikach
          firmy postep, tych sznurowanych-trzymajac go za male paluszki twarza do niego i
          dlonie na wysokosci pepka. O opoznieniu tez nic nie mowili,bo ma czas tak jak
          wspomniano do 18 miesiecy. Czekam cierpliwie. Aha rehabilitowac nie ma co-sam
          dojdzie:).
          • monzaw3 Rebzdury.... 02.10.05, 08:51
            Ktoś wam bzdury pisze a wy się denerwujecie dziewczyny.Ktos to specjalnie tak
            napisał.Pozdrawiam Monika
    • iza.kol Re: :( 14.10.05, 22:37
      cześć mój synek jest w tym samym wieku.Też ma obniżone napięcie chociaż najpierw
      miał wzmożone.Od 13 miesiąca zaczął stawiać samodzielne kroki ale jeszcze się
      przewraca i to dość często.mam nadzieję że niedługo obaj nasze chłopaki będą
      same biegać a my będziemy mogły odetchnąć.mój synek ma już osiem ząbków bbardzo
      szybko mu wyszły.pozdrawiam i powodzenia.
      • dulka13 Re: :( 04.02.06, 00:16
        ONM to nie tylko sprawa chodzenia, tez tak myslalam zaraz po porodzie, bieganie
        to kolejny etap, moje dziecko chodzilo w 13 mies! ale teraz ma 3 latka i nie
        bedzie nigdy konkurowac w biegach z rowiesnikami, mowi ze skacze, ale to nie sa
        zadne skoki tylko proby wybicia sie z ziemi. Poglady na onm zmieniaja sie z
        czasem, to nie przejdzie samo, to trzeba rehabilitowac. najwazniejsza jest mowa
        wbrew temu co pisza, potem dziecko moze nie biegac ale jak bedzie mowic to da
        sobie rade. trzeba zawsze pamietac o tym ze to proces i nie dzieje sie nagle i
        nie pozwolic na zaniedbanie. trzymajcie sie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka