zlota14 22.04.08, 21:19 Moja corcia jest z 11 wrzesnia i jeszcze sama nie siedzi , czy ma jeszcze czas czy powinnam sie martwic? Dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: Witam. 22.04.08, 22:39 ale ona nie ma siedziec tylko siadac.Pelza moze,raczkuje? Odpowiedz Link Zgłoś
anetkakra Re: Witam. 23.04.08, 16:00 Mój synek też jest z 11go września :) i ani mi się nie marzy żeby siadał, narazie ćwiczymy bo również się nie obraca. Jak byś pogrzebała na forum to szybko się zorientujesz ze najpierw są obroty, potem pełzanie, czworakowanie i dopiero siadanie, potem siedzenie. To wszystko może trwać od 6 - 10go miesiąca mniej więcej, w niektórych przypadkach nawet dłużej, ja jestem już przygotowana na czekanie poprostu do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota14 Re: Witam. 23.04.08, 19:59 to u nas to wyglada tak , ze mala pieknie sie bawi lezac na pleckach turla sie na boki i na brzuszek ale nie cierpi lezec na brzuszku dluzej jak 3 min :-( jest bardzo ruchliwa jak "lezy" na macie to sie kreci wokol wlasnej osi ale nie raczkuje ,pewnie dlatego ze malo lezy na brzuszku.Widze ,ze jej ta pozycja nie odpowiada bo placze po chili wiec jej na sile nie zmuszam. Odpowiedz Link Zgłoś
lindak Re: Witam. 23.04.08, 20:17 moja corcia jest z 5 wrzesnia,siedzi samodzielnie od jakis dwoch tygodni,ja tez sie martwilam wiec bylam z nia u ortopedy i neurologa ktorzy powiedzieli ze kazde dziecko ma swoje tempo rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota14 Re: Witam. 24.04.08, 10:09 Dzieki ja tez tak mysle ale babcie tym swoim gadaniem mnie troche zbily z tropu :-( Coreczka jest bardzo pogodna dziewczynka i potrafi sama sie zabawic , mysla ze potrzeba jej jeszcze troszke czasu,a swoja droga mojej przyjaciolki coreczka o 2 m-ce starsza zaczela chodzic jak miala 9 mies , wiec jak porownywalam obie to jest miedzy nimi wielka przepasc.Ale wiem ze nie wszystkie dzieci rozwijaja sie w jednakowym tepie. Odpowiedz Link Zgłoś