raas27 04.01.09, 22:00 Panie Pawle, od kiedy, bez szkody dla dziecka, można zacząć wozić je w wózku typu parasolka? Córka ma 10,5 miesiąca. Siada, raczkuje, próbuje wstawać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mammajowa Re: od kiedy parasolka 04.01.09, 22:10 Julo miał dokładnie rok. raczkował i stawał, trochę chodził przy meblach, sam nie. z tym, ze nasza rozkłada się (inglesina trip). Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zawitkowski Re: od kiedy parasolka 05.01.09, 00:16 Witam, wydaje mi się - patrząc na to co się dzieje za oknem - że na tę decyzję mają Państwo jeszcze kilka miesięcy. Wiatr, błoto, śnieg, zimno... to nie są warunki na "parasolkę". Wydaje się, że bezpiecznie jest ją używać od momentu kiedy dziecko zaczyna juz dobrze chodzić, chociaż nie spotkałem się z żadnymi obiektywnymi danymi, kóre precyzyjnie określałyby wiek dziecka, kóre można wozić w "parasolce". Pozdrawiam Paweł Z. Odpowiedz Link Zgłoś
raas27 Re: od kiedy parasolka 05.01.09, 17:04 O tak, pogoda fatalna. Może pomyślimy o przejściowej spacerówce, nie takiej "miękkiej", ale lżejszej od obecnej, bo mój krtęgosłup tego nie wytrzymuje... W każdym razie dziękuję za sugestie :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś