Dodaj do ulubionych

Park linowy

25.04.11, 19:52
Witam,
mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów miał okazję "bawić" się w parku linowym położonym między wisłostradą a laskiem bielańskim? Dzisiaj akurat przejeżdżałem tamtędy rowerkiem i z ciekawości przystanąłem i zacząłem się przyglądać. Jako że pogoda sprzyjała to i narodu w parku było dużo i muszę przyznać, że dostępne tam atrakcje zrobiły na mnie duże wrażenie. Podziwiałem szczególnie małe, nierzadko kilkuletnie dzieciaki przy których Tarzan to mały pikuś :) Sam się nie zdecydowałem, ale może kiedyś się odważę, tylko muszę znaleźć jakiś termin, kiedy nie będzie zbyt wielu ludzi dla których mógłbym być niezłym pośmiewiskiem :)
Ogólnie uważam, że pomysł na zagospodarowanie tamtejszej przestrzeni bardzo dobry, tylko oczywiście z punktu widzenia odwiedzających z dalszych okolic znana doskonale wszędzie bolączka, brak jakiegokolwiek parkingu w okolicy...
Jakie są Wasze opinie na temat tego parku?
Obserwuj wątek
    • elfkabezhaltera Polecam 25.04.11, 20:01
      Świetnie się bawiłem!
      Samochód zostaw na Wisłostradzie - w zatoczce na wysokości ATK.
      • lato1916 Re: Polecam 25.04.11, 20:09
        No ja akurat samochodu nie muszę nigdzie zostawiać, bo mam jakieś 10 minut piechotą (z poprzednich wątków kojarzę, że jesteśmy sąsiadami z 20to piętrowców na Rudzie :) Pisałem z perspektywy ewentualnych gości z dalszych okolic.
    • lukasz.1978 Re: Park linowy 25.04.11, 20:24
      > Ogólnie uważam, że pomysł na zagospodarowanie tamtejszej przestrzeni bardzo dob
      > ry, tylko oczywiście z punktu widzenia odwiedzających z dalszych okolic znana d
      > oskonale wszędzie bolączka, brak jakiegokolwiek parkingu w okolicy...

No niestety, cięzko teraz o nowe parkingi, bo samochód nie pasuje wielu osobom ze względów nazwijmy to ideologicznych, a władzom tylko w to graj, bo nie muszą się wysilać przy budowie nowych parkingów i jeszcze tłumaczą, że tak jest "nowocześnie".

Ale ta ideologia kiedyś minie jak wiele innych.

Co do parku, to nie byłem, nie widzialem, ale chętnie się wybiorę, opis zachęcający.
      • gwiazdka_89 Re: Park linowy 25.04.11, 20:31
        Ja kiedyś przeszłam taki park i uczucie jest niesamowite. Zarazem strach i zadowolenie, że dałam radę pokonać swoją słabość. Chętnie zrobiłabym to raz jeszcze:))
        • lato1916 Re: Park linowy 25.04.11, 20:35
          No właśnie ja się na razie boję... heh, to jest jednak przewrotne, mogę jeździć po całej Europie na mecze i nie odczuwam strachu przed kibolami, a tu kilka sznurków mnie przeraża :)
          • lukasz.1978 Re: Park linowy 25.04.11, 20:39
            > No właśnie ja się na razie boję... heh, to jest jednak przewrotne, mogę jeździć
            > po całej Europie na mecze i nie odczuwam strachu przed kibolami, a tu kilka sz
            > nurków mnie przeraża :)

Każdy ma swoją piętę achillesową :)
        • lukasz.1978 Re: Park linowy 25.04.11, 20:40
          > Ja kiedyś przeszłam taki park i uczucie jest niesamowite. Zarazem strach i zado
          > wolenie, że dałam radę pokonać swoją słabość.

Chwalipięta! :))
          • gwiazdka_89 Re: Park linowy 25.04.11, 20:44
            To co, może i Ty spróbujesz?
            • lukasz.1978 Re: Park linowy 25.04.11, 20:46
              > To co, może i Ty spróbujesz?

Się wybierzemy - mam nadzieję, że brzucho nie bedzie mi przeszkadzał :))
              • gwiazdka_89 Re: Park linowy 25.04.11, 20:50
                Trzymam Cię za słowo. Teraz już nie będzie odwrotu, M....:))

• lukasz.1978 Re: Park linowy 25.04.11, 20:51
                  > Trzymam Cię za słowo. Teraz już nie będzie odwrotu, M....:))

Nie bedzie, całe forum jest świadkiem :)
              • elfkabezhaltera Brzucho 25.04.11, 21:31
                Na mnie ledwo zapięto uprząż i prawie :) pokonałem trasę dla dzieci - ale com się ubawił to moje :D
                • lato1916 Re: Brzucho 25.04.11, 21:37
                  hmmm... coraz bardziej mnie tam znowu ciągnie :)
            • lato1916 Re: Park linowy 25.04.11, 20:48
              Łukasz, teraz nie masz wyjścia :)
              To może jakaś forumowa wycieczka do parku... Będzie okazja do następnego spotkania, jak już wszyscy szczęśliwie dotrą do mety można skoczyć do pobliskiej knajpki nad kanałkiem :)
              • lukasz.1978 Re: Park linowy 25.04.11, 20:50
                > Łukasz, teraz nie masz wyjścia :)
                > To może jakaś forumowa wycieczka do parku... Będzie okazja do następnego spotka
                > nia, jak już wszyscy szczęśliwie dotrą do mety można skoczyć do pobliskiej knaj
                > pki nad kanałkiem :)

Jest to jakis pomysł, po weekendzie majowym trzeba będzie zorganizować :)
                • lato1916 Re: Park linowy 25.04.11, 20:51
                  Dobrze, że jest tam trasa dla dzieci, od tej zacznę... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka