Dodaj do ulubionych

Bezsenne noce

13.01.12, 03:08
Mieszkańcy Rudy czy u was też co nos tak łażą po klatkach schodowych i skrzypią drzwiami? Mieszkam w jednym z tych długich bloków co klatkę mają oddzielnie w dodatku mieszkanie przy samej klatce i co noc od dwóch miesięcy oka nie mogę zmrużyć bo łażą i łażą już naprawdę niech sobie tam śpią, ale po jakiego grzyba się przemieszczają w ciągu nocy 10 razy, więc mam prośbę do wszystkich nie wpuszczajcie nikogo kogo nie znacie do bloku, jak tu mieszka niech wchodzi kodem!!! Tak jakoś się musiałam wyżalić bo 3 w nocy a ja spać nie mogę :(
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Bezsenne noce 13.01.12, 07:48
      Kim są oni?
      • e.l.f Re: Bezsenne noce 13.01.12, 11:50
        masz na myśli tych co łażą, jacyś bezdomni/narkomani nie wiem wyjdę i jeszcze mnie zabiją :D
        • arturwrzeciono Re: Bezsenne noce 16.01.12, 11:23
          To pozbądź się ich, ja tak zrobiłem i mam spokój choć mam akurat dźwiękoszczelne drzwi.
          1. Albo ich napier*** z kopa
          2. Albo dzwoń na straż miejską i po 7 razy w tygodniu jak trzeba

U mnie jest teraz czysto na klatce i można iść wieczorem z psem bez konieczności omijania smrodów na schodach.
          • e.l.f Re: Bezsenne noce 22.01.12, 01:16
            też mam dźwiękoszczelne drzwi ale te na klatkę schodową współdzielą ścianę z moim pokojem :D
            I bardzo chętnie bym do nich wyszła i coś zrobiła ale 50 kg wagi raczej ich nie pokona w sumie od czasu gdy jako dziecko gdy popsuła się winda na klatce schodowej spotkałam faceta z podciętymi żyłami boje się ich jak chol*** :)
            • sibeliuss Re: Bezsenne noce 24.01.12, 08:26
              Tak nie, siak nie - czyli pozostaje Ci jęczenie :)
            • arturwrzeciono Re: Bezsenne noce 24.01.12, 09:02
              To dzwoń na SM za każdym razem! Ludzie narzekają sami a nic nie robią, kiedyś spotkała mnie sąsiadka i mówi, jak to dobrze że pogoniłem tych bezdomnych i młodzież przesiadającą i paląca na klatce u nas bo smród był i bród, a teraz czyściutko, spokojnie i ładnie.
              A ona na policję i SM nie mogła zadzwonić??? To za darmo jest! Bezdomnych zabierają w 20minut, ja specjalnie kilka razy w nocy się z psem przeszedłem by sprawdzić klatkę i za telefon jak coś na SM, by na izbę odwieźli albo na dwór wywalili. Za dnia sam goniłem lecz w nocy wolałem nie bo hałasu robiłem zbyt dużo przy tym (niech sąsiedzi widzą problem). Panowie szybko załapali, że tu już spokojnie się nie wyśpią, nie wypiją itd.
    • ginger43 Re: Bezsenne noce 15.01.12, 23:22
      Nic prostszego, jak przesmarować drzwi wejściowe, żeby przestały skrzypieć i od razu będzie trochę ciszej :)
      ................................................................
      Obowiązkiem każdego szczęśliwego kota jest radosne mruczenie! Mru, mru, mru...
      • e.l.f Re: Bezsenne noce 22.01.12, 01:12
        drzwi smarowane wiele razy a że są stare i ciężkie to samo ich otwieranie/poruszanie wywołuje hałas, ale jak na razie zgłosiłam do gospodyni wywiesiłam kartkę w bloku i ucichło :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka