Dodaj do ulubionych

Apartamenty Marymoncka

29.10.14, 08:45
Inwestycja położona w bezpośrednim sąsiedztwie Parku Stawy Kellera. W odległości ok. 10 minut położony jest Las Bielański, rezerwat przyrody o łącznej powierzchni 130 hektarów, który poprzez Park i Las Młociński połączony jest z Puszczą Kampinoską. Stacja Metra Słodowiec oddalona jest od inwestycji o 300 m, linie tramwajowe oraz autobusowe w bezpośrednim sąsiedztwie, ale oddzielone od budynku pasem zieleni.
www.apartamentymarymoncka.pl/
Obserwuj wątek
    • apsara2000 Re: Apartamenty Marymoncka 02.12.14, 15:30
      no i co z tego? budują, to budują
      • sibeliuss Re: Apartamenty Marymoncka 04.12.14, 10:21
        Może zajrzą tu przyszli mieszkańcy?
        • f.sinatra Re: Apartamenty Marymoncka 11.12.14, 14:43
          Dojazd od Marymonckiej zamknięty, ciekawe jak będą się ciężarówki z budowy przeciskać przez Marymont. Kilka tygodni temu wystarczyły dwie, żeby zniszczyć chodnik przy wylocie z Chlewińskiej. Mogę sobie wyobrazić jak to będzie wyglądało.
          • sibeliuss Re: Apartamenty Marymoncka 11.12.14, 19:48
            Ciekawe czy służby miejskie wyegzekwują naprawę zniszczeń.
    • peggyolsen Re: Apartamenty Marymoncka 14.12.14, 14:29
      Chcemy kupić mieszkanie na tym osiedlu - podpisaliśmy już umowę rezerwacyjną i właśnie prawnik sprawdza dla nas umowę deweloperską.
      Chętnie wymienię opinie z kimś, kto również rozważa kupno mieszkania w tej inwestycji.
      • sibeliuss Re: Apartamenty Marymoncka 20.12.14, 10:58
        I co powiedział prawnik?
      • peggyolsen Re: Apartamenty Marymoncka 21.12.14, 20:05
        Jeszcze nic nie powiedział - czekamy na przesłanie poprawek cały czas. Ale sprawdził dla nas umowę rezerwacyjną i naniósł kilka poprawek - WAN się zgodził praktycznie na wszystkie. No, tyle że ta umowa rezerwacyjna to pikuś przy deweloperskiej, która zawiera sporo niekorzystnych dla klienta zapisów.
        Byłam dzisiaj na "budowie" i teren został uprzątnięty, stoją koparki i coś się chyba zaczyna dziać :)

SZUKAM SĄSIADÓW!

sibeliuss, napisałam Ci prywatną wiadomość, sprawdź skrzynkę:)
        • cieplymc Re: Apartamenty Marymoncka 30.03.15, 13:20
          My chcemy podpisać umowę rezerwacyjną - jestem ciekaw tych zmian zaproponowanych przez prawnika. Poproszę o więcej informacji :)
        • maaleksandra Re: Apartamenty Marymoncka 09.07.16, 02:00
          My też wstępnie zarezerwowaliśmy mieszkanie, ciekawa jestem tych zmian w umowach zaproponowanych przez prawnika? Będę wdzięczna za info :)
    • cas931 Re: Apartamenty Marymoncka 29.08.16, 12:22
      Cześć, jestesmy przed podpisaniem umowy deweloperskiej i chętnie poradziłabym się kogoś, kto już mieszkanie tutaj kupił, w razie czego proszę o kontakt na priva :)
    • flydenver Re: Apartamenty Marymoncka 27.11.16, 20:13
      Szanowni Państwo,
      zbliżają się terminy odbioru mieszkań w inwestycji Apartamenty Marymoncka (WAN S.A.).
      W piątek pojechałem na budowę zweryfikować stan prac.
      Co mnie zmartwiło to niedokończona elewacja od ulicy Marymockiej (żaluzje) oraz wykonane nieprawidłowo balkony.
      Odnośnie elewacji to podobno źle zostały dokonane pomiary i rolety będą dokończone w maju 2017 roku.
      Natomiast martwi mnie historia związana z balkonami (brak dolnej opaski - dookoła balkonu zasłaniajaca wszyskie elementy mocujące oraz betonowy sufit - na wizualizacji była to aluminiowa konstrukcja z dziurami). Po rozmowie z kilkoma osobami z WAN S.A. zostałem poinformowany, że tak ma być ?! Abstrahując od zmiany przez developera standardów balkonu (na pierwszej wizualizacji były to barierki szklane) to od inwestycji, którą dumnie nazwali APARTAMENTY można wymagać czegoś więcej, a na pewno inwestycji zgodnej z wizualizacją. Tymczasem deweloper tnie koszty jak tylko można, informując jednocześnie na fb, że jest to zgodne z ustaleniami z potencjalnymi kupującymi - ja kupowałem na etapie jak nie było nawet dziury w ziemi i nikt ze mną nie czynił ustaleń odnośnie zmiany barierek na balkonie.
      W sytuacji ten poważnie zastanawiam się, czy dokonywać odbioru, który mam zaplanowany na 01.12.2016 - i tu pytanie do państwa - czy zamierzają Państwo w jakiś sposób egzekwować wykonane nieprawidłowo balkony, czy Państwo odpuszczają. Pytam, gdyż z doświadczenia wiem, iż w takich sytuacjach siłe przebicia ma więszość. Ja jako jednostka niedużo zdziałam. Z uwagi na odsyłanie mnie od jednej osoby do drugiej, mam zamiar spotkać się z członkiem zarządu będącego przy podpisaniu aktu notarialnego i wypytać o przyczynę zaistniałej sytuacji.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka