Dodaj do ulubionych

Forum zamiera

04.03.10, 11:46
coraz mniej ludzi pisze, dlaczego?
Obserwuj wątek
    • tukantg Re: Forum zamiera 04.03.10, 12:10
      Ludzie piszą, tylko seractil usuwa. Powinien podać konkretny punkt regulaminu,
      na jaki się powołuje usuwając posty, a niestety nie robi tego. Zachowanie
      chamskie, szkoda, że tylko na tyle go stać.
      • bulczanka Re: Forum zamiera 04.03.10, 12:36
        To forum umarło już dawno. Wpływ na to miały następujące rzeczy:

1. Seractil i jego często dziwne traktowanie poważnych wątków z jednoczesnym akceptowaniem śmieci (gł. oryginala)
        2. Konieczność logowania (choć to akurat najmniejszy problem)
        3. Oryginal23, którego śmieci prowokują innych użytkowników do słownych, chamskich potyczek. Te z kolei są obrzydliwe dla osób trzecich co doprowadza do je rezygnacji z pisania tutaj (np. malinka i inni niegdyś popularni userzy).

Jaki jest na to sposób? Chyba faktycznie robienie zrzutów ekranu i interwencja u admina portalu.
        Zostało nas tu bardzo mało. Dodatkowo tych kilku userów nie zawsze się lubi. Zaczyna być klaustrofobicznie.
        • laurah Re: Forum zamiera 13.03.10, 14:19
          Pozwólcie, że się wypowiem...
          Mnie odstraszyły Wasze "potyczki na słowa", ukryte w tekście obelgi innych
          użytkowników itp.
          Zrozumiała dla mnie jest dygresja od czasu do czasu, ale Wy rzadko trzymaliście
          się tematu.
          Zbyt dużą wagę przywiązujecie do autora wątku (lub wypowiedzi), zamiast do treści.

Bądźmy dla siebie bardziej życzliwi. Nie zniżajmy się do poziomu jednego, czy
          drugiego nieuleczalnego gbura (bo tacy się przecież zdarzają) ;)

Ale to tylko moje skromne spostrzeżenia :]
          Poza tym, jest OK.
          Pozdrawiam Was :)
          • bulczanka Re: Forum zamiera 13.03.10, 16:09
            Jak treść ma być sensowna skoro wątek jest durny. Można na niego nie odpowiadać w ogóle ale wtedy to forum umarło by śmiercią głodową, a tak przynajmniej rzadko bo rzadko ale z durnego idzie zrobić w miarę sensowny. Trzeba tylko odpowiednio ukierunkować dyskusję.
            • robingut Re: Forum zamiera 13.03.10, 16:49
              Właśnie wróciłem z forum Bytomia. Zapraszam na kwadrans na tamtejszy "cmentarz".
              Ratują go w 80% reklamy i Mod ślepy na nie. Zaczynam zmieniać zdanie o naszym,
              "choć i on prawdę mówiąc..." czasem, jak prokurator u Gogola.
              • bulczanka Re: Forum zamiera 13.03.10, 21:14
                Może to bytomianie są normalni, a nie my? Mimo długotrwałej już panującej tu stagnacji nadal wyprzedzamy wiele forów z większych miast. Sam nie wiem. Z tego wynika że dla mieszkańców większych mieścin forum lokalne jest ostatnim miejscem do którego warto zajrzeć surfując po necie. Pewnie łatwiej w takich regionach o porade czy info.
                • robingut Re: Forum zamiera 13.03.10, 21:44
                  Nie chodzi o to by wyprzedzać, konkurować.Ciekawe, że mając taki swoisty Hyde
                  Park nie korzystają z możliwości wypowiedzenia się na wiele tematów, o których
                  mają wiele do powiedzenia przy piwie. Niby wolny kraj,cenzury właściwie nie ma,
                  a ludzie niemi.
                  • bulczanka Re: Forum zamiera 13.03.10, 21:48
                    No ale może takie wypowiadanie się na wiele problemów w realu (nawet przy
                    żubrze) jest lepsze niż transfer online?
                    • robingut Re: Forum zamiera 13.03.10, 22:02
                      Nie wygłasza się kazań w zakrystii:)
                    • bulczanka Re: Forum zamiera 13.03.10, 22:11
                      Sam chętnie spotkałbym się z kilkoma userami w realu. Tak się gada inaczej. Jedyna rzecz której się obawiam to wasz wiek. Mój wszyscy znają. Ja waszego nie, ale z tekstów co niektórych można już było wywnioskować że to osoby dużo starsze ode mnie. Z takimi w realu mogę po 2 godzinach rozmowy mogę nie mieć tematu:P I nie chodzi bynajmniej o tzw. życiowe doświadczenie.
                      Forum to forum, a live to live.
                      • robingut Re: Forum zamiera 13.03.10, 22:38
                        Nie wiek się liczy, a głowa. Nawet przy piwie:)
                      • laurah Re: Forum zamiera 13.03.10, 22:42
                        No, no, no! Nie takie znowu "dużo starsze"! :)
                        • pink_alois Re: Forum zamiera 14.03.10, 19:57
                          a wyciągnięcie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka