13.12.11, 19:30
sprawdzam cenę za m3 8,66 pieknie panie burmiszczu dziękujemy a potem jeszcze oczyszczalnie odamy za darmo
Obserwuj wątek
    • strefas Re: ścieki 13.12.11, 20:23
      Burmistrz ? co ma zrobić ? ...dostał dużo mniej kasy z budżetu państwa ,a wydatków narosło .To wychodzi wyższa matematyka Rostowskiego .Należy pamiętać ,że większość ma" PO "w Radzie Miejskiej też.
      • robingut Re: ścieki 13.12.11, 21:33
        W Radzie Miejskiej PO jest w opozycji do burmistrza
        • strefas Re: ścieki 13.12.11, 21:53
          Ale burmistrz ,nie może podjąć decyzji bez głosowania rady , czy tak?
          Bardziej mi chodzi o to ,ze rząd namnożył nowych pomysłów w typie "Mediator społeczny","Opiekun społeczny" wszystko z kasy miejskiej ,ale budżet obcięty ,centralnie.
          • robingut Re: ścieki 13.12.11, 22:16
            Burmistrz to jak premier -władza wykonawcza , rada jak sejm - uchwałodawcza. Bez zgody rady na bardzo wiele rzeczy pozwolić sobie i swoim urzędnikom nie może. Ma większą władzę w spółkach miejskich niż w mieście:)
            Nie znalazła się jeszcze w Polsce taka rada by pokazała wała premierowi lub ministrowi. A na dobrą sprawę mogłaby:). Premier nie może "zwolnić, wyrzucić" ani burmistrza, ani radnych. Oni pochodzą z wyboru.
            • strefas Re: ścieki 13.12.11, 22:52
              :)MOI koledzy w radzie miasta są z PO w poprzedniej kadencji bardzo narzekali na Burmistrza ,ze bardzo kłótliwy i nie do współpracy ,teraz rozumie tą aluzje ...Burmistrz się nie sprzedał .
              • strefas Re: ścieki 13.12.11, 23:02
                PO pełniliśmy wielki błąd ,stawiając wszystko na jedna kartę zwaną "PO" ,znam wielu radnych z tej partii i wszyscy potwierdzają, ich zdanie na tematy regionalne się nie liczą ,ważne jest zdanie z "centrali" która o naszym regionie "h_uja WIE" dowodem jest budżet na służbę zdrowia :
                Województwo Ślaskie jest nie wiele mniejsze od warmińsko-mazurskiego a dostało 4razy mniej pieniędzy na ten cel .
                • robingut Re: ścieki 13.12.11, 23:19
                  Ty żartujesz, czy oni? Oni nie mają żadnego zdania, a już wcale o regionie.
              • robingut Re: ścieki 13.12.11, 23:15
                Nie bardzo rozumiem, czemu mieliby kupować, bo wówczas mieli większość w radzie i burmistrza we wszystkim mogli przegłosować. Teraz też by go mogli zagięć, ale im się chyba nie chce.
                • strefas Re: ścieki 13.12.11, 23:18
                  Teraz siedzą w jednym gó...e .
                  • robingut Re: ścieki 13.12.11, 23:21
                    Bingo!
                  • strefas Re: ścieki 13.12.11, 23:23
                    Burmistrz myśli jak przeżyć (co zrobić , żeby miasto funkcjonowało) a radni ,co zrobić żeby w następnych wyborach się czymś wykazać.(nie ponieść konsekwencji)
                    • robingut Re: ścieki 13.12.11, 23:55
                      Nikomu "zasług" nie odmawiam, ale moje poczucie humoru nie jest bezgraniczne:)
                      • strefas Re: ścieki 14.12.11, 00:06
                        Mnie akurat to nie śmieszy :),biorąc pod uwagę cały kraj, to w niezłym gó...e siedzimy
                        • dzik0 Re: ścieki 14.12.11, 11:52
                          Ja nie siedzę w gó...e, mów za siebie.
                          • demon-to-ja Re: ścieki 14.12.11, 17:03
                            Dzik0 wiesz jak wygląda polityka rozwojowa ? i czy ona ma dziś miejsce?
                            • net.kielonek Re: ścieki 14.12.11, 21:36
                              Polityka rozwojowa to 0,7 litra zamiast 0,5.
                              Popieram taką politykę, tylko taką.
                              PS. Dlaczego ty demon jesteś?
                              Jakoś demoniczności nie odczuwam. Zrób coś efektownego
                              • demon-to-ja Re: ścieki 15.12.11, 11:50
                                To moja ksywa z podwórka :)
                                • oryginal23 Re: ścieki 15.12.11, 14:52
                                  Mama na plac przestała wypuszczać?
                                  Poproś tatę, moze się zgodzi.
                                  23.
                                  • demon-to-ja Re: ścieki 15.12.11, 16:59
                                    Gdybym go znał to bym go poprosił ,żeby cię wypościł :)
                                    • strefas Re: ścieki 15.12.11, 17:26
                                      Czysta dziecinada ,jak nikogo niema to cisza dwa dni ,a jak już się ktoś pojawi to zaraz się zaczyna piaskownica ,o co wam chodzi ? nie wszyscy tu mogą pisać czy co ?.
                                      Temat też zeszedł na boczny tor ,a szkoda bo ciekawy ...rozumie ,ze chcecie aby tytuł tego tematu był też tytułem tego forum .
                          • strefas Re: ścieki 15.12.11, 17:30
                            dzik0 napisał:

> Ja nie siedzę w gó...e, mów za siebie.
                            Jest tak dobrze ,że w nowym roku będziemy płacić 25% vat ,tak przypuszczam ,ale przyjdzie czas kiedy otworzysz oczy .
                            • oryginal23 Re: ścieki 15.12.11, 20:26
                              strefacostam wierny prezesowi, smutny idiota z kompleksem Europy.
                              23.
                              • strefas Re: ścieki 15.12.11, 22:06
                                Prezesa tak samo kocham jak ciebie :) śmierdzielu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka