16.03.13, 21:09
"Chcę kościoła biednego" i w tym popieram nowego Papierza -Może jak im dupy zgłodnieją to będą więcej słuchać niż mówić,może zaczną walczyć ze złem a nie karać za błędy (niekiedy wynikające z praw natury)zaczną rozliczać "nad uprzywilejowanych" duchownych.Porę każde dobro które nie jest zatytułowane " tylko dla ..." .
Lewak.
Obserwuj wątek
    • robingut Re: F1 16.03.13, 22:16
      Stefas,co sie Tobie roi? Zajrzyj do Katechizmu to się dowiesz co to jest ten "Kościoł", bo inaczej się z tym papieżem nie dogadasz. On mówi "biedny Kościół", a Ty myślisz "biedne duchowieństwo-hierarchia".
      • strefas Re: F1 16.03.13, 22:27
        Daj mu szansę:)może mu się uda i zaczną głodować :)."Tylko głodny zrozumie głodnego "
        • robingut Re: F1 16.03.13, 23:48
          Pytał Chrystusa bogaty młodzieniec, co ma zrobić, by iść za nim, a ten mu odpowiedział: Rozdaj wszystko. I już go więcej nie zobaczył.
          To z Ewangelii Stefas, z prawdziwej Ewangelii. Ten papież nie jest bogatym młodzieńcem i niewiele juz potrzebuje, ale potrzebują inni, którzy na tym polu rozplenili sie jak kąkol. Myślisz, że on jest pierwszy który mówi o "biednym kościele"? Nie. A prawdziwy Kościół już jest biedny, bo biedne są setki milionów, które ten Kościół tworzą. Jeszcze go tworzą, ale odrzucą tę jego uschłą, zaborczą część albo się ten Kościół rozpadnie, bo za dużo w nim hipokrytów i to nie tych maluczkich grzeszników. Ja temu papieżowi nic nie mogę odebrać, bo jestem za mały, ale Tobie mogę przypomnieć np. o tych, co już dawno głosili idee "ubogiego duchowieństwa". Papiestwo ogłosiło ich heretykami i starło z powierzchni ziemi ogniem i mieczem.
          • strefas Re: F1 17.03.13, 09:58
            A wyobrażasz sobie jaja jakby murzyn został Papierzem ? Na bank wielu Polskich księży odeszłoby w stan spoczynku,wielu politypów już nie deklarowało by chęci spotkania z ni,ale ile by było komentarzy typu "to koniec ery białego człowieka" -to wypowiedź jednego z polityków solidarnej polski związana z wyborem Obamy na prezydenta USA.Z tą biedą w kościele to raczej żart i nowa strategia naboru owieczek,ale jak będę widział działania typu -kościół dla bezdomnych,to poprę akcje nawet finansowo,na razie widzę tylko rozpasane dupy które uważają się za prawie równym Bogu.
            • jerry_72 skończ waść, wstydu oszczędź 17.03.13, 18:55
              Stefan, przestań robić z siebie imbecyla i SPRAWDŹ jak się pisze POPRAWNIE słowo PAPIEŻ.
              I nie pisz o DYSLEKSJI, bo jak sam doskonale wiesz, to za trudne słowo dla kierowcy busa.
              • strefas Re: skończ pie...ć 17.03.13, 19:39
                :) Za to Ty najlepiej pojmujesz słowo dyskusja :) o "rz " to nie ten temat :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka