Dodaj do ulubionych

Gdzie są te Tarnowskie Góry?

IP: 80.51.222.* 11.07.05, 15:00
Gdzie to właściwie jest? bo chyba nie koło Tarnowa? :)
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • adziura Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? 11.07.05, 15:02
      Gość portalu: olo_kraków :) napisał(a):

> Gdzie to właściwie jest? bo chyba nie koło Tarnowa? :)

Jak sama nazwa wskazuje są w górach ;)
      pl.wikipedia.org/wiki/Tarnowskie_Góry
      • rico-chorzow Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? 18.07.05, 21:41
        Tam gdzie zawsze były,we Górnym Slónsku.
    • Gość: Tarnogórzanin Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.05, 16:23
      Jak sama nazwa wskazuje - w Himalajach , niedaleko Tarnowa.
      A Tarnów wiesz gdzie jest? - koło Tarnopola!

nara!

ps. A Kraków jest dalej tam gdzie był jeszcze niedawno???
      • norta Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? 11.07.05, 19:47
        To najmilsze miasteczko na południu kraju, teraz chyba już wiesz gdzie go
        szukać?
        • Gość: pistolet Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:37
          wiem - w norze
          • norta Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? 12.07.05, 20:42
            w norę, można włożyć pistolet i ... trrrrrrrach!
    • Gość: AndrewTG Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 11:41
      Ktoś musi być kompletnym imbecylem że nie wie gdzie leżą tarnowskie góry :P
    • Gość: olo_kraków :) Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: 80.51.222.* 17.07.05, 11:43
      dlaczego... przeciez to chyba mało znane miasteczko.... ja np. o nim nie
      słyszałem.
      To tak samo jak być powiedział : trzeba być kompletnym imbecylem zeby nie
      wiedzieć gdzie lezy Florynka.

Chyba ze to był żart z twojej strony adrewTG.. ?
      • Gość: Tarnogórzanin Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.05, 12:54
        A ilu mieszkańców ma Florynka, kiedy uzyskała prawa miejskie, jaki tam jest
        przemysł, jakie atrakcje - i w ogóle napisz cośkolwiek o tej Florynce.
        A może to tylko twoja dupa jest, lajkoniczku???

nara!
      • Gość: AndrewTG Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:23
        nie żart ale miasto liczace 76 tyś mieszkańców uważasz za małe ??? smiechu
        warte .
        Ej tarnogórzanie co z wami nie damy sie tak opluc jakims tam z krakowa
    • Gość: olo_kraków :) Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: 80.51.222.* 17.07.05, 13:18
      uuu widze że z kulturą i dobrym wychowaniem to u was słabiutko... A Florynka to
      wieś w powiecie nowosądeckim i (chyba) w gmienie Krynica-Zdrój. I chyba nie
      chcecie mi powiedzieć ze wasze miasteczko jest jaką potęgą turystyczną i może
      rywalizowac np. z Zakopanem, Kołobrzegiem czy Krynicą! Na Śląsku są
      miejscowości dużo bardziej atrakcyjne niż wasze miasteczko, wiem to chociaz
      nigdy u was nie byłem. Ale nie słyszałem nigdy to Tarnowskich Górach a o innych
      miejscowościach w waszym wojewóztwie słyszałem o tych turystycznych
      i ... "tyrystycznych"
      • Gość: goroll Hahnysy niy majoom zadnyj kultury:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 13:55
        Uoni nowet niy znajoom tygo suowa:-)
      • Gość: Tarnogórzanin Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.05, 23:58
        To mówisz, że Florynka leży w GMIENIE Krynica-Zdrój?
        A na resztę pytań nie znałeś już odpowiedzi - geniuszu kopany???
        Jeżeli stawiasz na równi tę swoją Florynkę (nie ubliżając nikomu z tej
        miejscowości - nie o to chodzi) z Tarnowskimi Górami, to znaczy że z twoją
        wiedzą , inteligencją i kulturą jest tragicznie!!!
        Żal mi cie po prostu, palancie.
        A prawdziwym Krakusom to wstyd za takich gniotków jak ty!!!
        Bo prawdziwy Krakus to porządny człowiek , jak każdy inny z jakiejkolwiek
        strony świata.
        A takich jak ty i twój kolega z naszego forum (Gorol , czy jak mu tam) powinno
        się bezpowrotnie izolować od społeczeństwa w super-szczelnym getcie.

bez odbioru!
    • Gość: brynol Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:22
      Hop mo reht zgodzom siya ze fszyskimym co pedziou ,my Slonzoki niy momy zodnyj
      kultury ,my ino bryna hlac ,zrec modra kapusta i roobic bajtle ,tako jes o nos
      prowda.

Pyrsk lutkowie!
      • Gość: jacek Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.arcor-ip.net 17.07.05, 18:42
        Krakow jest znany bo byl pare lat stolica Polski, potem Franz postawil go na
        nogi, wybudowal co trzeba i teraz krakowiacy moga sie chwalic tylko nie swoim.
        • Gość: drcarlos A nom Slonzokom Niemce postowiyuy hazle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:43
          Ale my i tak srali we kszokach!

Pyrsk
    • Gość: olo_kraków :) Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: 80.51.222.* 18.07.05, 07:21
      oj tarnogórzaninie, zapewniam Cie ze mieszkańcy Florynki są lepiej wychowani
      niż ty i wiedza co to kultura osobista. Zauwaz ze ja Cie nie obrażam! I
      Tarnowskie Góy to jesli są znane to najbardziej na Śląsku. Ja np. myślałem ze
      Tarn.Góry to są góry dookoła Tarnowa a potem ze to wioska koło Tarnowa.

Widze ze masz jakiś kompleks z tego powodu iż jestes z małego miasteczka a to
      przeciez zaden wstyd

Tarnowskie Góry to nie Warszawa, Częstochowa czy Zielona Góra, żeby wszyscy
      wiedzieli gdzie one leżą.
    • Gość: AndrewTG Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:24
      poza tym naucz sie korzystac z mapy to taka dobra wskazówka :P

pozdrawiam

prof. zw. tytuł. doc. dr hab. inż. Władysław Skrzypczak
    • Gość: drcarlos Tarnofskiye Gury som IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:12
      We rzici na pouce po lewyj cajcie:-)))))
    • loggic Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? 18.07.05, 19:07
      Niezłe!
      Tarnów to my możemy oskarżyć o plagiat nazwy!
      A "Góry" to z czeskiego "Hory".
      L.
    • Gość: olo_kraków :) Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: 80.51.222.* 18.07.05, 19:35
      Tarnów jest na 100% starszym miastem niż Tarnowskie Góry! Przeciez to wasze
      miasteczko jest b.młode!
      • loggic Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? 18.07.05, 20:31
        Gość portalu: olo_kraków :) napisał(a):

> Tarnów jest na 100% starszym miastem niż Tarnowskie Góry! Przeciez to wasze
        > miasteczko jest b.młode!

Jesteś pewien?
        Ty się zastanów czy taki Kraków w ogóle jest starszy od TG.
        ;)

L.
    • Gość: olo_kraków :) Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: 80.51.222.* 18.07.05, 21:17
      Kraków... ty chyba sobie żartujesz, Kraków jest dużo starszy, Tarnowskie Góry
      są młode. Możliwe ze są jednym z najmłodszych miast w ty województwie Śl. No to
      powiedzcie jakie miasta są młodsze od was z waszego województwa?
      • Gość: hama Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.05, 00:03
        Moge Cie zapewnic ze sa mlodsze. Fakt ze Krakow jest duzo starszy,o ile sie
        niemyle,pierwsze wzmianki o Krakowie pochodza z w dziewiatego /ok 907
        rok/.Tarnowskie Gory uzyskaly prawa miejskie w r1526.Wiec jednak pare lat juz
        istnieja.Na zakonczenie pragne sparafrazowac powiedzenie jakie istnieje w
        Krakowie"Extra Cracowiam non est vita",tak i Extra Tarnowiensis non est vita.Co
        w tlumaczeniu brzmi,"poza Krakowem nie ma zycia",tak i poza Tarnowskimi Gorami
        nie ma zycia. Pozdrowienia.
        • Gość: lola-wawa gorol IP: *.rtk.net.pl 19.07.05, 18:16
          gorol wspłóczuje twojej matce takiego kretyna urodziła:))rodzenstwo masz rownie
          durne?a tata?w niego się wdałes?:)
          sorry pytanie retoryczne
          • Gość: Tarnogórzanin Re: gorol IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 18:47
            On i tak kompletnie nie pojmie o co Ci chodzi w tym pytaniu!!!
            To jest przypadek z innej planety.

nara!
            • Gość: Tarnogórzanin Re: gorol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:55
              Dzisioj napie.. siya jak swinia:-))

Nara!
              • Gość: Tarnogórzanin Re: gorol IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 21:31
                Nie musisz - tyś już był nawalony przy urodzyniu i tak ci już łostało!
                A do świnek sie nie porównej - bo w przeciwiyństwie do ciebie to są sympatyczne
                i pożyteczne gadziny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka