Gość: olo_kraków :) IP: 80.51.222.* 11.07.05, 15:00 Gdzie to właściwie jest? bo chyba nie koło Tarnowa? :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adziura Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? 11.07.05, 15:02 Gość portalu: olo_kraków :) napisał(a): > Gdzie to właściwie jest? bo chyba nie koło Tarnowa? :) Jak sama nazwa wskazuje są w górach ;) pl.wikipedia.org/wiki/Tarnowskie_Góry Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? 18.07.05, 21:41 Tam gdzie zawsze były,we Górnym Slónsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnogórzanin Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.05, 16:23 Jak sama nazwa wskazuje - w Himalajach , niedaleko Tarnowa. A Tarnów wiesz gdzie jest? - koło Tarnopola! nara! ps. A Kraków jest dalej tam gdzie był jeszcze niedawno??? Odpowiedz Link Zgłoś
norta Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? 11.07.05, 19:47 To najmilsze miasteczko na południu kraju, teraz chyba już wiesz gdzie go szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pistolet Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:37 wiem - w norze Odpowiedz Link Zgłoś
norta Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? 12.07.05, 20:42 w norę, można włożyć pistolet i ... trrrrrrrach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrewTG Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 11:41 Ktoś musi być kompletnym imbecylem że nie wie gdzie leżą tarnowskie góry :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo_kraków :) Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: 80.51.222.* 17.07.05, 11:43 dlaczego... przeciez to chyba mało znane miasteczko.... ja np. o nim nie słyszałem. To tak samo jak być powiedział : trzeba być kompletnym imbecylem zeby nie wiedzieć gdzie lezy Florynka. Chyba ze to był żart z twojej strony adrewTG.. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnogórzanin Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.05, 12:54 A ilu mieszkańców ma Florynka, kiedy uzyskała prawa miejskie, jaki tam jest przemysł, jakie atrakcje - i w ogóle napisz cośkolwiek o tej Florynce. A może to tylko twoja dupa jest, lajkoniczku??? nara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrewTG Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:23 nie żart ale miasto liczace 76 tyś mieszkańców uważasz za małe ??? smiechu warte . Ej tarnogórzanie co z wami nie damy sie tak opluc jakims tam z krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo_kraków :) Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: 80.51.222.* 17.07.05, 13:18 uuu widze że z kulturą i dobrym wychowaniem to u was słabiutko... A Florynka to wieś w powiecie nowosądeckim i (chyba) w gmienie Krynica-Zdrój. I chyba nie chcecie mi powiedzieć ze wasze miasteczko jest jaką potęgą turystyczną i może rywalizowac np. z Zakopanem, Kołobrzegiem czy Krynicą! Na Śląsku są miejscowości dużo bardziej atrakcyjne niż wasze miasteczko, wiem to chociaz nigdy u was nie byłem. Ale nie słyszałem nigdy to Tarnowskich Górach a o innych miejscowościach w waszym wojewóztwie słyszałem o tych turystycznych i ... "tyrystycznych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goroll Hahnysy niy majoom zadnyj kultury:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 13:55 Uoni nowet niy znajoom tygo suowa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnogórzanin Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.05, 23:58 To mówisz, że Florynka leży w GMIENIE Krynica-Zdrój? A na resztę pytań nie znałeś już odpowiedzi - geniuszu kopany??? Jeżeli stawiasz na równi tę swoją Florynkę (nie ubliżając nikomu z tej miejscowości - nie o to chodzi) z Tarnowskimi Górami, to znaczy że z twoją wiedzą , inteligencją i kulturą jest tragicznie!!! Żal mi cie po prostu, palancie. A prawdziwym Krakusom to wstyd za takich gniotków jak ty!!! Bo prawdziwy Krakus to porządny człowiek , jak każdy inny z jakiejkolwiek strony świata. A takich jak ty i twój kolega z naszego forum (Gorol , czy jak mu tam) powinno się bezpowrotnie izolować od społeczeństwa w super-szczelnym getcie. bez odbioru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brynol Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:22 Hop mo reht zgodzom siya ze fszyskimym co pedziou ,my Slonzoki niy momy zodnyj kultury ,my ino bryna hlac ,zrec modra kapusta i roobic bajtle ,tako jes o nos prowda. Pyrsk lutkowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.arcor-ip.net 17.07.05, 18:42 Krakow jest znany bo byl pare lat stolica Polski, potem Franz postawil go na nogi, wybudowal co trzeba i teraz krakowiacy moga sie chwalic tylko nie swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drcarlos A nom Slonzokom Niemce postowiyuy hazle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:43 Ale my i tak srali we kszokach! Pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo_kraków :) Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: 80.51.222.* 18.07.05, 07:21 oj tarnogórzaninie, zapewniam Cie ze mieszkańcy Florynki są lepiej wychowani niż ty i wiedza co to kultura osobista. Zauwaz ze ja Cie nie obrażam! I Tarnowskie Góy to jesli są znane to najbardziej na Śląsku. Ja np. myślałem ze Tarn.Góry to są góry dookoła Tarnowa a potem ze to wioska koło Tarnowa. Widze ze masz jakiś kompleks z tego powodu iż jestes z małego miasteczka a to przeciez zaden wstyd Tarnowskie Góry to nie Warszawa, Częstochowa czy Zielona Góra, żeby wszyscy wiedzieli gdzie one leżą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrewTG Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:24 poza tym naucz sie korzystac z mapy to taka dobra wskazówka :P pozdrawiam prof. zw. tytuł. doc. dr hab. inż. Władysław Skrzypczak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drcarlos Tarnofskiye Gury som IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:12 We rzici na pouce po lewyj cajcie:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
loggic Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? 18.07.05, 19:07 Niezłe! Tarnów to my możemy oskarżyć o plagiat nazwy! A "Góry" to z czeskiego "Hory". L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo_kraków :) Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: 80.51.222.* 18.07.05, 19:35 Tarnów jest na 100% starszym miastem niż Tarnowskie Góry! Przeciez to wasze miasteczko jest b.młode! Odpowiedz Link Zgłoś
loggic Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? 18.07.05, 20:31 Gość portalu: olo_kraków :) napisał(a): > Tarnów jest na 100% starszym miastem niż Tarnowskie Góry! Przeciez to wasze > miasteczko jest b.młode! Jesteś pewien? Ty się zastanów czy taki Kraków w ogóle jest starszy od TG. ;) L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo_kraków :) Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: 80.51.222.* 18.07.05, 21:17 Kraków... ty chyba sobie żartujesz, Kraków jest dużo starszy, Tarnowskie Góry są młode. Możliwe ze są jednym z najmłodszych miast w ty województwie Śl. No to powiedzcie jakie miasta są młodsze od was z waszego województwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hama Re: Gdzie są te Tarnowskie Góry? IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.05, 00:03 Moge Cie zapewnic ze sa mlodsze. Fakt ze Krakow jest duzo starszy,o ile sie niemyle,pierwsze wzmianki o Krakowie pochodza z w dziewiatego /ok 907 rok/.Tarnowskie Gory uzyskaly prawa miejskie w r1526.Wiec jednak pare lat juz istnieja.Na zakonczenie pragne sparafrazowac powiedzenie jakie istnieje w Krakowie"Extra Cracowiam non est vita",tak i Extra Tarnowiensis non est vita.Co w tlumaczeniu brzmi,"poza Krakowem nie ma zycia",tak i poza Tarnowskimi Gorami nie ma zycia. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola-wawa gorol IP: *.rtk.net.pl 19.07.05, 18:16 gorol wspłóczuje twojej matce takiego kretyna urodziła:))rodzenstwo masz rownie durne?a tata?w niego się wdałes?:) sorry pytanie retoryczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnogórzanin Re: gorol IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 18:47 On i tak kompletnie nie pojmie o co Ci chodzi w tym pytaniu!!! To jest przypadek z innej planety. nara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnogórzanin Re: gorol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:55 Dzisioj napie.. siya jak swinia:-)) Nara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnogórzanin Re: gorol IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 21:31 Nie musisz - tyś już był nawalony przy urodzyniu i tak ci już łostało! A do świnek sie nie porównej - bo w przeciwiyństwie do ciebie to są sympatyczne i pożyteczne gadziny. Odpowiedz Link Zgłoś