Dodaj do ulubionych

Łaźnia miejska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 18:50
Może któs z forumowiczów się orientuje, czy łaźnia miejska ( na ulicy
Rymera ),a raczej jej szczątki, należy obecnie do miasta czy też może jest
już w rękach prywatnych. Dziś tamtędy przechodziłam i muszę powiedzieć że
wygląda to tragicznie. Takie paskudztwo stoi w zasadzie w centrum miasta i
straszy swoim widokiem. A tak przy okazji, czy naprzeciwko w/wym. budynku
będzie jakaś nowa knajpa??
Obserwuj wątek
    • Gość: taki tam gość Re: Łaźnia miejska IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:41
      łaźnia nie jest już miejska z tego co wiem, a naprzeciwko powstaje chyba nowa
      pizzeria - ale to też z tego co wiem - orginał może odbiegać nieco od tego co
      napisałem ;D
    • Gość: Stary Re: Łaźnia miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 00:45
      Łaźnia miejska jest od kilku już lat własnością prywatną a właściciel (jakaś
      firma z Dąbrowy Górniczej czy Sosnowca - nie pamiętam) zamierza przebudować
      łażnię na budynek mieszkalno-usługowy.
    • Gość: majka26 Re: Łaźnia miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:22
      W takim razie miasto powinno egzekwować od właściciela nieruchomości
      uporządkowanie tego terenu. Nie zanm się na tym ale chyba można coś takiego
      zrobić. A nowa pizzeria się przyda:)
      • d_aga Re: Łaźnia miejska 19.08.05, 18:51
        Póki teren starej łazni miejskiej nie zostanie uporządkowany, nawet najlepsza
        pizzeria nie doda uroku temu zakątkowi...
        • Gość: spacerowicz Re: Łaźnia miejska IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 18:53
          Kilkakrotnie teren ten był już sprzątany. Zresztą czy to wina miasta, czy jego
          mieszkańców że ciągle przybywa tam śmieci? Może tak dla odmiany zamiast ciągle
          narzekac, spróbować pożyć trochę według ludzkich zasad i nie robić wokół siebie
          całego tego bajzlu.
          Aga jak będziesz pić za każdy błąd staniesz się alkoholiczką. Ludzka rzecz -
          błądzić.
          • utopiec Re: Łaźnia miejska 22.08.05, 08:08
            Pewnie, że to nie jest wina mieszkańców! Śmieci przywożą ufoludki, albo
            mieszkańcy okolicznych miast. Tak samo na drodze do Zbrosławic też kosmici
            wywalają śmieci, mam pisać dalej? Parkingi leśne, remizy i brzegi rzek! To kto
            to robi nie mieszkańcy?
          • d_aga Re: Łaźnia miejska 22.08.05, 14:35
            > Aga jak będziesz pić za każdy błąd staniesz się alkoholiczką. Ludzka rzecz -
            > błądzić.
            dzieki, musze zmienic opis, bo się zachleję jak amen w pacierzu
            • d_aga Re: Łaźnia miejska 22.08.05, 19:51
              i co ? teraz leiej?
              • d_aga Re: Łaźnia miejska 22.08.05, 19:51
    • Gość: spacerowicz Re: Łaźnia miejska IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 18:13
      O wiele, o wiele lepiej :)
      • d_aga Re: Łaźnia miejska 23.08.05, 19:14

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka