Dodaj do ulubionych

Opinnie o kandydatach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 12:02
Na forum "Zabrze" forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=120 są nazwiska
kandydatów z Waszego miasta.Prosimy przybliżcie ich osobowosci i osiągnięcia,
abysmy wiedzieli czy warto głosować czy oddać głos nie ważny w tych wyborach?
Obserwuj wątek
    • Gość: ufo Re: Opinnie o kandydatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 23:00
      a jak myślisz skąd my mamy ich znać? nam się tez nie przedstawili i sporo
      nazwisk na tej liście nic mi nie mówi.
      • Gość: PIK Re: Opinnie o kandydatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 10:58
        A TO MY MAMY JAKIS KANDYDATOW ?
      • utopiec Re: Opinnie o kandydatach 24.08.05, 16:15
        To juz przesada z tym brakiem przedestawiania się. Na listach jest sporo
        znanych nazwisk z samorządów, a także z parlamentu. Na niektórych wieszano psy,
        z niektórych się śmiano i to także na tym forum.
        • Gość: Antyk Re: Opinnie o kandydatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:08
          acha, sadzisz,ze kandydaci nie musza sami zadabac o swoja reklame, stworzyc
          stron internetowych itp. wystarczy gminna plotka? Może masz racje moze warto
          policzyc ile razy z kogo sie smiano a ile razy komu "dokopano"? a czy byl ktos
          o kim mowilo sie tu pozytywnie? a co do nzwisk znanych - dla jednych sa znane
          dla innych nie, bo nie wszyscy czerpia informacje z plotek. I opinia publiczna
          to nie to samo, co infrmacja rzetelna.
          • utopiec Re: Opinnie o kandydatach 25.08.05, 09:07
            Przyjacielu mylisz kampanię wyborczą z "przedstawianiem się". Takie nazwiska
            jak Pańczyk, Psiuk, Grzenia, Dulias, Lach, Burdziak, Burzka, Głogowski
            przynajmniej dla mnie nie wymagają przedstawiania się. Wymagam od nich nie
            programu wyborczego, bo to robi ugrupowanie z którego startują, ale
            przedstawiena swojej opini na życie publiczne.
            Pierwszy post sugerował, że z Tarnowskich Gór kandydują osoby jakieś mało
            znane, a to jest nieprwda. Jeśli przyjacielu te osoby są Tobie nieznane, albo
            znasz je tylko z plotek, to współczuję. Na koniec powiedz mi proszę co to jest
            informacja rzetelna o kandydacie, bo albo gubisz się powodowany emocjami,albo
            chcesz to zrobić ze mną i innymi forumowiczami
            • Gość: z ukosa Re: Opinnie o kandydatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:16
              Coś mo nie gra w tym poście. I wydaje mi się, że to Ty myslisz pojecia. Zresztą
              nie wiem co masz na myśli mówiąc "przedstawianie się".Kampania wybrocza wiąze
              się róznież z autoprzentacją, niezleżnie ot tego, czy nazwiska osób biorących
              udział w kampani wybrczej należą do publcznie znanych.
              Jeśli chodzi o mnie, nie przecze niektore nazwiska są mi znane, ale na liście
              są rózniez nawiska, które nic mi nie mówią. A i to, że nazwiska są mi znane nie
              świdczy o tym, że moje infrmacje o tych osobach pochodzą ze żródeł
              wiarygodnych. Nie wiem, co miał na myśli autor wczęsniejszego posta pisząc
              " informacja rzetelna", ja w odniesieniu do sytuacji, której dotyczy ten wątek
              pojmuję inforamcję rzetelną, jaką są wiarygodne źródła informacji o kandydatch
              i uważam, że najbardziej wiarygodnym xródłem informacji są sami kndydaci (
              chociaz z tym również róznie bywa - np. wyksztłcenie Prezydenta)
              Szanuje Twoje wymagania, co do kndydatów. Moje oczekiwania w tym zakresie są
              większe. I zgdzam się z wypowiedzią jednego z wczęsnijszych przedmowców, że
              najwięcej informacji o kndydatach dostrczają ich strony internetowe.
              PS
              W tym wątku,jest tylko jeden post, który moim zdaniem pisany, jest pod wpływem
              emocji ale sądzę, że sam domyślisz się który.
              • utopiec Re: Opinnie o kandydatach 25.08.05, 13:19
                Jeśli chodzi o mnie, to nie wiem, czy smiać się, czy płakać! To, że
                Kwaśniewski nie miał skończonych studiów, jest najmniejszym jego kłamstwem.
                Masz przyjacielu skłonności do powierzchownego traktowania słowa uczciwość,
                przepraszam - rzetelność, bo za chwilę mnie bedziesz pouczał o różnicy.
                Wiele się dowiedziałem od Ciebie: "że informacja rzetelna, to ta która pochodzi
                z wiarygodnego żródła informacji o kandydatach i uważasz, że najbardziej
                wiarygodnym źródłem informacji są sami kandydaci, chociaz z tym bywa różnie."
                Czy ty przypadkiem też nie kandydujesz, bo mówisz jak kandydaci? Post, który
                jest pisany pod wpływem emocji to Twój - panie Tomaszu. Chyba mogę tak się
                zwrócić?
                • utopiec Re: Opinnie o kandydatach 25.08.05, 13:22
                  Zapomniałem się zapytać! Czy Ty się uczyłeś filozofii z filmu "Rejs"?
                  • Gość: INŻYNIER MAMOŃ Re: Opinnie o kandydatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:16
                    a co nie wiedziałeś o tym?:) Ty tak dobrze zorientowny?:)
                    • utopiec Re: Opinnie o kandydatach 25.08.05, 15:38
                      Orientację, dzięki Bogu mam tę, co trzeba ;-\
                      • Gość: INŻYNIER MAMOŃ Re: Opinnie o kandydatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 17:08
                        Łubu-dubu miech nam żyje dobrze zorientowny Utopiec :)
                        • utopiec Re: Opinnie o kandydatach 25.08.05, 21:03
                          Nie wiem, czy dobrze, ale nie na tęczowo.
                • Gość: zukosa Re: Opinnie o kandydatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 17:18
                  A Ty "Przyjacielu" skąd znasz te „nazwiska”? Na dobra sprawę „nazwiska” możesz
                  znać z książki telefonicznej.
            • Gość: szaron Re: Opinnie o kandydatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 17:25
              Przyjacielu mylisz kampanię wyborczą z "przedstawianiem się". Takie nazwiska
              jak Pańczyk, Psiuk, Grzenia, Dulias, Lach, Burdziak, Burzka, Głogowski

BOSZE TYLKO NIE CIIIIII!!!!!!!!!!
            • Gość: Wyborca Moja własna opinia IP: *.wi / *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:08
              A to mój kandydat. (6/6) Zainteresowanych odsyłam na adres
              www.grzegorzburzka.pl
    • Gość: oh_karol Re: Opinnie o kandydatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 00:23
      hehe wiocha:) nasi kadydaci maja stony nie wszytkie sa wyokich lotow ale sa
      • d_aga Re: Opinnie o kandydatach 25.08.05, 22:29
        Tzn, że mając strone www bedzie się lepszym posłem?
        • Gość: oh_karol Re: Opinnie o kandydatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:58
          to znaczy że nie mają w d... wyborców.
          ale tarnowskiego góry to wiocha bo chyba nie wiecie do czego służą strony www
          jak zadajesz takie pytanie i jak nikt ich nie ma
        • Gość: ZEZ Re: Opinnie o kandydatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:10
          Tak Aga, będą lepszymi posłami. Polityka to również forma komunikacji.
          Komunikacja to informacja. Informacja to współczesny świat. Politycy, którzy
          nie doceniają roli współczesnych mediów w komunikowaniu się z wyborcami, nigdy
          nie będą dobrymi posłami.

• lena.a Re: Opinnie o kandydatach 26.08.05, 17:20
            > Tak Aga, będą lepszymi posłami. Polityka to również forma komunikacji.
            > Komunikacja to informacja. Informacja to współczesny świat. Politycy, którzy
            > nie doceniają roli współczesnych mediów w komunikowaniu się z wyborcami,
            nigdy
            > nie będą dobrymi posłami.

to wszystko prawda, byleby te ich informacje i komunikacja z wyborcami nie
            opierała się głównie na idealizowaniu swojej osoby, swoich planów,
            na "puszczaniu " w eter kłamstw i robieniu nam wody z mózgów. Ale to tylko moje
            pobożne życzenie.
            • Gość: ufo Re: Opinnie o kandydatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 18:36

> > Tak Aga, będą lepszymi posłami. Polityka to również forma komunikacji.
              > > Komunikacja to informacja. Informacja to współczesny świat. Politycy, któ
              > rzy
              > > nie doceniają roli współczesnych mediów w komunikowaniu się z wyborcami,
              > nigdy
              > > nie będą dobrymi posłami.

Przyłączam się do życzeń
              > to wszystko prawda, byleby te ich informacje i komunikacja z wyborcami nie
              > opierała się głównie na idealizowaniu swojej osoby, swoich planów,
              > na "puszczaniu " w eter kłamstw i robieniu nam wody z mózgów. Ale to tylko
              moje
              >
              > pobożne życzenie.
    • d_aga Re: Opinnie o kandydatach 26.08.05, 23:21
      Moje pytanie było raczej retoryczne i...z przymrużeniem ;-) oka.
      Oczywiscie, ze jakości kandydata (na posła) nie da się zmierzyć jego
      posiadaniem , lub nie strony www. To najwieksza z bzdur.
      Poza tym, nalezy pamiętać, że reprezentują oni konkretne ugrupowanie polityczne
      i kandydujac z z danej listy musza pozostać wierni. Tak naprawdę, będziemy
      wybierac dana partie, a nie kandydata.
      • Gość: Hana Re: Opinnie o kandydatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 00:09
        Moje pytanie było raczej retoryczne i...z przymrużeniem ;-) oka.
        > Oczywiscie, ze jakości kandydata (na posła) nie da się zmierzyć jego
        > posiadaniem , lub nie strony www. To najwieksza z bzdur.
        > Poza tym, nalezy pamiętać, że reprezentują oni konkretne ugrupowanie
        polityczne
        > i kandydujac z z danej listy musza pozostać wierni. Tak naprawdę, będziemy
        > wybierac dana partie, a nie kandydata

partie reprezentują ludzie i nie ma szablonu, że partię X repreznują plitycy o
        zbiorze cech osbowościowych "x".
        Nie wiem jak się mierzy czyjąś "jakość":( ale wiem, że o "jakości" polityka
        świadczy między innymi jego umiejętność komunikowania się z wyborcami i zgadzam
        się ze stwerdzeniem, że politycy, którzy nie komunikują się z wyborcami nie
        będą dobrymi posłami. Bo jeśli teraz nas "olewają" to co będa robili jak
        zasiądą w poselselkich fotelach ?

• Gość: czytelnik Re: Opinnie o kandydatach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 01:04
          jak już ktoś wyżej pisał fakt posiadania strony nie jest raczej jedynym
          wyznacznikiem jakości kandydata, niemniej warto kolegę z Zabrza poinformować,
          że niedawno w "Gwarku" (tarnogórskim tygodniku) pisano o "politykach w sieci" i
          można było tam przeczytać, że spośród nazwisk, które tu padają swoją stronę ma
          tylko Tomasz Głogowski (www.glogowski.net).
          A uwagi o wiochach to może sobie daruj, ok?
          • Gość: analfabeta Re: Opinnie o kandydatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 03:59
            czy mozna znalezc ten artykul gdzies w sieci ?
            • Gość: wyborca Re: Opinnie o kandydatach IP: *.strong / 80.51.254.* 02.09.05, 01:37
              Ty nie szukaj w sieci-szukaj w sercu-i myśl o ludziach z Tarnowskich Gór
              którzy nie są w nic umoczeni-idą do wyborów z otwartą przyłbicą.
              • Gość: T.W. Re: Opinnie o kandydatach IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:58
                Sejm to nie miejsce gdzie każdy walczy o swój ogródek. Oczywiście trzeba
                rozumieć jaki wpływ mają rozwiązania ustawowe na nasze sprawy,ale to spojrzenie
                musi byc szerokie. Dramatem Śląska jest brak lobby śląskiego. Śląsk jest
                aglomeracją miejską. Miasta są centrami rozwoju na całym świecie, ale w nich
                właśnie koncentruje się najwięcej problemów. Bo wiele usług świadczy się w
                miastach dla mieszkańców nie tylko tych miast. Polska potrzebuje mądrej
                polityki miejskiej co się wiąże z uproszczeniem regulacji w zakresie gospodarki
                przestrzennej, opracowaniem specjalnych programów w ramach Narodowego Programu
                Rozwoju i rozumnego podejścia do transportu publicznego. Polecam artykuł "Kolej
                przyszłością transportu na mojej stronie www.wita.com.pl Ja też kandyduję i mam
                pomysły wykraczające ponad moje miasto. Polecam wywiad o gospodarce. Pozdro.
                T.W.
                • Gość: benek Re: Opinnie o kandydatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 12:31
                  Cieszy mnie, a jednocześnie zastanawia że przed wyborami wiele osób spoza
                  miasta zainteresowanych jest forum tarnogórskim.
                  Przejrzalem pańską stronę.
                  Zadam więc kandydatowi na posla, który chce reprezentować tarnogórzan pytanie
                  dotyczące naszego miasta
                  Proszę wymienić 2 najważniejsze problemy Tarnowskich Gór i sposoby ich
                  przezwyciężenia (dodam że nie chodzi mi o takie ogólne pojęcia jak: bezrobocie
                  czy stan dróg).
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Wyborca Bogusław Hajda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:03
                    Ujawnił się kolejny kandydat do sejmu tg.net.pl/
                    po przejrzeniu jego strony, wydaje mi się, że jego kompetencje są dużo
                    przydatniejsze dla regionu niż filologiczne zainteresowania białymi skarpetkami
                    Tyrmanda jego konkurenta.
                    Np. to do mnie to przemawia: „wraz z zespołem udało mi się stworzyć i wdrożyć
                    pierwszy w kraju systemów aktywizacji gospodarczej terenów poprzemysłowych.
                    Rozwiązanie było na tyle nowatorskie i obiecujące, że wdrożenie s instytucje
                    jak Krajowy Fundusz Pracy, LGPP czy Bank Światowy.” „Kieruję projektem (...)
                    którego celem jest wspomaganie procesów tworzenia nowych , trwałych miejsc
                    pracy poprzez przyciąganie inwestycji do gmin Województwa Śląskiego”.
                    Potrzebujemy w sejmie ludzi kompetentnych i takich, co coś oprócz gadania i
                    popisywania się własną elokwencją (nie zbyt zresztą udolnie) coś dla regionu
                    już zrobili, bo możemy liczyć, że dalej będą pracowali na korzyść regionu a
                    nie tylko na własne korzyści i kolejne koleżeńskie układy, czym szczyci się na
                    tym forum jeden z kandydatów.
                    Jak na razie miałem okazję porównać dwóch kandydatów ( a co robią inni?) i z
                    tej pary uważam, że na mandat zasługuje Hajda. Ciekaw jestem, co Wy sądzicie o
                    tym kandydacie.
                    • Gość: ABAK Re: Bogusław Hajda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:20
                      zapomniałeś o Witasie www.wita.com.pl
                      i Karliku www.marcinkarlik.prv.pl
                    • Gość: Radek Re: Bogusław Hajda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 22:56
                      spoko facet, bez układów i manii wielkości
                      uważam,że warto oddać na niego głos
                      • tomasz_glogowski Re: Bogusław Hajda 03.09.05, 23:48
                        Jestem pełen podziwu dla czujności internautów.
                        Zanim wybuchnie zagorzała dyskusja nt. wyższości Hajdy nad Głogowskim, ew.
                        odwrotnie spieszę z zapewnieniem, że nas obu fakt ten zapewne nie pokłóci.
                        Powiem w imieniu własny (licząc na potwierdzenie z Jego strony), że z Bogusiem
                        współpracuje nam się dobrze i może wielu to zaskoczy, ale to ja namówiłem go na
                        kandydowanie do Sejmu.
                        Bardzo mnie cieszy, że bez względu na wybór głos pozostaje oddany na PO:-)
                        POzdrawiam
                        • Gość: wuzetka Re: Bogusław Hajda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 00:48
                          >Zanim wybuchnie zagorzała dyskusja nt. wyższości Hajdy nad Głogowskim, ew.
                          > odwrotnie spieszę z zapewnieniem, że nas obu fakt ten zapewne nie pokłóci.
                          > Powiem w imieniu własny (licząc na potwierdzenie z Jego strony), że z
                          Bogusiem
                          > współpracuje nam się dobrze i może wielu to zaskoczy, ale to ja namówiłem go
                          na
                          >
                          > kandydowanie do Sejmu.

Nie mam już, co do pana żadnych złudzeń panie Głogowski.
                          Tym postem w moich oczach skompromitował się pan okrutnie.
                          Panie Głogowski nic mnie w życiu nie zaskakuje, a pan już wykazał
                          się w pierwszych postach na tym forum brakiem taktu, dyplomacji, nachalnością
                          i egocentryzmem.
                          Ten post to tylko „wykrzyknik” kończący całe zdanie.

• Gość: czytelnik Re: Bogusław Hajda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 23:21
                            Szkoda, że forum staje się miejscem niezbyt sympatycznej walki, ataków pisanych
                            chyba na zamówienie. I to bardzo cieńkich ataków...
                            Oczywiście można krytykować polityków, bo mają to ryzyko wpisane w swój zawód,
                            ale pisanie o kimś, że wykazał się "brakiem taktu, dyplomacji, nachalnością i
                            egocentryzmem", akurat po wypowiedzi wyjątkowo neutralnej i sympatycznej (jak
                            na politykę) pokazuje, że na niewiele owego krytyka stać i za bardzo nie ma
                            argumentów przeciw krytykowanemu...
                    • Gość: _ Autoreklama Bogusława Hajdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 18:04
                      Czy teraz bedzie już tak że wszyscy pod zmienionymi nickami będą wypisywali
                      peany na swą cześć?
                      Panie Hajda, gdzie organizuje pan jakieś spotaknie wyborcze?
                      Chętnie przyjdę posluchać....
                      • Gość: Radek Re: Autoreklama Bogusława Hajdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 18:11
                        Nie mam nic wspólnego z Panem Hajdą
                        i uważam za stosowne to napisać to raz, a dwa jestem za młody by brać udział w
                        wyborach i niewiele one mnie obchodzą. Wyraziłem jedynie swoją opinię o
                        czlowieku a nie o "kndydacie" a chyba to mi wolno?
    • lupino1 Ze wszystkich kandydatów ... 04.09.05, 20:51
      największy pożytek, według mnie, będzie z P. Tomasza Głogowskiego.
      • Gość: wyborca Re: Ze wszystkich kandydatów ... IP: *.strong / 80.51.254.* 05.09.05, 00:01
        dot.Lupino 1-chłopie strzel sobie w głowę uczepiłeś się P.Głogowskiego jak
        pijany płota-człowieku to jakieś szaleństwo lub zbiorowy "amok"-co Ty w tym
        młodym człowieku widzisz-powiedz prawdę chyba że Ci za to płaci?
        • Gość: goguś Re: Ze wszystkich kandydatów ... IP: *.strong / 80.51.254.* 05.09.05, 00:08
          Ja też się do tego dołączam,to oblepienie miasta jednym nazwiskiem doprowadza
          mieszkańców do wymiotów-taka jest prawda-nie jest to tylko moja
          opinia.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.Pa Pa
      • Gość: mieszkanka Re: Ze wszystkich kandydatów ... IP: 213.186.95.* 05.09.05, 09:11
        Głogowski to moim zdaniem jeden z najgorszych kandydatów mimo, że ma poparcie
        Platformy, której program mi odpowiada. Jako radny nie zrobił NIC, więc
        podejrzewam, że jako poseł także nie zrobi nic.
        • Gość: ohara Racja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 19:22
          bo im wszystkim chodzi o to żeby nic nie robić tylko kasiorkę trzepać i po
          balangach ganiać, za darmochę żreć i pić a ty ludu głosuj i zdychaj.
          • Gość: antypolityk Re: Racja IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.05, 07:16
            I to jest właśnie sedno sprawy - dużo by jeszcze można dodać , ale
            nic ująć!
    • loggic Psiuk 10.09.05, 20:13
      Z ogłoszeń w Gwarku siędowiedziałem, że kandyduje.
      I że przyjaciele mu dziekują i o nim nie zapomną i na niego zagłosują.
      Heh.
      Jakieś komantarze odnośnie tego pana i jego kwalifikacji, osiągnięć i dorobku?
      L.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka