passatgt 11.10.05, 12:01 ... jest najlepsze jedzonko w TG i okolicy? (pomijając własną kuchnię, oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasicaaa Re: gdzie, wg Was... 11.10.05, 12:24 ostatnio odkryłam jedzeniowo "kurną chatę" (do tej pory łaziłam tam tylko na piwo) - rewelacja to ziemniaczki nadziewane i takie śmieszne drożdżowe pierożki - cholera, zapomniałam jak się nazywają :( niezłe są też ziemniaczki w "wiśniowym" i pizza serowa u wrony to moje typy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasicaaa Re: gdzie, wg Was... 11.10.05, 12:34 co hmmmm? ;) nie trafiłam w twój gust? Odpowiedz Link Zgłoś
passatgt Re: gdzie, wg Was... 11.10.05, 12:39 ta serowa, to OK chociaż nie jadłem. Ale reszta to same ziemniaki.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasicaaa Re: gdzie, wg Was... 11.10.05, 13:29 kuchnia śląska - u kopackiego (polecam może niezbyt śląśki ale nietypowy schab z serem rokwor/rokpol czy tak jakoś) ryby: "chata rybaka" - dawna "kon tiki" - świetny łosoś z sosem czosnkowym ale drogi jak jasna cholera tania, nienajgorsza - chiński bar na pl. żwirki i wigury - kaczka po pekińsku na gorącym półmisku. więcej mi nic do głowy nie przychodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
passatgt Re: gdzie, wg Was... 11.10.05, 13:31 ja się ostatnio regularni zajadam łapą niedźwiedzia w leśniczówce. i nie mogę przestać Odpowiedz Link Zgłoś
lena.a Re: gdzie, wg Was... 11.10.05, 19:43 passatgt napisał: > ja się ostatnio regularni zajadam łapą niedźwiedzia w leśniczówce. i nie mogę > przestać Tak, to jedzonko rzeczywiście jest pyszne i do tego tzatzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
tarnogorzanin1 Re: gdzie, wg Was... 12.10.05, 14:55 Powiedzcie , co to takiego ta łapa niedźwiedzia?? Brzmi interesująco. A chlyp z tustym tyż mają bardzo dobry! Odpowiedz Link Zgłoś
passatgt Re: gdzie, wg Was... 12.10.05, 15:06 potężny kawał polędwicy, nacinany, a w nacięcia powtykane plastry czosnku. oczywiście grylowany. i zimne piffko w zestawie Odpowiedz Link Zgłoś
lena.a Re: gdzie, wg Was... 12.10.05, 21:27 no i do tego zeataw sałatek i (ha ha znów) ziemniaczki, ale też ciekawie przyrządzone w mundurkach z grila ? Fajne ! i ciemne pifffko w zestawie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: gdzie, wg Was... 11.10.05, 13:28 w Cidrach jest taka pizzeria.... niestety nazwy nie pamietam. jadłem tam zapiekańca czy jakoś podobnie się to nazywa. pyyyycha! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: gdzie, wg Was... 11.10.05, 13:33 passatgt napisał: > u batmana? nie, wlasnie nie u Batmana (choc tam tez spoko jedzonko) tamta jest za mostem gdzieś na domkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kasicaaa lazania 11.10.05, 13:31 jeszcze jest dobra lazania w pizzerii pod trzynastką przy ul. piastowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: lazania 11.10.05, 13:34 kasicaaa napisała: > jeszcze jest dobra lazania w pizzerii pod trzynastką przy ul. piastowskiej lazania to specjalność Czarka... tak przynajmniej twierdził i za niedługo się przekonamy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott TACO nie jest złe 11.10.05, 14:04 lubię jedzenie w Taco. Może nie żeby się najeść, ale żeby przekąsić coś dobrego na ostro. Odpowiedz Link Zgłoś
tarnogorzanin1 Re: gdzie, wg Was... 12.10.05, 09:40 A ja polecam coś dla tych , którzy w najbliższym czasie organizują jakąś imprezę rodzinną (i nie tylko). W ostatnią sobotę i niedzielę byłem na weselu. Imprezę zorganizowali w pięknej sali, w bardzo fajnym otoczeniu , we wsi Dąbrówka koło Toszka (bliżej Świbia). Jedzie się tam z TG około 30 minut. Sala jest obok kościoła. Ale co najważniejsze - ŻARCIE , PO PROSTU , REWELACJA!!! A co jeszcze ważniejsze - za dwudniową imprezę płacili 120 zł od osoby! Mówię Wam - jedzenie boskie (takie raczej nasze, regionalne) i dużo. Jaka szkoda, że już po weselu... Odpowiedz Link Zgłoś