Gość: dworcowy IP: *.strong-pc.com 10.07.07, 16:50 na reszcie zaczął się remont naszego ładnego dworca. Niestety nie ma już BARu dworcowego :-( zamiast tego flipery :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Teka 5 Remont dworca... IP: *.scom.za.digi.pl 10.07.07, 17:07 Że tak pozwole sobie zacytować..."naszego pięknego dworca".Ktoś tu wg mnie powinien dostac nagrode za to stwierdzenie.Masz racje.Dworzec kolejowy w Tarnowskich górach jest bardzo piękny.Nie jest może zbyt wielki ale jego urok tkwi w jego detalach,położeniu i budowie.Niestety przez lata niszczał, był wykorzystywany do celów zgoła innych niż był przeznaczony...ale coś wkońcu zaczeło sie dziać wokół niego.To wielki plus dla miasta.Kiedyś, dawno temu chodziłem do Naszej starej "kolejówki" na tg i tam właśnie w jakiś sposób wszczepiono mi szacunek do tego typu budynków, ich historii, piękna.COś jest w tych dworcach że przyciągają nas. To przecież z nich prawie każdy z nas kiedyś rozpoczynął jakaś własną podróż, która zapadła w jego pamięci.Z bliską osobą w jakiejś cudowne-niezapomniane miejsce.Z tego tez względu dworce kolejowe muszą sie nam tak dobrze kojarzyć.Cieszy mnie to bardzo że Nasz dworzec jest remontowany,miastu wyjdzie to tylko na plus.Oby tak dalej/ps.pozdrowienia dla absolwentów kolejówki z 2003 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirhc-u Re: remont dworca! IP: *.hcm.com.pl 12.07.07, 11:21 Jeśli będzie wyremontowany tak jak widziałem z pocztówek z okresu miedzywojennego + wymiana blaszków na peronie na coś??? współgrającego z samym budynkiem coś na wzór Wrocławskiego czy Bytomskiego peronu bez przesasdy oczywisćie,to podróżnym szczeka opadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pekape cóz z tego jak pocigów na nim coraz mniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 17:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dworcowy Re: remont dworca! IP: *.strong-pc.com 23.07.07, 10:58 widziałem projekt- będziemy mieli piękny dworzec! mała rzecz a cieszy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mirotg Re: remont dworca! 23.07.07, 11:11 Faktycznie-cieszy.Nareszczie cos zaczyna sie dziac w T.G.Zeby jeszcze ktos usunal "cycki"z Rynku.Ale moze i na to przyjdzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: remont dworca! IP: *.strong-pc.com 02.08.07, 12:52 ale uwzieliście się na te"cycki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkpowiec Re: remont dworca! IP: *.strong-pc.com 31.07.07, 12:38 moze więcej ludzi zacznie jeździć pociagami kiedy dworce przestaną wyglądac jak chlew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burmiszcz Re: remont dworca! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 13:38 Odpowiadasz na : Gość portalu: pkpowiec napisał(a): > moze więcej ludzi zacznie jeździć pociagami kiedy dworce przestaną wyglądac jak > > chlew ludzie beda wiecej jezdzic jak bilety beda tansze a tansze beda jak pkpowce nie beda chcieli co chwila podwyzki i nie beda korzystac z darmowych przejazdow tylko beda kupowac bilety jak uczciwi obywatele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: remont dworca! IP: *.strong-pc.com 01.08.07, 10:11 ostre zarzuty! Odpowiedz Link Zgłoś