Gość: czarnulkaaa84 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.07, 21:48 Witam Wszystkich. Chciałam dowiedzić się co myślicie o Kopule ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blekotable Re: Kopuła Rynek 04.11.07, 13:59 A w lecie ogródki piwne nie szpecą? Uważam, że kopuła nie jest taka zła. Świat idzie do przodu, kopuła to nie tylko domena Tarnowskich Gór. W naszym regionie jest ich więcej, w Gliwicach jest większa. A poza tym w Paryżu bodajże przed Wersalem jest też piramida ze szkła. Takie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolain Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 20:57 A w Warszawie stoi palma.Ten gość który dał zgodę na budowę tego szpetnego gmaszyska przy kościele,na postawienie tej kopuły i tych ogródków piwnych,powinien już dawno siedzieć.Nawiasem mówiąc lubię piwo.Takie czasy.Ciężkie czasy pedzioł rus,jak z banhowa zygor nios. Odpowiedz Link Zgłoś
arsiw Re: Kopuła Rynek 27.12.07, 23:41 lancer7 napisał: > szpeci Rynek dokładnie tak samo myślę... Powinna być jak najszybciej rozebrana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnogorzanin Re: Kopuła Rynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 10:30 szkaradztwo !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 19:14 Gościa, co przejazdem w grodzie Gwarków bawił, Rynek zdumiał, zachwycił, w miły nastrój wprawił. I spytał w Sedlaczku: Tej cudnej urody; pomnik Marysieńki? Powiedzieli mu: Dody. ( Przeczytane w Gwarku.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustaw Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 00:35 jest żech rodowitym Tarnogórzaninymróżne rzeczy sie tu dziołyn ale żeby zrobić z T.G. pijalnia piwa to chyba przesada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 08:52 Żeby to jeszcze była pijalnia jakiegoś dobrego piwa!!! Ale to co tam serwują nie można porównać do niczego. "Cycki" to jedna wielka pomyłka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ugly Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 08:33 Nasz rynek tarnogórski jest jednym z ładniejszych. Powinniśmy z niego czynić atrakcję a nie oszpecać fatalną kopułą. Poza tym w środku jest kopuły jest brudno. Jaki sens ma eksponowanie budynków (np. podświetlenie kościoła ewangelickiego i ratusza)jeśli w środku tej kompozycji znajduje się to "coś" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilhelm Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 10:13 Kopuła to absolutne nieporozumienie,wygląda koszmarnie,jest zniszczona i brudna.Siedzenie w niej to domena snobów,którzy za wszelką cenę(nawet siedzenia w tej brzydocie)chcą by wszyscy widzieli jacy są europejscy.Fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
olciatg Re: Kopuła Rynek 18.11.07, 10:44 Hmmm.. w kopułach bywałam już niejednokrotnie. Powiem, iż jest tam zdecydowanie za gorąco! A w lato to już masakra :/ istna szklarnia się robi!! Ktoś powie-przecież w lato nie siedzi się w środku!..a jak pada?? Wtedy idzie się roztopić w środku..Obsługa nienajmilsza, wszystkie kelnerki chodzą z minami w podkówkę :/ czemu my mamy płacić za taką obsługę??.. kopuła + ogródki (ogródki należą do kopuł, tak a pro po) zdecydowanie na nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimny Re: Kopuła Rynek IP: 83.1.79.* 18.11.07, 11:19 Za gorąco ?? szkoda ze nie byliscie tam w piatek, fakt było cieplej niż na dworze ale to nie znaczy ze za gorąco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnogórzanka Re: Kopuła Rynek IP: *.ticom.pl 18.11.07, 11:45 Fatalnie wygląda nasz Rynek. Pooglądajcie sobie przepiekne widokówki z przed lat z naszego miasta. Jak piekny było w centrum. Rynek to był faktycznie RYNEK. ŁAwki, drzewa, kwietniki. Owszem, w dzisiejszych czasach może i jedna (1 !!!!!!) kawiarenka piwno-kawowo- colowa by wystraczyła. Tłoku jakiegoś nie widać żadnego. A jak pieknie byłoby usiąść na ławeczce na Rynku i popatrzeć po prostu na piękne kamienice, Ratusz, i może po prostu na ludzi. Życie to nie tylko KONSUMPCJA !!! Czy to COŚ można zdemontować? Teraz jak się siedzi w jakimkolwiek miejscu na Rynku to nie obejmie się wzrokiem całej zabudowy, Nie mówiąć o jakieś panoramie Rynku. COŚ zasłania dokładnie.A Krakowska to już zupełnie nie ma co gadać. Beznadzieja. Nie ma po co do miasta w zasadzie jeździć. A tych samochodów wokół Rynku, od strony conieco, niby można tam stać, ale jak to wygląda. Wyszłam poza temat, ale tez jest tych problemó z naszym miastem wiele, a nikomu albo się nie chce albo nie potrafi za to zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilhelm Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 12:31 Jest podobno rada miejska.Panie i panowie radni mają pole do popisu,zlikwidować to straszydło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorg Re: Kopuła Rynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 13:00 pomnik Kazimierza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilhelm Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 23:07 Propozycja:Natychmiastowa decyzja rady miejskiej o likwidacji pomnika Kazimierza.Kto jest za? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki jeden... Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 09:47 Widze że nie wiecie o co chodzi... Kopuły został postawione w zamian za to że wykonawca kopuł wyremontuje rynek. TZ. że położył nową kostke i tam takie różne kszaczki itp. Miasto nic nie zapłaciło za renowacje rynku, a kopuły wydzierżawiły teren rynku na którym teraz stoją na około 10 lat. Więc jeśi myślicie że prędko znikną to sie mylicie ;p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilhelm Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 10:26 Nie należy więc odwiedzać tego miejsca,to doprowadzi do plajty a co za tym idzie likwidacji brzydoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _fazi Re: Kopuła Rynek IP: *.ticom.pl 22.11.07, 20:54 Poza tym nie oszukujmy się ... ta konstrukcja nie wytrzyma 10 lat <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilhelm Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 23:32 To i tak zdecydowanie za długo.To coś powinno zostać zlikwidowane w trybie pilnym.Od zaraz niech świeci pustkami.Trzeba to omijać z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majatg Re: Kopuła Rynek IP: 83.1.69.* 25.11.07, 11:52 Myślę, że masz racje omijać z daleka i doprowadzić do bankructwa. Byłam tam wczoraj i nic mnie nie zachwiciło wręcz przeciwnie. Nigdy już tego mniejsca nie odwiedze. Jestem osobą nie palącą wiec zapach unoszonego się zapachu dymu tytoniowego bardzo mi przeszkadzał! Poza tym strasznie tam zimno no i toalety w okropnym stanie... Zamknąć tą budę jak najprędzej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilhelm Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 12:09 Dziękuję za poparcie."Błogosławieni,którzy nie widzieli,a uwierzyli". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 75klient Re: Kopuła Rynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 12:31 w piatek bylem ze znajomymi w kopule i juz nigdy tam nie pojdziemy a wszystko dzieki niemilej obsludze!!! laska za barem byla okropnie niemila i zachowywala sie jakby wszystkie rozumy zjadla a jak przyszlo do zrobienia drinka to widzialem panike w jej oczach, dobrze ze miala sciage z jego skladem bo przypuszczam ze jakbym zdal sie na wymyslonego przez nia to bym go nie wypil! zenada ze takie dziewczyny dopuszczane sa za bar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tgimprezowicz Re: Kopuła Rynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 12:41 zgadzam sie z kolega ze oprocz klimatu panujacego w lokalu najwazniejsza jest obsluga, z ktora faktycznie ciezko w tym lokalu! kelnerki chodza z naburmuszona mina i odburkna z laska gdy sie je o cos zapyta! Co do drinkow to polecam taka czarna barmanke(nie wiem jak ma na ime)w kazdym razie jej drinki sa tak pyszne ze pije sie je jednym tchem, do tego potrafi dobrac odpowiednia dekoracje i jest bardzo mila POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetkatg Re: Kopuła Rynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 13:28 jestem czestym gosciem kopuly i musze stwierdzic ze klimat panujacy w tygodniu zdecydowanie rozni sie od tego w weekend i faktycznie w tygodniu, gdy przychodze jestem milo i zawodowo obsluzona czego nie moge powiedziec o dziewczynach w weekend, brak im doswiadczenia i smaku do tego miny tych panienek odbieraja chec do czegookolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kopuła Rynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 13:32 jak nie sypiaca sie i brudna kopula to niemila i nie fachowa obsluga ... po co tam chodzicie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilhelm Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 17:19 To doskonałe miejsce dla snobów,niech wszyscy widzą,że jestem światowcem i siedzę sobie na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Kopuła Rynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 09:01 kiedys w TG była Tarnowiczanka ( taka speluna na rogu Sienkiewicza i Styczyńskego) teraz mamy kopułe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniaa25tg Re: Kopuła Rynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 13:42 Bez przesady, Kopula choc faktycznie troche zaniedbana(cieknacy dach,brak ogrzewania)jest dobrym pomyslem na lokal! Chociaz dziewczyny tam pracujace pozostawiaja wiele do zyczenia... jedna tylko widac zna sie na rzeczy i zawsze dobrze doradzi ale pracuje z tego co zauwazylam tylko w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilhelm Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 17:50 Trochę zaniedbana! Całość zarówno zewnątrz jak w środku lepi się od brudu.To nie jest pomysł na lokal,to pomysł na wyciąganie pieniędzy od naiwniaków,którzy w tym miejscu czują się światowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: Kopuła Rynek IP: *.ticom.pl 18.12.07, 18:15 wilhelm witaj ... nie bylam, nie siedziałam, ale skoro piszesz, że tam lepi się od brudu to w jaki sposób to funkcjonuje??? A co na to Sanepid????? Ci włażą wszędzie gdzie mogą, a tam co, nie kontrolują? A czy są tam toalety??? Skoro u fryzjera musi być to w lokalu chyba tym bardziej, no nie??? No i jak to jest rozwiązane??? Tylko mi nie piszcie, że mam tam iść i sprawdzić :)))) Nie podoba mi się to cudactwo i koniec, Wygląda KOSZMARNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilhelm Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 23:31 To nie funkcjonuje,to stoi i straszy normalnych(mających jakiekolwiek poczucie estetyki)ludzi. Wbrew pozorom sanepid nie jest wszechobecny,gdyby tak było kto ośmieliłby się sprzedawać dzisiaj na targu mięso kaczek i kur,co w naszym mieście jest nagminne. Toalety w tym miejscu nie polecam. Podoba mi się określenie "koszmarnie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: Kopuła Rynek IP: *.ticom.pl 21.12.07, 21:16 witaj ... :))) , najgorsze jest to, że i tak nic nie wyniknie naszych tutaj narzekań. Kopuła jak stoi tak stać będzie. Dopóki KASA będzie miała największe znaczenie dla naszych decydentów w mieście i powiecie dopóty nie spodziewajmy się mądrych, porządanych przez nas, tarnogórzan, decyzji. Słyszałam dość juz czas temu o pomyśle WYBRUKOWANIA ul. Krakowskiej !!!!! Już teraz nasi starsi mieszkańcy ( a i nie tylko oni) mają problem przejść przez Rynek, a potem po Krakowskiej mamy tak chodzić??? I też nikt nie będzie się pytał o nasze zdanie. KTOŚ sypnie kasą, za coś ktoś coś zasponsoruje, a my będziemy zapewne znowu krytykować na forum. Ale to już temat innego wątku .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Re: Kopuła Rynek IP: 83.238.171.* 20.12.07, 15:01 > To doskonałe miejsce dla snobów,niech wszyscy widzą,że jestem > światowcem i siedzę sobie na rynku. Ty masz jakies kompleksy czy co? powtarzasz to juz w ktoryms poscie. Co ma wspolnego picie piwa na rynku ze snobizmem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilhelm Re: Kopuła Rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 21:58 Snobizm-bezkrytyczne naśladowanie zachowań,zwyczajów grupy osób,do której chciałoby się należeć. Siedzę sobie w kopułce na rynku,to nic że śmierdzi,zimno i brudno. Lecz w całej europie siedzą ludziska na rynkach,a ja jestem europejczykiem. Doprawdy są lepsze miejsca do picia piwa w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś