Gość: Jo-anka IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.07, 18:03 Witejcie!Jo jest sam piyrwszy roz i jak my sa juz na Slasku,to godejmy nasza gwara.Chyba,ze niy umiycie;)Pozdrowiom! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hajnel Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.07, 18:43 Dzioucha, sam mauo fto po naszymu godo. Tukej ino mówiom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.07, 20:08 A jo by chciala pogodac,jeronie!Kaj my sa w koncu na Slonsku abo w Gorolowicach?Chyba poda na Ruda Slonsko,tam przinajmniyj godaja po naszymu.Pozdrowiom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 09:20 Mos recht my som we gorolowicach. Znos chyba ta śpiywka "na ślonsk przijechali gorole na starym zepsutym kole, w koukastlach te ..uje spali, cajtongym sie przikrywali". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.07, 11:39 Witej!Ja,dyc,ze znom:) Ale jo znom duzo Slonzokow z Gor,ale tu widza,ze same "tubylcy"sam siedzom.No ja!Coz jo poradza?Chcialach se fajnie pogodac,ale z Hajnelem tyz przeca moga,pra?Pozdrowiom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 12:20 Sy mnom wiela niy pogodosz bo jo niy zabardzo mom czas. teroski musa koncyć bo mom robota. Czimej sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Proszę...tylko nie to... IP: *.gprs.plus.pl 27.11.07, 17:49 Ten niby-język jest straszny, jak można mówić w ten sposób? Zagorzałym fanom proponuję faktycznie wyjechać do Rudy:) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Proszę...tylko nie to... 04.12.07, 22:07 Hehe -alech sie uśmioł ze ty "gościnności". A na rudzke forum zaproszom - styknie klikońć we link sygnaturki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niyby język? Re: Proszę...tylko nie to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.08, 21:14 cóż taka uroda tej pięknej gwary (a nie niby języka), że trudno wyrażać się w niej pisząc, zwłaszcza trudne jest czytanie jak się jej nie zna. nie dziwię się zatem, że tak ci się nie podoba, bo faktycznie lepiej jej słuchać niż czytać. A terozki do naszych. ino tak dalyj. niy dejcie sie pedzieć, że to jest gupie i łokropne. kożdy, fto sie czuje ślonzokiym, powiniyn godać i to niy ino w doma ale wszyndzie. bez naszyj gwary wartko sie zatracymy i przepadniy cołko nasza kultura. a potym nastanóm gorole i tyla z nos bydzie. jakby co, to do goroli nic niy mom, bo znom wielu ze ftorymi idzie pogodać, i łóni to fest cynióm, że my momy coś, cym sie łodróżniomy i co fest potwierdzo naszo tożsamość. Jo jest z Gór i godom po ślonsku, moje dzieci tyz godajom i moje wnuki bydom godać i niy dom sie pedzieć, żech jest gupi i prymityny, boch niy jest tyla chciołech pedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty gorol Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 08:57 hajneldej no cołki tekst tj piosynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Do Jo-anki IP: *.gprs.plus.pl 27.11.07, 20:28 Ty naprawdę używasz gwary i się tego nie wstydzisz? Respect:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Do Jo-anki IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.07, 21:52 Hmm...a czego mam sie wstydzic?Powiedz,bo nie rozumie.Mam sie wstydzic tego,ze jestem rodowita Slazaczka?Wiem,wszyscy tutaj mysla,ze Slazacy to glupki i tepaki,a to nieprawda.Kazdy ma swoja gware,Kaszubi,Gorale i my rowniez.Tylko nie rozumie,jak ktos moze takie bzdury gadac,jak Wy. Ach,malo wiecie o zyciu.Jak widzisz potrafie sie poslugiwac takze "normalnym" jezykiem.A po slonsku i tak byda godac i wcale mi to niy przynosi ganby!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-] Re: Do Jo-anki IP: 83.1.74.* 27.11.07, 22:33 Gość portalu: 23 napisał(a): > Gwara,którą słyszymy na codzień to zlepek wulgaryzmów i > germanizmów.Bardzo niewielu ludzi w Tarnowskich Górach ładnie mówi > po śląsku.Lepiej więc by ten śląski bełkot zamilkł. jeszcze sie musisz duzo nauczyc w swoim zyciu. zacznij zapytania swoich rodziców skąd przybyli do tarnowskich gór. zamiast obrażać rdzennych mieszkańców Śląska naucz sie troche historii, może strona urzędu miejskiego czegoś cie nauczy. www.tarnowskiegory.pl/sl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 23 Re: Do Jo-anki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 22:37 Odpowiedziałem powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Do Jo-anki IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.07, 22:40 jeszcze sie musisz duzo nauczyc w swoim zyciu. > zacznij zapytania swoich rodziców skąd przybyli do tarnowskich gór. > zamiast obrażać rdzennych mieszkańców Śląska naucz sie troche > historii, może strona urzędu miejskiego czegoś cie nauczy. No,nie badz taki do przodu!Studiowalam historie,troche mam pojecie. Ciekawe tylko z jakich Ty gorolowic przywedrowales na Slask. A pozatym,mam pytanie:Po co w ogole wchodziles w mojego posta? Zeby mi naublizac?Przeciez pytanie bylo skierowane do rodowitych Hanysow,a nie Goroli!Wiec zostaw mnie w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonzok Re: Do Jo-anki IP: 83.1.74.* 27.11.07, 22:48 dziołcha poczytej sie do kogo był tyn post, bo widza że sam barzij fandzolisz od goroli ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do Slonzoka! IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.07, 22:54 Moze i fanzola,ale jo jest calo gupio z tego sam forum.Wszysko tak polonacone.Jo godalach,ze jo jest dopiyro sam nowo i za bardzo sie niy orientuja,co i jak?Z gory przepraszom za blendy.Powiym Ci,ze dziwne jest te forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miriam Re: Do Jo-anki IP: 217.98.20.* 27.11.07, 23:00 dziewczyno,po śląsku to sobie "pogadaj" tu - www.slonskieklachy.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Dzieki... IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.07, 23:02 ...ale jo chca akurat TU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Ale zech namiyszala... IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.07, 23:00 Sorry!:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miriam Re: idź na śląskie forum IP: 217.98.20.* 27.11.07, 23:01 www.slonskieklachy.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: idź na śląskie forum IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.07, 23:04 Czymu mnie wyganiosz?Jo chca z mojygo miasta pogodac z ludzmi,ale widza,ze niy warto chyba:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Re: idź na śląskie forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 07:57 Witej Jo-anka! Niy przejmuj sie tymi gupiymi gorolami, jo juz kaś tu na tym gupiym forum napisoł ze we Tarnowitz same gorole i werbole miyszkajom, uoni myslom że jak sie tukej urodziyli to już som ślonzoki ino zapomnieli pedzieć ize opa jest zza Buga. Do Tworoga jak po wojnie przijechali polske naucyciele nos ucyć to nojprzod wypolyli we chaupie wszysko co było ze drzea (szranki, byfyje, deliny, gardiny i inksze) a we uoknach powiesiyli gazyty. Tak wyglondo polsko kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Re: idź na śląskie forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 08:32 Autor: Gość: 23 Gwara,którą słyszymy na codzień to zlepek wulgaryzmów i germanizmów.Bardzo niewielu ludzi w Tarnowskich Górach ładnie mówi po śląsku.Lepiej więc by ten śląski bełkot zamilkł. A jake to som te ślonske wulgaryzmy bo jo znom ino pieronie, jeronie, podciepie, giździe a ta resta uo ftory pises to pszilazua ze polski do kupy ze polskymi krzewicielami kultury i werbolami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Takie mam zdanie IP: *.stk.vectranet.pl 28.11.07, 08:52 Tak czy siak gwara śląska jest okropna, choćbym nawet się bardzo starał zrozumieć Ślązaków nikt mi nie wmówi,że to piękna mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: Takie mam zdanie IP: *.stk.vectranet.pl 28.11.07, 09:01 Tak, nie pochodzę ze Śląska, moi rodzice też nie. Ale też nie zza Buga:) I nie zamierzam nikogo nawracać na mówienie czystą polszczyzną, bo skoro ktoś nie chce a być może nie potrafi... Ale proszę nie mówić, że teksty w stylu "ja ci pedzioł, ja sie puszcza, łonej" nie robią obciachu:) No nie wierzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Re: Takie mam zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 09:35 Gość portalu: TG napisał(a): > Tak, nie pochodzę ze Śląska, moi rodzice też nie. Ale też nie zza > Buga:) > I nie zamierzam nikogo nawracać na mówienie czystą polszczyzną, bo > skoro ktoś nie chce a być może nie potrafi... Zdziwił byś się bardzo jak czystą polszczyzną potrafią Ślązacy rozmawiać, a nawet językiem literackim. > Ale proszę nie mówić, że teksty w stylu "ja ci pedzioł, ja sie > puszcza, łonej" nie robią obciachu:) Nie, nie robią obciachu. > No nie wierzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do TG IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.07, 18:31 Ja jestem dumna z tego,ze potrafie godac po slasku.I wcale mi nie wstyd.Wydaje mi sie,ze to Ty masz problem,bo nie rozumiesz naszej gwary. I tak,jak juz pisalam,po co w ogole weszles na moj post? Przeciez pytanie bylo skierowane do Hanysow z krwi i kosci,a nie przyjezdnych.A Ty weszles,aby rozpoczac jakas wojne?Tak to jest z Gorolami,jak juz gdzies wejda,to wszystko zniszcza!Tak,jak pisal Hajnel,przyjechali,wszystko zniszczyli,spalili i gazety do okien powiesili.No,mysle,ze to byl ostatni moj post pisany czysta polszczyzna.Zegnam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Re: Takie mam zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 09:39 Gość portalu: TG napisał(a): > Tak czy siak gwara śląska jest okropna, choćbym nawet się bardzo > starał zrozumieć Ślązaków nikt mi nie wmówi,że to piękna mowa. Wiesz, dla mnie język polski jest okropny i jest to moje subiektywne zdanie jak i Twoje w kwestii gwary śląskiej. Każdy z nas ma prawo mieć swoje zdanie ale żaden z nas niema prawa krytykować innych tylko dlatego że ma takie widzi mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do Hajnela! IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.07, 19:58 No witej Hajnel!Dosc,ze jo jest tukej nowo i chcialach se pogodac,to taki eisel mi sam wlejzie i zacyno mnie pouczac.Wiys,wczoraj zech sie naprowdy znerwowala,az mi sie wszystko sam polonacylo. I powiydz,takie pierony sam do nos przyciagly... Ja,jo wiym,jak bylo.Moj lojciec mi godol,jak mu zmieniali szybko imie z Horsta na Jozef i ucyli go godac po polsku.No ja!My juz chyba nic niy zmiyniymy,ino zeby mi jesce sam jedyn z drugim,tak niy pierniczyli. A mojyj godki sie niy byda nigdy wstydzic.A co to za wulgaryzmy slonskie,to jo do teraz niywiym,pieronie!Ale nojgorszych wulgaryzmow naucylach sie wlasnie lod Goroli.Pozdrowiom!Trzym sie cieplo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Hej Slonzok! IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.07, 22:34 A Ty godosz po naszymu?:)A niy wstydzis sie?;)Bo tyn jedyn mnie sie pytol,czy jo sie niy wstydza.Smiychu warte!Przeca jo jest na Slasku i godom,jak mnie naucyli w doma,hehe...Pozdrowiom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łolka Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.ticom.pl 28.11.07, 14:46 nie rozumiem po co tyle gorzkich emocji , jak to mówią są rożne gusta i "gustliki" .Każda gwara jest piękna czy to będzie góralska, czy kaszubska , czy śląska ...jeśli sie jej nie zna to sie jej nie zrozumie, tak jak z językami obcymi. Moim zdaniem warto poznać chociaż trochę takiej regionalnej mowy, bo świadczy to o szacunku dla tej ziemi i jej mieszkańców, a przede wszystkim nie krytykować, obrażac bo i po co???jaki to ma sens? Serdecznie pozdrawiam wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 07:43 Bardzo dobrze napisany tekst, dodam tylko że jeśli komuś nie pasuje gwara regionalna to nie może nazwać się polakiem (Polska to kraj regionów wraz z ich gwarą). Język polski też składa się z różnych naleciałości i jakoś taki TG tego nie rozumie (pewnie na kierownika mówi manager żeby być bardziej polskim). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Do TG i inkszych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 08:57 pl.wikipedia.org/wiki/Dialekt_%C5%9Bl%C4%85ski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.dip.t-dialin.net 29.11.07, 18:05 Witejcie Slonzoki!I prosza,aby niy Slonzoki sie sam mi niy wkludzaly i sie niy madrzyly!:)Bo sie znerwuja!;) Pogodo wtos zy mna?Mom chwila czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: 217.98.20.* 30.11.07, 10:53 podej numer gg to se pogodomy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.07, 18:34 podej numer gg to se pogodomy ! Podej mi swoj,a jo sie juz zglosza!Pozdrowiom!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Do Jo-anki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 18:26 I widzis dzioucha wiela to momy sam ślonzokow. Cheba yno Ty i jo a tyn rest gizdow to same gorole co sie chcom miynić ślonzokami. Powiydz sama uo cym sam ze niymi godać. Kebych miou wiyncy casu to bych sie ze Tobom pogodoł. Czimej sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do Hajnela! IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.07, 18:33 Witej!No,widza i az mi sie rece zalamuja na to wszystko. Qrde,moj lojciec,jakby zyl,to by chyba tego nyrwowo niy wytrzymol. Bo lon byl bardzo zawziyty na Goroli,bo to loni przyjechali zza Buga,do partii sie pozapisywali i mieli wszystko.A my Slonzoki take gupie patrioty,pra?Wszystko rozumia,ale zodyn mi niy bydzie zabroniol mojyj godki.A co jo jest jakos gorszo?Pozdrowiom!Moze kedys znojdzies trocha czasu,to polozprawiomy.Czym sie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryjza Re: Do Hajnela! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 20:55 dej zyz pokoj tym mieszczuchom zol im ize nie poradzom godac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: Gwara śląska piękna nie jest IP: *.stk.vectranet.pl 03.12.07, 16:59 Jeszcze dodam,że choć nie jestem Ślązakiem (mimo,że mieszkam na Śląsku) to smutno mi z powodu postrzegania Ślazaków jako półgłówków. Tak niestety w wielu miejscach jest, gwara temu nie pomaga. Ślązacy sa często postrzegani przez pryzmat górników, którzy, choć wykonują ciężką pracę, są prostymi ludźmi i zachować się często nie potrafią,np. w Warszawie jak corocznie jadą wywalczyć podwyżki robiąc mega zadymę, choć kopalnie przynoszą straty (poza nielicznymi wyjątkami np. Bogdanka na Lubelszczyźnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnik Re: Gwara śląska piękna nie jest IP: *.icm.edu.pl 03.12.07, 18:58 Gość portalu: TG napisał(a): > Jeszcze dodam,że choć nie jestem Ślązakiem (mimo,że mieszkam na > Śląsku) to smutno mi z powodu postrzegania Ślazaków jako półgłówków. > Tak niestety w wielu miejscach jest, gwara temu nie pomaga. > Ślązacy sa często postrzegani przez pryzmat górników, którzy, choć > wykonują ciężką pracę, są prostymi ludźmi i zachować się często nie > potrafią,np. w Warszawie jak corocznie jadą wywalczyć podwyżki > robiąc mega zadymę, choć kopalnie przynoszą straty (poza nielicznymi > wyjątkami np. Bogdanka na Lubelszczyźnie). > niy obrażej sam górników ! niyjedyn górnik jest mondrzejszy od ciebie. a do twoji wiadomosci to na dole robiom tyz ludzie po maturze i studiach ! ps. do admina. niy kasuj obraźliwych postów ,niych ludzie widzom jaki jest stosunek "Polaków do Ślązaków". Odpowiedz Link Zgłoś
kasicaaa Re: Gwara śląska piękna nie jest 03.12.07, 22:00 niestety tej prośby nie mogę spełnić - muszę kasować obraźliwe posty. przy czym muszę zauważyć, że inwektywy lecą równo z obu stron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do moderatorki. IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.07, 11:37 Niewiem dlaczego usunelas tylko moje posty?To naprawde nie fair. A post TG albo jakiejs tam Sonii? Czy nie zauwazylas,ze ich posty sa tez obrazliwe nazywajac Slazakow polglowkami itp.itd.Wiec prosze rowniez o usuniecie tych postow. Z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Gwara śląska piękna jest 06.12.07, 23:35 kasicaaa napisała: > niestety tej prośby nie mogę spełnić - muszę kasować obraźliwe posty. przy czym > muszę zauważyć, że inwektywy lecą równo z obu stron "Inwektyw" przeciwko mie wycinać niy trza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Re: Gwara śląska piękna nie jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 08:01 Gość portalu: TG napisał(a): > Jeszcze dodam,że choć nie jestem Ślązakiem (mimo,że mieszkam na > Śląsku) to smutno mi z powodu postrzegania Ślazaków jako półgłówków. > Tak niestety w wielu miejscach jest, gwara temu nie pomaga. > Ślązacy sa często postrzegani przez pryzmat górników, którzy, choć > wykonują ciężką pracę, są prostymi ludźmi i zachować się często nie > potrafią,np. w Warszawie jak corocznie jadą wywalczyć podwyżki > robiąc mega zadymę, choć kopalnie przynoszą straty (poza nielicznymi > wyjątkami np. Bogdanka na Lubelszczyźnie). Chopie przestoń beblać take gupoty, wydobycie tony wonglo kosztuje 180 zł cało resta zezyrajom holdingi i społki we kerych siedzom gorole, a te twoje mega zadymy niy swiadcom uo tym ize to som proste ludzie, inacy sie niy do. A jak ci sie niy podobo to uciekej ze tego baniatego ślonska tam skond eś prziloz. Jo znom gornikow po studiach i jakos niy som prostokami tak jak gorolske prezesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 23 Re: Gwara śląska piękna nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 08:46 Proszę o przykład "godającego"intelektualisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytejszy Re: Gwara śląska piękna nie jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.08, 21:59 mam ci zacząć wymieniać? bo jest ich sporo od prof. Miodka zaczynając. A do tego mnóstwo ludzi z wielu środowisk. Nie będę wszystkich wymieniał, bo mogło by mi miejsca zabraknąc na tym forum, ale prawie wszyscy intelektualiści z TG godajóm. A gdybym zaczął wymieniać ludzi z całego śląska... to byś się zdziwił. Więc proszę nie wmawiajcie nam ślązakom, że jesteśmy głupi i że tylko prymitywi posługują się gwarą. To, że najczęściej gwarę słychać pod monopolowym, nie znaczy, że posługujący się nią ludzie to tempaki, prymitywi i alkoholicy. Proszę też nie obrażać górników, bo to w większości prości a nie prymitywni ludzie (jest tu zasadnicza różnica), którzy niejednokrotnie mądrzejsi są od niejednego intelektualisty. A poza tym pięknie posługują się gwarą. I to dzięki nim mam nadzieję, gwara przetrwa. Co do wulgaryzmów śląskich, powiem tylko tyle. wolę taki dialog: - Pirórnie, chopie, kaj włazisz na ta dróga? Chcesz co by w ciebie sam jakiesik auto wdupiło. - Niy! I niy godej do mie chopie, ty ciulu! Niż taki: - ku.., stary, gdzie leziesz? Chcesz, żeby w ciebie jakieś auto wpie..ło? - Nie! I nie mów do mnie stary! Ty ch..u! A już tak na koniec. Jak ktoś nie potrafi czegoś zrozumieć, to nie znaczy, że musi to od razu niszczyć. I dej pozór synek, bo jak cie dupnie prómień saturna, to ino roz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Gwara śląska piękna nie jest IP: *.crowley.pl 08.09.08, 08:02 Profesor Miodek nie uznaje gwary slaskiej tym bardziej że niejednokrotnie wypowiadał sie na ten temat publicznie a skoro sie na niego powołujecie czemu go nie zapraszacie na swoje RAŚ-stowskie spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY GOROL do hajnela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 19:18 hAJNEL JAK ZNOSZ COłKI TEKST TYJ PIOSENKI O GOROLACH TO NAPISZ GO PROSZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 23 Re: do hajnela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 23:59 Słowo piosenka brzmi w gwarze inaczej-gorolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Tukej mos ta spiywka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 07:53 "Na Śląsk przijechali gorole, na połomanym kole, Noprzod strugali koliki, a teroz wielkie urzyndniki. Na Śląsku czy na urzydzie, tam gorol zawdy zasiyndzie, a my Ślonzoki boroki, pudymy chyba na hoki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjezdna Re: Tukej mos ta spiywka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 18:21 jeśli umiesz tylko tak mówić jak piszesz to w urzędzie żadnym nie możesz pracować bo to by był wielki wstyd zatrudnić takiego pracownika twoje myślenie jest przesiąknięte nienawiścią do ludzi niepochodzących ze śląska każdy region ma swoją gwarę i używa jej kiedy chce a i tobie nikt nie broni mówić po śląsku więc nie zmuszaj nikogo do używania gwary śląskiej,chyba cię nikt nie chce słuchać dlatego masz problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Proszę skasuj ten wątek, kobieto:) IP: *.gprs.plus.pl 04.12.07, 19:24 Proszę moderatora o skasowanie całego watku, bo tych wypocin hanysów już czytać nie mogę:) Nie wiem jak było u innych forowiczów ale wśród moich kolegów/koleżanek od dzieciństwa "hanys" to była jedna z największych obelg, w stylu "wieśniak":) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty gorol Re: Proszę skasuj ten wątek, kobieto:) IP: 217.98.20.* 04.12.07, 22:50 a gorol to jesce wiynkszo Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: 04.12.07, 23:05 Yno niy godej że skuli papiyża forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=23022365&a=41296241 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Re: Tukej mos ta spiywka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 07:48 Widzisz przyjezdna tak się składa że akurat pracuję w urzędzie i w kontakcie ze zwykłym petentem gwara jest jak najbardziej pomocna, a zatrudniono mnie dlatego ze mam bardzo dobre kontakty interpersonalne. Więc przestańcie bredzić wredne gorole o waszej wyższości. A ty TG poczytaj trochę historii Śląska a dowiesz się dlaczego to Ślązacy nie pchają się do władzy, podpowiem ci , z powodu uczciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do przyjezdnej! IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.07, 09:15 Chyba nie przeczytalas calego watku,bo akurat jest na odwrot. Ale nie chce mi sie z Toba nawet dyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Abo po wyngersku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 13:53 Jak niy chcecie godać po slonsku to pogodomy po madziarsku. "Rysiosz wloz na motorotosz keta motlosz mu galotosz Rysiosz rycy bardzo fest keta motlosz galot dresz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Abo po wyngersku IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.07, 18:17 Dobre!!!Jesce zech tego niy slyszala.Som zes to wymyslil,hajnel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolain Do goroli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 20:35 Czytając te wszystkie posty goroli,chadziajów i tych których tu wymienić nie mogę bo bym chyba podpadł pod sąd,wygląda na to że ci w/w bardzo wysoko się kształcili,mają IQ powyżej500 ale rozumu to tyle co się za paznokciem zmieści.Jak mówi przysłowie,wykształcenie nie zawsze idzie w parze z inteligencją.Zajadłość tych ludzi może się równać tylko z niektórymi naszymi politykami.Czimej sie Aśka. Ida nazod na nasz plac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do Karolain. IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.07, 08:56 Widzis,jake to wredne?Jo juz tyz wola siedziec tam u nos,niz sam. Bo tu sie ino nerwuja niypotrzebnie.Pozdrowiom! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Do Karolain. 06.12.07, 23:30 Pewnikym ło to we tym idzie cobyś se wnerwiyła i poszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do broneknotgeld IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.07, 16:22 Farona kandego!Przeca Karolain,to chop,a niy baba.Slonzok z krwi i kosci:)Jo to wiym. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Do broneknotgeld 08.12.07, 20:10 No dobra, dobra. Wierza - niy byda przeca sprowdzoł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: Abo po wyngersku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.08, 22:35 mogymy tyż pogodać po japóńsku: - uszij mi katana! - niy ma nici! abo: - kaj jes moja tasia? - na sznórze sie suszi! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Czy wtos sam godo po slonsku? 04.12.07, 22:20 Toście se połosprowiali Jako to poleci dali? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Czy wtos sam godo po slonsku? 04.12.07, 22:21 Godce naubliżać chcieli Niy szanujom zocny freli. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Czy wtos sam godo po slonsku? 04.12.07, 22:22 No a forum jako zdrzadło Bazyliszkom coś ukradło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolain Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 01:11 broneknotgeld, ten Twoj słownik ślonski to jes bomba!Łon powinyn sie ukozać jako ksionżka.A może jes? Z chyńciom bych jom kupioł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Rozwiązanie problemu hanysów IP: *.stk.vectranet.pl 05.12.07, 07:24 Proponuję utworzyć forum o nazwie np. "Hanys to brzmi dumnie" (niezłe, co?:)i tam przekopiować wszystkie te "uone" i "chyńciom". I wilk syty i owca cała:) Ktoś jeszcze pisał wcześniej w tym poście, że hanysy są też wykształcone (maja maturę:) mimo że pracują na dole a to te wstrętne gorole sa prezesami i innymi urzędnikami. Więc czemu tak jest, czemu to hanysy nie piastują wysokich stanowisk? Prosze sobie samemu odpowiedzieć, odpowiedź nasuwa sie sama...:) Pozdrawiam Aha, pomysł o forum "Hanys..." macie ode mnie gratis:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do TG IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.07, 08:59 Totalna ignoracja Twojej smiesznej osoby!!! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Karolain 05.12.07, 16:21 Ze wydaniym słownika niy ma leko. Za swoje piniondze mie na to niy stać, a we poru wydawnictwach łodpedzieli mi, że niy zrobiom na tym gyszeftu. No dyć myśla, że we końcu to ukoże sie drukym. Trza bydzie to yno uporzondkować i trocha poprawić. Mie sie zresztom niy uwijo i jakby to richtig miało łodymnie zoleżeć, to bych se to zaplanowoł na drugo połowa 2009roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do broneknotgeld IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.07, 09:09 Mysla,ze poleci, Jak niy bydzie sam tych smieci. To jest wontek dlo Slonzokow, A niy jakis tam gorolow. Po co sam sie przykludzili? I lostudy narobili. Pozdrowiom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Do Jo-Anki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 09:52 Witej Anka! Te gorole myślom że som nojmondrzejsze ale żodyn s nich niy umiy pocytać historyji Ślonska. Uoni historio znajom ino uot momyntu jak sie sam przikludziyli, ale godajom ize som wykształcone ino niy wiym w cym. A tyn couki TG to beble jak cysty rasista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do leona! IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.07, 11:14 Witej!No,wtos normalny,bo juz myslalach,ze mnie sam zajs bydom szterowac i nerwuwac.Tyn TG,to jo niywiym skond lon jest,ze ino szuko zaczepki.Przeca jo juz pedziala,ze tyn wontek niy jest do goroli,ino do nos-Hanysow.I po co tukej te hadziaje wlaza?My se chcymy fajnie polosprawiac,a sam ino inwazja goroli. Ale,jak mos czas,to wlaz sam,se pogodomy.Pozdrowiom!Czim sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolain Po co te nerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 13:45 Ludziska kochane,wy niy przejmujcie sie jakimś TG.Łon jes z tych co to ich hebama zamias w rzić w gowa rypła.Howk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Po co te nerwy IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.07, 15:38 Karolain,jo niy moga,hehe... Abo tyn TG,to miol brata blizniaka,co go kot zezarl,a nim sie brzydzil:)Pozdrowiom!Pyrsk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Karolain, o karolain:) IP: *.stk.vectranet.pl 05.12.07, 15:56 A co to jest hebama?:) I mówią potem,że hanysy "mądre inaczej":) Gość portalu: karolain napisał(a): > Ludziska kochane,wy niy przejmujcie sie jakimś TG.Łon jes z tych co > to ich hebama zamias w rzić w gowa rypła.Howk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Re: Karolain, o karolain:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 16:00 Hybama toi jes hantlager uot aszkukra. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Karolain, o karolain:) 09.12.07, 13:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=102&w=8714272&a=73071548 Możno drapci spokopi. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Jo-Anko 05.12.07, 16:27 Te forum pora rokow tymu wyglondało cołkym inaczy. To niy przipodek, że jest tu "słownik ślonski", bo prawie tarnogorscy forumowicze chcieli go tukej mieć. Forum zresztom drapko może juzaś nabrać ślonskego chakteru. Trza yno wiyncy szkryflać po ślonsku, a ze trolli robić lampasy jak se cisnom tako na ślonske galoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do broneknotgeld IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.07, 21:09 Genau!Jestech za!Przeca to slonskie forum i cza tradycjo trzymac,pra? A jak wtorymus sie niy podobo,to niych sam niy wlazi i czymie jynzyk za zymbami.Pozdrowiom wszyskich Hanysow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Do broneknotgeld 06.12.07, 15:56 Jak sie komuś niy podobo Niychej ło tym prawi W naszy "graczce" tako stowo I Ślonzokow bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.dip.t-dialin.net 10.12.07, 18:54 I co wszyscy zajs pomilkli?I po co ta haja byla z "przybylcami",jak i tak zodnego sam niyma i niyma z kim pogodac,jeronie;) Ale jo przynojmniyj napisa cosik:)A Wy dokonccie,ja?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 23 Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 19:06 To bulgotanie nie ma jakiegokolwiek uroku,razi słuch na ulicy,a tutaj oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Czy wtos sam godo po slonsku? 10.12.07, 19:28 Hehe - dyć Ponboczek doł nom wolno wola, toż niy ma musu nawet łotwiyrać tego wontku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Bronek, prosiłem, skończ z tą grafomanią IP: *.gprs.plus.pl 10.12.07, 21:20 Ta śląska gadka razi tak samo jak brud na ulicy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dk Re: Bronek, prosiłem, skończ z tą grafomanią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 23:17 Grafomania,nareszcie właściwe określenie dla tego rodzaju twórczości. Niestety grafomani bardzo kochają swe "dzieła" i nie wierzę w to,że pan B... zaprzestanie pisać.Nadal będzie zamęczał swoim pisanym dialektem(i odstraszał) odwiedzających to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Bronek, prosiłem, skończ z tą grafomanią 10.12.07, 23:54 Ciynżko cie łodstraszyć Jako rym ugasić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: Bronek, prosiłem, skończ z tą grafomanią IP: *.stk.vectranet.pl 11.12.07, 07:48 Widzisz Bronek, z Twoim pisaniem jest tak samo jak z większością rzeczy, których jest w nadmiarze. Po pewnym czasie nudzi. A jeśli wątki będą spacyfikowane przez Twoje wypociny to odejdą ci, którzy jeszcze czasem tu piszą cokolwiek. I forum TG padnie. Przez Ciebie... A Ty przeniesiesz się znów na forum Rudy a może jakieś inne? Czy właśnie o to Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Bronek, prosiłem, skończ z tą grafomanią 11.12.07, 14:43 Czy ze strachu tako prosisz? Forum padnie? Koniec głosisz? Zdo sie "strachy to na Lachy" Dlo Ślonzoka jako drachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dk Re: Bronek, prosiłem, skończ z tą grafomanią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 17:35 Pan Bronek jak pisałem nadal będzie zaśmiecał forum swoimi żenującymi wierszykami i wpisami.Nie jest tarnogórzaninem,i pewnie w innych miastach jest kasowany przez czytelników. Należy bezwzgldnie klikać przt jego postach-usuń!!! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Bronek, prosiłem, skończ z tą grafomanią 11.12.07, 19:14 Hehe - koncept to niy nowy Taki "sond" co "szkorupkowy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do dk IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.07, 19:39 Ales,to sobie wymyslil!:) Niezle sie posmialam.Zostaw Bronka w spokoju,bo wcale nie zasmieca tego forum.Tylko,az chce sie tu w ogole wejsc:))Bo ogolnie,to tutaj smutniutko:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do broneknotgeld IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.07, 19:35 Ino mi sam niy probuj uciekac stond,Bronkowski!;) Niy suchej nikogo,siedz sam i fraszkuj!:) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Jo-anko 11.12.07, 20:21 Ech - jednymu niy zaradza forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=11518549&v=2&s=0 Zowdy gorom wiyrchnio władza. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Bronek, prosiłem, skończ z tą grafomanią 10.12.07, 23:51 Gość portalu: TG napisał(a): > Ta śląska gadka razi tak samo jak brud na ulicy:( Niy wyłaź z doma, niy właź na forum No i winszyja wiyncy humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Niy wlazcie sam-przybysze zza Buga!!!:) IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.07, 08:58 Jo niywiym,po co Wy sam wlazicie? Czy Wy dobrze niy widzicie? To jest forum dlo Slonzokow, A niy jakis tam tumokow! My tu chcymy se pogodac, A niy ciongle sie nyrwowac. Wy tu zamet durch siejecie, Idzcie kaj indziyj,chyba to wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Jo-anka, najpierw pomyśl, później napisz:) IP: *.stk.vectranet.pl 11.12.07, 09:21 Nie masz racji, to nie jest forum dla Ślązaków. To jest forum dla mieszkańców Tarnowskich Gór. A ja właśnie jestem mieszkańcem tego miasta. Nie jest nim Bronek- grafoman ani Ty też nie jesteś, zapomniałaś? Najbardziej nie znoszę Ślązaków którzy wyjechali do helmutów ileś lat wstecz dla "lepszego życia" i stamtąd za pomoca netu udzielają rad nam, Polakom, i wtryniają nos tam gdzie nie trzeba:) A zwykle jeszcze oczerniają i krytykują co tylko sie da w Polsce, to takie zaprzańce, ani Polakami już nie jesteście a Niemcami też nigdy nie będziecie. Udzielaj sie na forum niemieckim, ciekawe, co z tego wyjdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do TG! IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.07, 11:01 Posluchaj,mozesz mnie obrazac ile chcesz.Mnie to nie wzrusza.Chodzi mi tylko o to,ze macie na tym forum miliony innych tematow. Czy my nie mozemy miec choc jednego topika dla nas tylko? Przeciez,nie musisz tu wcale wchodzic i czytac naszych gadek. A pozatym nic nie krytykuje,to Tobie ciagle sie cos nie podoba. A ja bede pisala,gdzie sobie chce i nikt mi tego nie zabroni. Ty to jestes czysty rasista,chyba.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajnel Re: Do TG! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:46 Anka niy nerwuj sie. Tyn cołki TG yno miyszko na gorach (jo tys) ale gorolym bydzie do konca życio. Wiys jo kedyś niy popiyroł tego ruchu RAŚ ale jak widza ta niynawiść gorolstwa do nos to żech jes coroz barzi za niymi. Goroli do szoli a lina upolić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Do Hajnela! IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.07, 19:33 Witej!Jo sie niy nerwuja,Hajnelku!:) Mnie to tyz dziwi,ta calo niynawisc.Jak to TG napisol,niy lubia Slonzokow,co wyjechali do helmutow.Niyfajnie,pra? Ciekawe,co loznaczaja te jego inicjaly?Tarnogorski Gorol?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorol Re: Do Hajnela! IP: *.chello.pl 06.09.08, 19:53 I co ma powiedzieć Gorol który sprowadza sie do Tarnowskich Gór i to z własnej woli. Trochę mi smutno ze tak nadajecie na ludzi spoza slaska. Ale pewnie macie swoje powody. Mam tylko nadzieje ze moja rodzina nie odczuje tego zbytnio. A na temat , mi sie gwara śląska bardzo podoba i lubię słuchać np. radia piekary gdy sa audycje prowadzone w gwarze. Pozdrawiam Gorol z Krakowa (narazie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Pragnienie nie ma szans IP: *.gprs.plus.pl 12.12.07, 19:12 Tak, gorolem będę do końca życia:) I to jest dla mnie wielki honor:) Być hanysem? To tak jak w reklamie sprite, to Wy jesteście pragnienie, ja sprite:) Wy jesteście pragnieniem, wasze pragnienie to autonomia Śląska, a może jeszcze przejęcie przez Niemcy tej ziemi? NIE MA SZANS:) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Pragnienie nie ma szans 12.12.07, 21:06 Pierombol, z jaki żeś spod choinki? Białoruski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ niefarbowany TG Re: Jo-anka, najpierw pomyśl, później napisz:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.08, 21:44 Mały człowieczku (pod pseudonimem "TG") masz poważne powody do zmartwień. Problemem twoim są bezsensowne prymitywne wynurzenia na tym forum w których usiłujesz się włączyć w różne dyskusje. Niestety widać wyraźnie, że odstajesz przy czym myślenie nie jest twoją najsilniejszą stroną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: Jo-anka, najpierw pomyśl, później napisz:) IP: *.stk.vectranet.pl 23.03.08, 09:23 Nie jestem małym człowieczkiem. Jestem całkiem duży:) Tak, mam powody do zmartwień. Martwi mnie już od dawna poziom umysłowy wielu hanysów. Ale cóż, tutaj jest jak jest, po prostu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niefarbowany TG Re: Jo-anka, najpierw pomyśl, później napisz:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.08, 11:14 Niestety jesteś małym człowieczkiem a to dlatego, że nie rozumiesz tekstu który czytasz. Najlepiej poproś rodziców oni zapewne tobie pomogą i być może to będzie w twoim życiu poważny przełom. Moja przyjacielska rada to przestań się wreszcie kompromitować na tym forum i napisz wreszcie coś sensownego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: Jo-anka, najpierw pomyśl, później napisz:) IP: *.stk.vectranet.pl 24.03.08, 08:59 Nie jesteś moim przyjacielem, więc nie udzielaj mi przyjacielskich rad. Ze zrozumieniem tekstu pisanego nigdy problemów nie miałem:) Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niefarbowany TG Re: Jo-anka, najpierw pomyśl, później napisz:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.08, 13:34 Zadałem sobie trud i przeczytałem kilka twoich wypowiedzi i stwierdzam, że jest to jeden wielki szajs. Poziom tego miszmaszu jest żenujący. Najbardziej rzuca się w oczy oczywisty brak kinderstuby i oczywiście brak rozumienia tekstu czytanego przez ciebie co moim zdaniem dyskwalifikuje ciebie jako opiniotwórczego uczestnika tego forum. W związku z tym kończę komentowanie twoich wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: Jo-anka, najpierw pomyśl, później napisz:) IP: *.stk.vectranet.pl 24.03.08, 16:33 Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnoślązak Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.stk.vectranet.pl 19.03.08, 21:35 Czego szukasz poza kulturą na Śląsku ? Ja mieszkam tu gdzie moje korzenie , a ty ich nie masz . Dotyczy gościa 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.07, 18:53 Sto postow sam sie juz nabilo I zodnego to niy dziwilo. Teroz cicho sam,jak na kerhofie Ani jedyn niy zadropie. Nawet zodyn niy zaklupie, Wszyscy maja juz to w d.... Jo niy jest dobro w wiyrszach sklycaniu, Ale ponoc w calowaniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Czy wtos sam godo po slonsku? 12.12.07, 19:16 Piyrszy kusiol Skiż taszyntucha kusiola dała Jednak drugego pożałowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.07, 20:02 Dowej kusiola,moj Bronku drogi Zaglondej tukej w me skromne progi. Ino,dziobecka chca niywinnego Niy byda szukac przeca innego. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Czy wtos sam godo po slonsku? 12.12.07, 21:04 Ano, dyć przeca tyż ślubno mom Kusika jednak Jo-ance dom Se nudelkuli wcale niy boja Jak wirtualnie yno tu "broja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.07, 21:34 A dyc jo tyz mom mego slubnego, A spoziyrom ino na Bronka zonatego. I zodyn mi nic niy moze pedziec, Bo przeca nikt niy musi lo tym wiedziec;) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Czy wtos sam godo po slonsku? 13.12.07, 18:50 Wontow tukej niy czytajom W kerych jo se prawie bajom Toż i kusiol potajymny Szczyńście we tym że wzajymny. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Czy wtos sam godo po slonsku? 13.12.07, 18:52 "Wontkow" być miało "k" coś zabrało Pewno skiż djoska Felerow troszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.07, 15:18 Kaj tyn Bronek jest moj drogi, Co mi ciepnol tuch pod nogi? Kaj jest Hajnel-Slonzok srogi? Co niy wlaza juz w te progi? A jo czekom,patrza smutnie, Kedy z wtoryj strony huknie! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Czy wtos sam godo po slonsku? 14.12.07, 19:59 Byłoby wiyncy prawie wesela Jakby niy brakło teroz Hajnela Dyć wierz mi - niy trza czekać fest dugo Chnet bardzi ślonskość tukej zamrugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.07, 21:04 Wierza w twe slowa moj drogi Bronku, Lecz my sa tu,jak tyn kon na postronku. Ciongle nos ze wszyskich stron szterujom, Choc nawet wcale nos niy rozumiom. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Czy wtos sam godo po slonsku? 14.12.07, 21:41 Czy Cie richtig wiela straszy nogawica co z lampasym? Jako chce galoty krasi Dyć w nich przeca łażom nasi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.07, 21:52 Jak tak padosz,jo Ci wierza, Nie,nie boja sie juz zwierza. Co nachodzi mnie sam czasym I odgrazo rubym pasem. Dyc to nasi,widza z dala, Jedyn z nich,to kopie bala. Lecom szybko,zaroz bydom I to bydlo sam rozmyjom;) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Czy wtos sam godo po slonsku? 15.12.07, 11:11 Niy ma sie czym tropić Zdrowie trolli - łopić Boroczkami przeca Kaj ze rymym wleca Fraszka ich porywo Mie to już niy dziwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.08, 19:07 Jeronie!Jak mnie sam downo niy bylo.Ale widza,ze topik stoi w miejscu.No ja!Ino niych sam zodyn niy wlazi,co mnie chce lobrozac.Bo jo tyz tego niychca robic.Pozdrowiom wszyskich Hanysow!Moze jesce wtos sam zaglondnie normalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo-anka Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.08, 17:14 No ja!Niyma zodnego,jak widza.A tako mom chync z kims pogodac tukej. Ale niyma zle,bo jest zech jesce na inkszych stronach forumowych i tam duzo Slonzokow siedzi i se fajnie losprawiomy.Trzymcie sie cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heinel Re: Czy wtos sam godo po slonsku? IP: 85.234.150.* 05.09.08, 16:24 Jo-anka kajs to jest!? Chca sie z tobom połosprawiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlus lopowiadol mi starzik jak to gorole IP: *.pools.arcor-ip.net 05.09.08, 19:32 chcieli ich uczyc po polsku,a ta polska wisla na na Slasku wytrysla,gorol do Leja:Lojo powtorz,a Lejo, a ta polska Wisla na Slasku wydrzyistla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG A cóż to za obciachowy nick? IP: *.gprs.plus.pl 05.09.08, 19:49 Karlus, Polakiem nie jesteś, Niemcem też nigdy nie będziesz. Kim jesteś? Sam nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlus Re: A cóż to za obciachowy nick? IP: 67.159.54.* 05.09.08, 19:52 kim jo je to juz dobrze wiym, nawet wiym wiyncyj żes ty je gorol! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: A cóż to za obciachowy nick? IP: *.gprs.plus.pl 05.09.08, 20:51 Karlus,dla mnie największą obrazą byłoby nazwanie hanysem. Więc pisząc o mnie gorol robisz mi tylko przyjemność;) Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: A cóż to za obciachowy nick? IP: *.gprs.plus.pl 05.09.08, 21:00 Napisz mi jeszcze czemu Ślązacy wyjeżdżając do Niemiec automatycznie plują na Polskę i Polaków? Czy wynika to z tego,że prawdziwymi Niemcami nigdy nie będą? W Polsce się urodziłeś, tu chodziłeś do podstawówki- tylko 4 klasy ale zawsze coś:), tu pierwszy raz upiłeś się tanim winem. Może chociaz za wzgledu na wspomnienia bądź milszy. Polacy krzywde ci zrobili? Nie zostałeś dyrektorem tylko robolem? Miałeś szansę, zmarnowałeś ją. Zostałeś polskim Niemcem. Pozostał ci internet i plucie jadem na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hyjdla Re: A cóż to za obciachowy nick? IP: *.lxa.perfora.net 06.09.08, 17:28 Gość portalu: TG napisał(a): > W Polsce się urodziłeś, tu chodziłeś do podstawówki- tylko 4 klasy > ale zawsze coś:), tu pierwszy raz upiłeś się tanim winem. chopie po co nom sam cytujesz swoj zyciorys? niy rob sie ganby! Odpowiedz Link Zgłoś