Dodaj do ulubionych

tanie i pewne??

11.08.03, 23:30
jest taka marka "TIP" kupilem sobie wegiel drzewny bo innego nie boło...
rozpalam sobie grila a tu... wyskakuje ta "pewnosc".... w weglu (torby na
wage) znalazlem koks!! to jest gówno!! nie kupujcie tego!! to jest wlasnie
mydlenie oczu... "tanie i pewne" a ze wszystkich
stron "promocja!" "promocja!" i po dziesiec wykrzyknikow z kazdej strony....
Obserwuj wątek
    • nickowa Re: tanie i pewne?? 11.08.03, 23:35
      skoro kupowałeś węgiel drzewny a dostałeś koks trzeba było reklamować wadliwy
      towar... A z tej marki "TIP" niektóre rzeczy są dobre np. mleko w kartoniku,
      śmietana czy grzanki
      • drcarlos Re: tanie i pewne?? 11.08.03, 23:40
        nickowa napisała:

> skoro kupowałeś węgiel drzewny a dostałeś koks trzeba było reklamować wadliwy
        > towar... A z tej marki "TIP" niektóre rzeczy są dobre np. mleko w kartoniku,
        > śmietana czy grzanki

nie chcialo mi sie jecac nazot do praktikera - szkoda benzyny i czasu (bezyna
        drozsza od wegla ;) ) nie watpie.. moze i sa dobre bo nie czuc wszystkich
        dodatkow! poczytaj sobie czasami skladniki.... wszystkie "E" ileś tam,
        barwniki, konserwanty.... ja jeszcze nie chce umierac na raka.... :/
        PS.grzanki robie samemu bo chcem sobie jeszcze troche pozyc ;)
        • nickowa Re: tanie i pewne?? 11.08.03, 23:47
          drcarlos napisał:

> nickowa napisała:
          >
          > > skoro kupowałeś węgiel drzewny a dostałeś koks trzeba było reklamować wadl
          > iwy
          > > towar... A z tej marki "TIP" niektóre rzeczy są dobre np. mleko w kartonik
          > u,
          > > śmietana czy grzanki
          >
          > nie chcialo mi sie jecac nazot do praktikera - szkoda benzyny i czasu (bezyna
          > drozsza od wegla ;) ) nie watpie.. moze i sa dobre bo nie czuc wszystkich
          > dodatkow! poczytaj sobie czasami skladniki.... wszystkie "E" ileś tam,
          > barwniki, konserwanty.... ja jeszcze nie chce umierac na raka.... :/
          > PS.grzanki robie samemu bo chcem sobie jeszcze troche pozyc ;)

Przecież jedząc takie konserwanty doskonale się konserwujesz...:)) I na starość
          będziesz młodzieniaszkiem toż to lepsze niż życie w Kaliforni:))))
          • loggic Re: tanie i pewne?? 12.08.03, 08:42
            A nawet po smierci robaki cie szybko nie rusza.
            L.
        • Gość: Karol Re: tanie i pewne?? IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 11:29
          drcarlos napisał:

nie watpie.. moze i sa dobre bo nie czuc wszystkich
          > dodatkow! poczytaj sobie czasami skladniki.... wszystkie "E" ileś tam,
          > barwniki, konserwanty.... ja jeszcze nie chce umierac na raka.... :/

Obawiam się, że większość towarów, które kupujemy nawet u siebie w sklepie przed blokiem jest nafaszerowane Eczymśtam. Może się przecież zdarzyć, że produkowane to jest w tej samej firmie, a samo ładne oryginalne (nie TiPowskie) opakowanie i wyższa cena nie gwarantują dobrej jakości.
          Ale faktem jest, że w supermarketach łatwiej trafić na bubel, a niektóre produkty mają całkiem "oryginalny" smak.
    • Gość: dr scott Re: tanie i pewne?? IP: *.tg.akk.net.pl 11.08.03, 23:39
      drcarlos napisał:

> jest taka marka "TIP" kupilem sobie wegiel drzewny bo innego nie boło...
      > rozpalam sobie grila a tu... wyskakuje ta "pewnosc".... w weglu (torby na
      > wage) znalazlem koks!! to jest gówno!! nie kupujcie tego!! to jest wlasnie
      > mydlenie oczu... "tanie i pewne" a ze wszystkich
      > stron "promocja!" "promocja!" i po dziesiec wykrzyknikow z kazdej strony....

od palenia koksu jeszcze niekt nie zginął. gorzej "koksować" :)
    • Gość: Forman Re: tanie i pewne?? IP: proxy / 192.168.3.* 11.08.03, 23:41
      No to fajnie bo mi koks na zimę potrzebny.a wiesz że na plaży w Świnoujściu od
      strony Wyspy Wolin gdzie latarnia i dworzec PKP jest pełno węgla.Rok temu jak
      było pochmurno i zimno worek nazbierałem(kilka zrywek).Taki sam worek jak
      węglokrady sprzedają.Jest tak wypłukany że nie brudzi.Ale trudno go na Śląsk
      wozić.Zostawiłem na kwaterze.Woda była gorąca od razu w łazience.Pytałem o ten
      węgiel na forum Świnoujście .Odpowiedzieli że węgiel to pikuś ,ile nawozów
      sztucznych z barek wypadło do morza.
      • Gość: dr scott Re: tanie i pewne?? IP: *.tg.akk.net.pl 11.08.03, 23:43
        Gość portalu: Forman napisał(a):

> No to fajnie bo mi koks na zimę potrzebny.a wiesz że na plaży w Świnoujściu
        od
        > strony Wyspy Wolin gdzie latarnia i dworzec PKP jest pełno węgla.Rok temu jak
        > było pochmurno i zimno worek nazbierałem(kilka zrywek).Taki sam worek jak
        > węglokrady sprzedają.Jest tak wypłukany że nie brudzi.Ale trudno go na Śląsk
        > wozić.Zostawiłem na kwaterze.Woda była gorąca od razu w łazience.Pytałem o
        ten
        > węgiel na forum Świnoujście .Odpowiedzieli że węgiel to pikuś ,ile nawozów
        > sztucznych z barek wypadło do morza.

pytanie: wypadly same czy ktos im pomógł?....
        • yasny Re: tanie i pewne?? 11.08.03, 23:44
          to tam w ogole musza byc niezli kolesie, jak kradna wegiel z ... barek ;)
          • Gość: dr scott Re: tanie i pewne?? IP: *.tg.akk.net.pl 11.08.03, 23:47
            yasny napisał:

> to tam w ogole musza byc niezli kolesie, jak kradna wegiel z ... barek ;)

podplywaja na kajakach i otwieraja burty :D
          • drcarlos Re: tanie i pewne?? 11.08.03, 23:51
            yasny napisał:

> to tam w ogole musza byc niezli kolesie, jak kradna wegiel z ... barek ;)

hehe... ale pewnie syfu tam jest tez pelno.... jak taki nawoz w wodzie sie
            znajdzie (a trzeba dodac ze do nawozow dodawana jest chemia!) to ryby zdychaja
            i wogole jest syfu pelno... a potem sie dziwia czemu sinice plywaja w morzu....
            (pewnie jakies zmutowane!)
            • Gość: Forman Re: tanie i pewne?? IP: proxy / 192.168.3.* 12.08.03, 08:44
              Podobny wątek był pt Marki własne.
              Są wyroby niezłej jakości pod szyldem np.TIP,ale jest też chłam niskiej jakości
              na który szkoda kasy.
              Zreszta prawie wszystkie sieci supermarketów mają swoje marki własne bądż
              produkty specjalnie opakowane dla swojej sieci.
              • Gość: dr scott Re: tanie i pewne?? IP: *.tg.akk.net.pl 12.08.03, 09:53
                Gość portalu: Forman napisał(a):

> Podobny wątek był pt Marki własne.
                > Są wyroby niezłej jakości pod szyldem np.TIP,ale jest też chłam niskiej
                jakości
                >
                > na który szkoda kasy.
                > Zreszta prawie wszystkie sieci supermarketów mają swoje marki własne bądż
                > produkty specjalnie opakowane dla swojej sieci.

no niemniej jednak, czesc produktow oznakowanych emblematem hipermarketu (np
                TESCO) jest calkiem dobrej jakosci i produkowana u dobrych producentow. taka
                strategia pozwala uniknac calej rzeszy posrednikow co ma korzystny wplyw na
                cene. to samo z produktami z napisem "Wyprodukowano dla Biedronki" np.
                • drcarlos Re: tanie i pewne?? 12.08.03, 15:42
                  Gość portalu: dr scott napisał(a):

> Gość portalu: Forman napisał(a):
                  >
                  > > Podobny wątek był pt Marki własne.
                  > > Są wyroby niezłej jakości pod szyldem np.TIP,ale jest też chłam niskiej
                  > jakości
                  > >
                  > > na który szkoda kasy.
                  > > Zreszta prawie wszystkie sieci supermarketów mają swoje marki własne bądż
                  > > produkty specjalnie opakowane dla swojej sieci.
                  >
                  > no niemniej jednak, czesc produktow oznakowanych emblematem hipermarketu (np
                  > TESCO) jest calkiem dobrej jakosci i produkowana u dobrych producentow. taka
                  > strategia pozwala uniknac calej rzeszy posrednikow co ma korzystny wplyw na
                  > cene. to samo z produktami z napisem "Wyprodukowano dla Biedronki" np.

dobrze napisales "czesc produktow" ale wiekszosc w supermarkjetach jest
                  conajmniej watpliwej jakosci...
                  • Gość: dr scott Re: tanie i pewne?? IP: *.tg.akk.net.pl 12.08.03, 15:49
                    drcarlos napisał:

> Gość portalu: dr scott napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: Forman napisał(a):
                    > >
                    > > > Podobny wątek był pt Marki własne.
                    > > > Są wyroby niezłej jakości pod szyldem np.TIP,ale jest też chłam niski
                    > ej
                    > > jakości
                    > > >
                    > > > na który szkoda kasy.
                    > > > Zreszta prawie wszystkie sieci supermarketów mają swoje marki własne
                    > bądż
                    > > > produkty specjalnie opakowane dla swojej sieci.
                    > >
                    > > no niemniej jednak, czesc produktow oznakowanych emblematem hipermarketu (
                    > np
                    > > TESCO) jest calkiem dobrej jakosci i produkowana u dobrych producentow. ta
                    > ka
                    > > strategia pozwala uniknac calej rzeszy posrednikow co ma korzystny wplyw n
                    > a
                    > > cene. to samo z produktami z napisem "Wyprodukowano dla Biedronki" np.
                    >
                    > dobrze napisales "czesc produktow" ale wiekszosc w supermarkjetach jest
                    > conajmniej watpliwej jakosci...

a wcale ze nie. a myslisz ze na straganach czy w drobnym handlu sa towary
                    jakosciowo lepsze??
                    • drcarlos Re: tanie i pewne?? 13.08.03, 23:37
                      Gość portalu: dr scott napisał(a):

> drcarlos napisał:
                      >
                      > > Gość portalu: dr scott napisał(a):
                      > >
                      > > > Gość portalu: Forman napisał(a):
                      > > >
                      > > > > Podobny wątek był pt Marki własne.
                      > > > > Są wyroby niezłej jakości pod szyldem np.TIP,ale jest też chłam
                      > niski
                      > > ej
                      > > > jakości
                      > > > >
                      > > > > na który szkoda kasy.
                      > > > > Zreszta prawie wszystkie sieci supermarketów mają swoje marki wł
                      > asne
                      > > bądż
                      > > > > produkty specjalnie opakowane dla swojej sieci.
                      > > >
                      > > > no niemniej jednak, czesc produktow oznakowanych emblematem hipermark
                      > etu (
                      > > np
                      > > > TESCO) jest calkiem dobrej jakosci i produkowana u dobrych producento
                      > w. ta
                      > > ka
                      > > > strategia pozwala uniknac calej rzeszy posrednikow co ma korzystny wp
                      > lyw n
                      > > a
                      > > > cene. to samo z produktami z napisem "Wyprodukowano dla Biedronki" np
                      > .
                      > >
                      > > dobrze napisales "czesc produktow" ale wiekszosc w supermarkjetach jest
                      > > conajmniej watpliwej jakosci...
                      >
                      > a wcale ze nie. a myslisz ze na straganach czy w drobnym handlu sa towary
                      > jakosciowo lepsze??

zdazaja sie... ale tez nie duzo... dlatego warto sobie samemu tez cos zrobic
                      albo naprawic cos starego, bo stare niejednokrotnie jest jakosciowo lepsze....
                      wystarczy troche pracy w to wlozyc, a bedzie cieszylo przez kolejne 30 lat..
    • Gość: Magda Re: tanie i pewne?? IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 12:44
      Nie czytałam wszystkich wypowiedzi, bo siedzę w pracy i nie mam tyle czasu, ale
      co do produktów TIP jak sama nazwa wskazuje są to produkty tanie, więc nie ma
      co liczyc, że równają się z markowymi produkatmi. Zresztą kiedyś słyszałam, że
      wiele z tych produktów jest robionych przez znane, duże firmy, tyle tylko, że
      są to marki własne, inne opakowania i inne ceny.
      Wierzcie mi, że gro ludzi kupuje te produkty, bo na droższe (czyt. markowe) ich
      po prostu nie stać.
      Ja z produktów TIP kupuję soki w kartonach i mogę śmiało powiedzieć, że są ok.
      Ale już produkty chemiczne to strata pieniędzy, więc wolę zapłacić trochę
      więcej i być zadowolona z zakupu.
      • drcarlos Re: tanie i pewne?? 14.08.03, 15:29
        Gość portalu: Magda napisał(a):

> Nie czytałam wszystkich wypowiedzi, bo siedzę w pracy i nie mam tyle czasu,
        ale
        >
        > co do produktów TIP jak sama nazwa wskazuje są to produkty tanie, więc nie ma
        > co liczyc, że równają się z markowymi produkatmi. Zresztą kiedyś słyszałam,
        że
        > wiele z tych produktów jest robionych przez znane, duże firmy, tyle tylko, że
        > są to marki własne, inne opakowania i inne ceny.
        > Wierzcie mi, że gro ludzi kupuje te produkty, bo na droższe (czyt. markowe)
        ich
        >
        > po prostu nie stać.
        > Ja z produktów TIP kupuję soki w kartonach i mogę śmiało powiedzieć, że są
        ok.
        > Ale już produkty chemiczne to strata pieniędzy, więc wolę zapłacić trochę
        > więcej i być zadowolona z zakupu.

tez tak uwazam... tanie nie zawsze znaczy pewne....
    • forman5 Re: Produkty Tesco ? 19.10.03, 10:10
      Zapewne juz część z was nabyła produkty firmowane przez Tesco.
      Co jest godne zakupu a co nie ?
      Przyznam się szczerze że jeszcze nie odwiedziłem tej zacnej świątyni,choć żona
      raz po pracy się tam udała.
      Jogurt Tesco nie umywa się do jogurtu Tipowego z Reala ?
      Proszę o więcej rezenzji !
      • drcarlos Re: Produkty Tesco ? 19.10.03, 17:13
        jak w realu - duzo wszystkiego i do niczego.... ale nie watpie ze mozna kupic
        tam cos normalnego... moze nie ze nie watpie, tylko mam taka nadzieje :/
      • forman5 Re: Produkty Tesco ? 14.02.04, 10:05
        forman5 napisał:

> Zapewne juz część z was nabyła produkty firmowane przez Tesco.
        > Co jest godne zakupu a co nie ?
        > Przyznam się szczerze że jeszcze nie odwiedziłem tej zacnej
        świątyni .................

No tak następni czytają nasze forum i moje "przydomki"

Słowo kościół u mnie nie jest stosowane by nie obrazić nikogo.Ale świątynia --
        dlaczego nie ?

kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1150384&KAT=241
        • kasicaaa Re: Produkty Tesco ? 14.02.04, 10:36
          Kupiłam kiedyś w Tesco "tanią i pewną" karmę dla psa. I pies tego nie chciał
          nawet tknąć
          • drcarlos Re: Produkty Tesco ? 14.02.04, 10:55
            kasicaaa napisała:

> Kupiłam kiedyś w Tesco "tanią i pewną" karmę dla psa. I pies tego nie chciał
            > nawet tknąć

dzisiaj to nawet na "pewnym" nie mozna polegac.... :/
    • Gość: Forman5 Re: tanie i pewne?? IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 14.02.04, 16:12
      Jednym słowem.........

wiadomosci.wp.pl/prasaWiadomosc.html?wid=4867543
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka