IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 00:41
Kto coś wie na temat firmy CEZBUD która buduje domy pod klucz, bo się zastanawiam nad ich ofertą.
Obserwuj wątek
    • Gość: lolek Re: Cezbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.08, 11:57
      Z tego co wiem to Cezbud na naszym śląskim rynku jest od niedawna.
      Wczesniej budowali gdzies koło Piły i tam im to budowanie fajnie
      wychodziło. Tak słyszałem, ale nie widziałem. U nas kilka domów już
      wybudowali. Zasady podobno są takie, że jak podpiszesz umowe z
      Cezbudem to potem nie możesz juź niczego zmieniać w projekcie. No i
      musisz miec własną działkę.
      • Gość: KRISS Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 14:19
        Firma - tragedia! znajomi podpisali z nimi umowę i zanim doszło do
        czegokolwiek kilka razy podsuwali aneksy ze zmianą ceny (oczywiście
        wzwyż!) W porę rozwiązali umowę. Nigdy nie wiesz ile kasy od Ciebie
        wyciągną! Z tego co o tej firmie słyszałem - nie polecam

• Gość: pikull Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 15:36
          też myslę o jednym z ich projektów,z drugiej strony mimo podwyżek /bo to
          sledze/,i tak jest atrakcyjnie cenowo,no cóż ceny na materiały w zeszłym roku
          poszybowały, aw tym roku znów kilka procent,mój szwagier buduje sie to
          wiem.pozdrawiam myslacych o budowie
          • Gość: Agga Re: Cezbud IP: *.telpol.net.pl 29.04.08, 16:39
            Oglądaliśmy z mężem kilka ofert innych firm. Jednak ceny są
            porównywalne, ale w Cezbudzie załatwiają wszystko na tip-top :) i
            wszystkie przyłącza (do 10m od domu) są też wliczone w cenę. W
            dodatku dom który oglądaliśmy w Tarnowskich Górach mnie zauroczył.
            Decydujemy się na nich na 99%
            • Gość: budo Re: Cezbud IP: *.swic.dialup.inetia.pl 08.05.08, 07:00
              jak będziesz budować z firmą co buduje pod klucz i ma swojego kierownika budowy, to proponuję Ci weź inspektora nadzoru który będzie kontrolował jak oni budują bo tną koszty i nie zawsze wszystko może być tak jak powinno, zawsze lepiej 2 razy sprawdzić niż potem poprawiać. I nie chodzi tylko o cezbud ale i inne firmy
            • Gość: PAWEŁ Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 20:24
              I JAK, ZDECYDOWALIŚCIE SIĘ NA CEZBUD????JAKĄ INNĄ FIRMĘ
              POLECILIBYŚCIE Z TARNOWSKICH GÓR?
              • Gość: mnich Re: Cezbud IP: *.wieszowanet.pl 09.07.08, 13:13
                firm jest naprawdę wiele,gorzej z solidnością..
              • Gość: oliwier Re: Cezbud IP: *.wieszowanet.pl 09.07.08, 13:29
                witam. mój znajomy budował w pławniowicach. wykonawcą była firma ze
                zbrosławic-jak najbardziej pozytyw.
                • Gość: afazi Re: Cezbud IP: *.ticom.pl 28.07.08, 12:32
                  prosze o namiary na te firme jesli to mozliwe:)
        • Gość: właściciel Cezbud Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 17:27
          chwilę temu klient opowiedział mi o wspaniałym wpisie kompetentnych osób.Jestem
          właścicielem firmy Cezbud.Nie mogę nie zareagować.W cenie domu zawarte jest
          załatwienie pełnej dokumentacji do pozwolenia na budowę,razem z uzgodnieniami
          branżowymi,mapami etc. trwa to kilka miesięcy,w jaki sposób zatem można było w
          ub. zwariowanym roku zagwarantować klientowi niezmienność cen materiałów
          budowlanych? Od momentu rozpoczęcia budowy cena jest gwarantowana.Można
          oczywiście powiedzieć ,proszę przyjść do nas z pozwoleniem na budowę i podpisać
          umowę,wtedy nie ma problemu,wiemy ile dom kosztuje.Proszę pokazać mi firmę,która
          będzie budowała komuś dom po kosztach,bądź dokładając do interesu,wobec 70 %
          -wych podwyżek na materiały budowlane i 20-30 % wzroście ceny usług.Dom nie
          kosztował w momencie podpisania umowy 500 tys. tylko dokładnie 268 tys. za 131
          mkw. pod klucz.O czym tu mówimy,podwyżka zaś miała pokryć wzrost cen
          materiałów.Bardzo prosto kogoś bezimiennie oszkalować.Każdy nawet konkurencja
          może napisać tutaj:złodzieje i bandyci,stąd poczuwam się w obowiązku napisać te
          słowa.
    • Gość: pindol Re: Cezbud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 12:47
      odradzam,znam firmę i właściciela. Szkoda czasu i pieniędzy
      • Gość: Agga Re: Cezbud IP: *.telpol.net.pl 16.04.08, 20:24
        A mógłbyś uzasadnic swoją wypowiedź? Myślę właśnie nad projektem ich
        domu, byłam tez oglądac dom w TG. Pierwsze wrażenie odnosłam bardzo
        pozytywne. Napisz coś więcej, jakie mogą byc problemy z ich strony??
        Pozdrawiam
        Aga
        • Gość: budo Re: Cezbud IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.08, 11:22
          jak chcesz się dowiedzieć jak budują to skontaktuj się z właścicielami działki w Górnikach chyba Bolesława Śmiałego - jadąc z Tarnowskich Gór za stacją benzynową pierwsza w prawo i tam stoi dom w budowie z Ytong-u - im CEZBUD buduje i są "bardzo zadowoleni" pewnie ich polecą. Na marginesie w Pile nie budował CEZBUD tylko firma ESC mozna to wycztać na ich stronie.
          • Gość: kolo Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 12:07
            W porę zorientowałem się że to partacze i naciągacze!
            Odradzam
            • Gość: west Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 08:38
              Bzdura,są solidni i uczciwi.
              • Gość: kolo Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 19:43
                west! a wybudwali Ci dom że taką opinię im wystawiasz???
                Moja znajoma niestety podpisała z nimi umowę.
                Spartaczyli sprawę i dobrze wiem o czym mówię.
                • Gość: observer Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 09:58
                  widzę,że komuś zależy mocno,żeby im dupę obsmarować,chyba zacznę zarabiać na
                  robieniu czarnego piaru,będę brał kasę od konkurencji i jechał równo po
                  firmach,czekam na zlecenia,komputer przyjmie wszystko,he he
                  • Gość: Agaa Re: Cezbud IP: *.telpol.net.pl 09.05.08, 15:53
                    powiem szczerze, że jeżeli to są oszczerstwa pod adresem Cezbudu to
                    tylko mogę współczuc takim typom którzy czują jakąś satysfakcję z
                    takiego postępowania:( weźcie się lepiej za takich co faktycznie
                    robią ludzi w konia jak np developer z Chełma Śląskiego.
                    A jeżeli chodzi o budowanie z Cezbudem to przecież zawsze można
                    sobie wynająć swojego kierownika budowy, który na wszystko będzie
                    miał oko.
                • Gość: bolo Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 08:17
                  kolo! a ty podpisywales z nimi umowe, ze tak wiesz wszystko?? nie
                  wiesz wszystkiego napewno wiec nie marnuj czasu!!!
              • Gość: agusia Re: Cezbud IP: *.wieszowanet.pl 13.05.08, 16:30
                I ja się zgadzam :) firma jest wporządku. Wybudowaliśmy dom,
                wszystko jest tak jak miało być, czyli solidnie wg projektu.
                Polecamy wszystkim firmę CEZBUD.

pozdrawiam.
                • Gość: Agga Re: Cezbud IP: *.telpol.net.pl 16.05.08, 16:27
                  Agusia, a mogłabyś do mnie napisac jak to wszytsko u Was długo
                  trwało (załatwianie przyłączy, budowa)? podaję mail:
                  ako79@gazeta.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam Agga
                  • Gość: agusia Re: Cezbud IP: *.wieszowanet.pl 18.05.08, 17:54
                    odpisałam na Twojego maila. pozdrawiam
                    • Gość: kolo Re: Cezbud IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.08, 17:41
                      a gdzie budowałas w szalszy czy w miedarach
                      • Gość: właściciel Cezbud Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 09:34
                        Ciekawe Panie Kolo.Dosyć duża wiedza na temat lokalizacji budów,ciekawe kto może
                        mieć taką wiedzę,może "przypadkiem ",ale to całkiem przypadkiem może to być
                        były, sfrustrowany pracownik.Oczywiście przypadkiem.
                        Dużo zdrówka Panie Kolo.
                        • Gość: Stefan Re: Cezbud IP: *.kkibci.pl 25.06.08, 19:38
                          Hehehe, no jaja. Oferta ciekawa, nie powiem. Może bardziej rzeczowo ktoś się
                          wypowie i napisze jakiś obiektywny esej na temat budowy z Cezbudem?
                          • Gość: kolo Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 14:45
                            Niestety, pomymylił się Pan Panie "właścicielu".
                            Tak jak juz pisałem, moja znajoma zleciła Cezbudowi budowę domu i
                            spartaczyli sprawę. Razem z nią oglądałem inne budowy tej firmy i
                            stąd wiem gdzie się one znajdują.
                            Nie chcę tu robić głupiej anty-reklamy, ale
                            Widziałem ich roboty, a moja znajoma ma teraz z nimi niemaly problem.
                            Pozdrawiam i też życzę zdrówka
                            • Gość: XYZ Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 20:31
                              CZY MOZE PAN NAPISAC KONKRETNIE CO SPARTCZYLI BUDOWNICZY Z FIRMY
                              CEZBUD I JAKIE PROBLEMY MIALA PANA ZNAJOMA W TRAKCIE WSPÓŁPRACY Z
                              POWYŻSZĄ FIRMĄ.MOZE JAKIS ADRES DOMU, KTÓRY ZOSTAŁ SPARTACZONY I
                              NAMIARY NA FIRMĘ GODNĄ, WEDŁUG PANA, POWIERZENIA BUDOWY DOMU MARZEŃ.
                              Z GÓRY DZIĘKUJĘ SZANOWNY PANIE KOLO ZA ODPOWIEDŹ. Z POWAŻANIEM XYZ
                              • Gość: RPH Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 09:05
                                Myśle też o budowaniu i z ciekawości zajrzałem na stronkę firmy.Oferta prosta
                                ale ciekawa.Zadzwońcie i spytajcie o ten spieprzony dom,bo ja spytałem.Odpowiedź
                                była szybka prosta bez kitowania- tak -była kucha i ja naprawili.powiedzieli,że
                                lepiej wynająć inspektora budowy,żeby być spokojnym o budowe.Ale pytałem o domy
                                referencyjne,co mogą pokazać,pokazali trzy budowy a adresów zamieszkałych chat
                                nie podali bo ludziska co mieszkają mają już fula od odwiedzin.Znalazłem sam
                                przez znajomego z TG,ludzie zadowoleni.Prosta chatka za małe pieniądze.Nie wiem
                                jak to jest ale oni mówią,że były tez drobne problemy,jak wszędzie ale
                                rozwiązywane na bieżąco,podobno właściciel nie jest pieniacz.chyba się
                                zdecyduję,pieniądz przyzwoity wynajme nadzór,żeby patrzył codziennie na ręce i i
                                tak wyjde na swoje,wiem co mam nie jak u dewelopera,gówna przykryte i ich nie
                                widać, sam nie mam czasu pilnować ani budować bo zasuwam ostro.chetnie usłysze
                                mądre opinie co wy na to?
                                • Gość: IZA Re: Cezbud IP: 83.238.131.* 07.07.08, 09:53
                                  A jaki jest orientacyjny REALNY koszt budowy domu ok.120 m2 pod
                                  klucz? Sprawdzaliście? Czy ceny z netu są ok?
                                  • Gość: KOPRO Re: Cezbud IP: *.wieszowanet.pl 09.07.08, 11:23
                                    Witam.Mogę śmiało powiedzieć,że CEZBUD jest ok firmą. Działam w branży
                                    budowlanej,współpracuję z inżynierami,projektantami,jak również z masą
                                    wykonawców.Domy Cezbudu są proste i tanie jak na obecne warunki cenowe,ale jak
                                    na te pieniądze dosyć ładne. Jeśli ktoś krytykuje tą firmę,to proszę
                                    napisać,która nie ma małych potknięć? Każde usterki powinny być wychwycone i
                                    poprawione, a nie słyszałem,aby Cezbud tego nie robił.Domy te są na tyle
                                    proste,że ich wykonawstwo nie powinno sprawiać większych problemów.
                                • Gość: pindol Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 22:43
                                  oczywiście można wynająć inspektora nadzoru inwestorskiego(+/-
                                  3000,00)ale jego zalecenia muszą być egzekwowane przez wykonawcę
                                  czego Cezbud nie robi. Umowa z cezbudem ludzie to istne szaleństwo
                                  radzę wizyte u prawnika. przykład 1. płacisz za etap wykonanych prac
                                  ktoś pomyśli super nie zaliczkuję tylko płacę za wykonaną prace,
                                  błąd etap jest tak zkalkulowany przez cezbud że zaliczkujesz
                                  następny etap budowy. pamiętajcie o świętej zasadzie NIE DAWAĆ
                                  ZALICZEK firma chcąca zaliczkę jest nic niewarta. cezbud otwarcie
                                  nie chce zaliczki tylko sprytnie jąukrył w przekalkulowanej cenie
                                  etapu. 2. karne odsetki dla Was i dla nich ???? 3. jest punkt w
                                  umowie o możliwości zastosowania innych materiałów o ile inwestor
                                  kategorycznie nie zabroni, efekt można sobie wyobrazić. można tak
                                  wymieniać i wymieniać. ja się wpakowałem, miało być szybko i tanio,
                                  a jest bylejak, drogo i w sądzie sprawa znajdzie swój finał. To są
                                  wasze pieniądze, ciężkie kredyty do spłacenia, nie spieszcie się z
                                  decyzją kto ma Wam budować upragniony dom, bo mojego mi się juz
                                  odechciało i to cezbud jest powodem. Pozdrawiam.
                                  • Gość: cezbud Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 08:46
                                    Jeśli inspektor żąda zaświadczenia,że pracownicy nie są chorzy np. na
                                    padaczkę,czy na serce-nie spełnię tych żądań nigdy,jeśli inspektor żąda atestu
                                    na Ytonga ,który stoi zapakowany w paletach -nie spełnię,jeśli inwestor dostaje
                                    propozycję,że za spóźnienie pokryję koszt wynajęcia mieszkania/bo w trakcie
                                    budowy sprzedał stare/,mówi,ze mu się przy przeprowadzce pobiją kryształy,trudno
                                    gadać,jeśli inwestor nie odbiera korespondencji przez 3 m-ce,trudno gadać,jeśli
                                    inwestorowi za każdym rogiem czai się wróg,trudno gadać.Fakt była jakaś
                                    kucha,ale jeśli ktoś jest nastawiony na konfrontację i jad zalewa mu oczy trudno
                                    o porozumienie.
                                    • Gość: inwestor Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:41
                                      ja widziałem pańskich pracowników "fachowców" moim zdaniem obawy
                                      inspektora były zasadne, oczywiście że dla wykonawcy jest bardzo
                                      niewygodny inspektor nadzoru inwestorskiego zwłaszcza dla firmy
                                      Cezbud; "ytong na paletach zapakowany" to jest dla pana argument
                                      jego dobrej jakości, g...o zapakowane w papierek po cukierku jest
                                      dla pana cukierkiem więc życzę smacznego; fakt padła propozycja
                                      pokrycia kosztów najmu nowego mieszkania, lecz po wszyskich
                                      kłamstwach które mi sprzedano, w to już nie uwierzyłem przepraszam;
                                      dla was to jakaś kuch dla mnie i nadzoru budowlanego to poważny błąd
                                      wykonawcy; szkoda ze właściciel firmy cezbud widzi w naszych oczach
                                      jad, a nie ludzką tragedię, zresztą jakie to ma znaczenie. możecie
                                      sami zobaczyć w jakim stanie jest dom budowany przez cezbud od maja
                                      2007r mogę wysłać zdięcia
                                      • Gość: jola Re: Cezbud IP: *.wieszowanet.pl 02.08.08, 07:58
                                        Mógłby Pan jaśniej opisać wątek z Pana domem? Jestem zainteresowana ofertą
                                        Cezbudu,więc sam Pan rozumie.
                                        • Gość: inwestor Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 14:34
                                          P. Jolu, napisz adres poczty email to Ci wyślę kilka fotek z mojej
                                          budowy a'la cezbud
                                          • Gość: mieszkanka Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 10:00
                                            Od kilku miesięcy mieszkam w domu wybudowanym przez Cezbud.Ruszyło mnie to
                                            trochę,dlatego piszę.W moim domu było kilka usterek ale je usuneli.Odwiedziłam
                                            dwie zaawansowane budowy,wyglądało nieźle,przykro mi,że kogoś dotknoł problem,ja
                                            nie narzekam,mam swój mały domek.Trzeba popatrzeć na sprawę dwustronnie,jest
                                            ktoś niezadowolony ale są też zadowoleni,nawet tutaj jest opinia kogoś kto
                                            budował z nimi i jest w porządku.Mój kolega chce sie budować i był oglądać ich
                                            budowy gdzieś na wsi pod Gliwicami,podobno fajne domy.Pozdrawiam budujących,ja
                                            już szczęśliwie mieszkam.
                                            • Gość: Ania Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 12:35
                                              Witam
                                              Czy może PAni podac maila do siebie zastanawiam się nad ofertą firmy
                                              Cezbud i chciałabym zadac parę pytań.

Pozdrawiam AW
                                • Gość: gliwiczanka Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 12:59
                                  co do owych "kuch " które tutaj namiętnie jeden z "pisarzy"
                                  opisuje .... radzę zasięgnąć opinii u źródła , czyli w firmie
                                  Cezbud. Poprosić o wyjaśnienie. Oczywiście powiecie ,że wiadomo co
                                  powiedzą. Ja widziałam pisma z nadzoru ... dotyczące słynnej budowy
                                  od p. czesia. Pan Czesio ma widać dużo czasu na pisanie bzdur. To
                                  jeden z tych którzy wszystko tłumaczą sobie po swojemu i zawsze
                                  będzie pokrzywdzony - dotyczy to również decyzji z nadzoru. Jeśli
                                  nie chce się zapłacic wykonawcy to najlepiej go oszkalować. Mądrzy
                                  mają zapewne własne zdanie na ten temat. Oczywiście ,ze rowniez
                                  miałam wątpliwości ale już je rozwiałam i właśnie buduje dom z
                                  Cezbudem.
                                • Gość: Ania Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 12:40
                                  Witam
                                  Zastanawiam się nad budową z Cezbudem , czy Pan się zdecydował , czy
                                  widział Pan jeszcze jakies wybudowane przez Nich domy prosze o
                                  odpowiedź
                                  mój mail :wyderka1@o2.pl
                                  Pozdrawiam
    • Gość: tomq Re: Cezbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 12:32
      Ja mam lepsza propozycje dla firmy :)
      Niech mi zbuduja dom ( za free ) i beda mogli wycieczki przyprowadzac
      ; ))
      • Gość: bolo Re: Cezbud IP: *.eranet.pl 18.09.08, 23:11
        Tomq - wybacz , ale w owych czasach nawet w morde nie dostaniesz za free...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka