Dodaj do ulubionych

depilacja dla pań

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 18:20
Gdzie w Tarnowskich Górach można poddać się zabiegowi depilacji brazylijskiej?
Proszę o podanie namiarów na konkretne salony kosmetyczne i wyrażenie opinii.
Bardzo prosiłabym również o potraktowanie tematu (w miarę możliwości) poważnie.
Obserwuj wątek
    • oryginal23 Re: depilacja dla pań 14.01.09, 21:46
      Z powodu niezwykłej powagi tematu będę milczał,opinii nie wyrażę.
      23.
      • Gość: Rysia Re: depilacja dla pań IP: 212.95.49.* 30.01.09, 14:23
        temat jak każdy inny, głupsze tu bywają.
        • Gość: ja Re: depilacja dla pań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 16:05
          ale oczywiście odezwać się trzeba, nawet jak nie ma się nic na temat do powiedzenia
    • Gość: marek Re: depilacja dla pań IP: *.ticom.pl 01.02.09, 18:52
      podaje kontakt mozliwy dojazd namiejsce tanio!!!!505837246
    • Gość: inlove Re: depilacja dla pań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 18:58
      Czy może mi ktoś wytłumaczyć co to za rodzaj depilacji-brazylijska?
      • Gość: tlumacze Re: depilacja dla pań IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 14:35
        cytowane za wikipedią:

"Depilacja brazylijska - rodzaj depilacji intymnej obejmujący usunięcie
        owłosienia z łona, pośladków, warg sromowych oraz okolic odbytu. Najczęściej
        pozostawia się wąski pasek włosów nad łechtaczką, choć nierzadko klientki
        decydują się na usunięcie wszystkich włosów (pełna depilacja brazylijska,
        depilacja hollywoodzka).

Depilację brazylijską przeprowadza się za pomocą wosku opartego o wosk pszczeli
        lub pasty cukrowej. Pojedyncze włoski są usuwane na końcu przy użyciu pęsety.

W zamierzchłych czasach mieszkanki okolic Morza Śródziemnego (Grecja, Rzym,
        Egipt, Anatolia, Persja) depilowały owłosienie łonowe. Było to podyktowane
        względami higienicznymi oraz religijnymi. W kulturach tych narodów jakiekolwiek
        owłosienie na ciele kobiety było nieakceptowane społecznie. W 1987 roku siedem
        sióstr pochodzenia brazylijskiego, Jocely, Jonice, Joyce, Janea, Jussara,
        Juracy, i Judseia Padilha, otworzyło w Nowym Jorku J. Sisters International
        Salon, który oferował depilację brazylijską. Zabieg zyskał popularność w Stanach
        Zjednoczonych w latach 90. XX wieku"

efekt naprawde musi byc super-dziewczyny,wszystkie wybierajcie sie na depilacje
        brazyliska-to musi byc cos naprawde niesamowitego widziec juz taka po!:)
    • Gość: gosc Re: depilacja dla pań IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 14:42
      jako facet nigdy takiego czegos nie robilem, wiec ci nie pomoge, ale gdybys byla
      moja dziewczyna to juz na wstepie nosilbym cie na rekach, bo efekt tego
      rzeczywiscie musi byc piorunujacy a ja bardzo lubie zadbane w ten sposob panie!;)
      nic sie nie boj i probuj, twoj facet juz "po" pewnie bedzie zachwycony!:D
      • Gość: gość Re: depilacja dla pań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 15:33
        Bardzo się cieszę, że Tobie by się spodobało. Ale nie to, jak zapewne wiesz, mi
        chodzi. Samego zabiegu tez się nie boję. Pytałam o namiary na kosmetyczkę, która
        się na tym zna. Ale albo w Tarnowskich Górach kobiety nie chodzą na tego typu
        depilację albo po prostu nie ma fachowców w tej dziedzinie:) A szkoda...
        • Gość: gosc Re: depilacja dla pań IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 17:37
          no to moze bytom,gliwice lub jeszcze inaczej-katowice? w koncu to nie jest az
          tak daleko, a tam tych gabinetow jest na pewno o wiele wiecej niz w naszych
          tarnowskich gorach, wiec powinno Ci sie w koncu cos udac upolowac. powodzenia
          zycze i napisz, jakie efekty!;)
    • Gość: ania Re: depilacja dla pań IP: 212.59.245.* 02.02.09, 20:25
      niestety w tg nigdzie nie robią depilacji
      brazylijskiej,a szkoda,cóz pozostają jednorazowe
      maszynki do golenia.
      • reservoir_dog Re: depilacja dla pań 02.02.09, 20:37
        widzę zatem szanse na niezły biznes...powiedzcie mi drogie Panie, tak hipotetycznie, czy fakt, że depilację wykonywałby mężczyzna miałby
        dla Was jakieś znaczenie? Macie określone preferencje co do płci
        "depilatora"?
        • Gość: gość Re: depilacja dla pań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 22:16
          Mimo wszystko chyba łatwiej byłoby poddać się zabiegowi u kobiety, dodatkowo
          takiej która zajmuje się tym stosunkowo długo. Sytuacja jest dosyć intymna,
          nawet bardziej niż u ginekologa, więc zdecydowanie lepsza byłaby kobieta:)
          • Gość: a Re: depilacja dla pań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 23:56
            krem do depilacji (taki jak do twarzy, jest łągodniejszy i nie
            uczula) i po sprawie
            • Gość: gość Re: depilacja dla pań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 12:17
              Krem do depilacji załatwia sprawę na 2-3 dni, a mi chodzi o dłuższe rezultaty:)
              Znalazłam tego typu ofertę w jednym z gabinetów kosmetycznych na Przyjaźni.
              Tylko ciągle chciałabym usłyszeć opinię na temat konkretnego zabiegu u
              konkretnej kosmetyczki. Chyba faktycznie skończy się na tym, że wejdę do
              pierwszego większego salonu w dużym mieście. Ale jak wszędzie mogę trafić na
              partacza, a w tym wypadku szczególnie chciałabym tego uniknąć:)
              • Gość: a Re: depilacja dla pań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 14:06
                Nie wiem skad pomysł z 2-3 daniami? Czy Ty w ogóle się depilujesz?
                Efekt jest taki sam jak przy depilacji brazyliskiej w salonie
                kosmetycznym, którą wykonuje się woskiem - czyli dwa do trzech
                tygodni. Różnica polega na tym, że depilacja częsci intymnych
                woskiem jest bardzo bolesna i podrażnia - jakieś 10 dni skóra wygldą
                okropnie i boli. Zresztą wosk też możesz sobie kupić i sama
                zrobić "brazyliską".
                • Gość: gość Re: depilacja dla pań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 15:41
                  Chodzi ci o krem do depilacji, którym się smarujesz, a później ściągasz łopatką
                  lub zmywasz gąbką?? właśnie efekt jest 2 -3 dniowy. Bez obrazy, ale chyba ty
                  nigdy czegos takiego nie używałaś. Przy depilacji woskiem włoski wyrywane są z
                  cebulkami, przez to z czasem stają się coraz słabsze. Krem tylko rozpuszcza
                  włoski na zewnątrz skóry, więc działa jak zwykła maszynka. Poza tym post
                  dotyczył pytania o konkretne miejsce, gdzie można zabieg wykonać, a nie
                  "mądrości" ludowych
                  • Gość: Kasia Re: depilacja dla pań IP: *.customers.d1-online.com 04.02.09, 17:38
                    W takim razie czy moge sie dowiedziec gdzie w Tg mozna zrobic taka
                    brazylijska depilacje i ile taka przyjemnosc kosztuje???
                    • Gość: gość Re: depilacja dla pań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 17:56
                      tego właśnie staram się tu dowiedzieć od połowy stycznia:) ale do wakacji
                      daleko, więc mamy czas:)
                      • Gość: a Re: depilacja dla pań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 19:31
                        Możesz uważać to za mądrości ludowe:) Ale co ty wiesz o
                        depilacji ?:) Po depilacji kremem używa się ampułki hamujące porost
                        i osłabiające włosy (zaraz po) a potem codziennie balsam nawilżający
                        po depilacji, który opóźnia odrastanie włosów i wydłuża czas między
                        kolejnymi depilacjami. Życzę powiedzenia w szukaniu salonu, który
                        zrobi ci to na dłużej:)
                        PS
                        I nie pytaj tu a obdzwoń salony kosmetyczne.
    • Gość: marta Re: depilacja dla pań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 23:04
      no chyba Pani naoglądała się "Seksu w Wielkim miescie"...
      żal.pl
      • Gość: Kasia Re: depilacja dla pań IP: *.customers.d1-online.com 05.02.09, 00:14
        Ten ktos nazywajacy sie "a" nie ma pojecia o depilacji. Jesli nie
        masz odpowiednich informacji na ten temat daj sobie spokoj z tymi
        bredniami. Tutaj kobiety chca sie czegos konkretnego dowiedziec na
        temat tego rodzaju depilacji, co jest dla mnie bardzo ciekawe i
        interesujace. Bede sledzila dalsze poczynania dotyczace tego tematu.
        Pozdrawiam wszystkie konkretne kobietki.
        • Gość: a Re: depilacja dla pań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 03:09
          szkoda czasu na tłumaczenie, bo chyba osby piszące w tym wątku nigdy
          się nie depilowały - polecam lekturę forów zajmujących się kosmetyką
        • Gość: gość Re: depilacja dla pań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 09:36
          Całkowicie zgadzam się z panią Kasią. Wiele w tym temacie już przeszłam i w
          końcu chciałabym zająć się sobą profesjonalnie. Co z tego, że będę wchodzić do
          gabinetów kosmetycznych i pytać, jak to się tam odbywa. Wiem, który salon mniej
          więcej ma ten zabieg w ofercie, chciałam usłyszeć opinię osoby, która była u
          konkretnej kosmetyczki, a nie zdanie kosmetyczki, która zawsze powie, że
          wykonuje coś idealnie. Wiadomo - chce zarobić:)
          • Gość: Kasia Re: depilacja dla pań IP: 88.128.18.* 05.02.09, 17:07
            Pisze jeszcze raz odnosnie tego kogos o ksywie "a".
            Chcialam nadmienic, iz na forum mozna poruszac wszytskie tematy i
            jesli ktos chce wyrazic zdanie na jakikolwiek z nich to pisze a
            jesli nie to siedzi cicho i czeka na taki temat, ktory go interesuje
            lub ma cos do powiedzenia. A ja nie znosze osob pustych!!!
            Jesli wiec ktoras z pan lub panow ma jakies informacje na temat,
            ktory nas interesuje czyli depilacja brazylijska to prosze o jakies
            konkrety oczywiscie w miescie TG.Pozdrawiam zainteresowanych:)
    • karolcia-80 Re: depilacja dla pań 04.04.13, 20:48
      Witam, zapraszam na stronę www.katalea.com.pl
      depilacja w domu u klientki
    • demon-to-ja Re: depilacja dla pań 05.04.13, 21:14
      nie da się !!!:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka