Gość: klementyna. IP: *.stk.vectranet.pl 08.03.09, 13:14 A kobiety do garów,dzieci i pracy za mniejsze pieniądze. Nie macie już dość drogie Panie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szowinista Re: Kraina mężczyzn i księży.Dość tego! IP: *.ticom.pl 08.03.09, 14:11 Sugerujesz się stereotypami i wypowiedziami bab z wczorajszej manify:P. Nie masz swojego zdania? Dziś kobiety są inne. Bardziej niezależne. Same idą do pracy. Nie chcą siedzieć w domu a jeżeli już w nim są to raczej z własnej woli bądź z wygody (bo facet zarabia wystarczająco lub pojawiło się dziecko). I wcale nie zarabiają mniej. W pewnych dziedzinach stanowią większość i radzą sobie nie raz lepiej od facetów. Inne podejście po prostu. Są natomiast mniej wygodne dla niektórych pracodawców (chodzi szczególnie o młode babki) ze względu na dzieci i związaną z nimi długą nieobecność w pracy (lub częste wypady do lekarza). Ale i to się powoli zmienia. Panie przesadzają. Nie ma tak źle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miauss Re: Kraina mężczyzn i księży.Dość tego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.09, 15:00 Autorko, spóźniłaś się o jakieś 60 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mężczyzna Re: Kraina mężczyzn i księży.Dość tego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 21:04 Konstytucja zapewnia równość. Dlaczego KOBIETY żądają tego, aby prawo gwarantowało im lepsze traktowanie ???? Znam kobiety siedzące w domu z dzieckiem, jak i pracujące. Zawsze to jest ich wybór. Może to kwestia środowiska w którym się obracamy, ale moje otoczenie (mężczyźni i kobiety) nie rozumieją postulatów feministek - delikatnie mówiąc. Ja z żoną zarabiamy porównywalnie, pracujemy na zmiany i na zmiany opiekujemy się dzieckiem i domem. Jest też podział obowiązków. Kobieta nie będzie rąbała drew i zajmowała się stolarką (jest po prostu słabsza fizycznie), ja nie piekę ciasta - to mi po prostu nie wychodzi nie mam do tego "drygu". Kobieta i mężczyzna różnią się i "drogie" FEMINISTKI miejcie pretensje do natury, a nie do nas, że tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Kraina mężczyzn i księży.Dość tego! 08.03.09, 21:18 Szowinista i Męzczyzna powiedzieli co trzeba. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta Re:Do Klementyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 21:28 Nie rozumiem Klementyno,czy ktoś zmusza Cię "do garów,posiadania dzieci i pracy za niższe pieniądze".Jestem mamą dwójki dzieci i uważam,że to najlepsze co mogło mnie w życiu spotkać.Garami się zajmuję,ale mąż mi również pomaga w domowych obowiązkach.Dzisiaj myślę jest to normalne,że mężczyzni angażują się w pomoc w pracach domowych i zajmują się dziećmi.Co do pracy to również nie zarabiam kokosów,ale dlaczego mam obwiniać o to facetów lub księży.Wszystko zależy chyba od kwalifikacji i wykształcenia,ja mam tylko średnie wykształcenie.Więcej optymizmu,mężczyzni są spoko,no chyba,że trafiłaś na takiego,który jest panem i władcą,a to już inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś