helokiti 01.08.09, 22:49 czy ktos we co sie stało na obwodnicy gdzies koło parku wodnego, ze tak karetki jezdziłi dzisiaj koło 22 ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loggy Re: wypadek ... 01.08.09, 23:04 Wypadek zaraz za granicą TG w drodze między Szpitalem nr 3 a Laryszowem. Właściwie jeszcze jeżdżą... Odpowiedz Link Zgłoś
helokiti Re: wypadek ... 01.08.09, 23:20 to chyba jakis większy bo zeby az tak długo jeżdziły karetki :( ? Odpowiedz Link Zgłoś
loggy Re: wypadek ... 01.08.09, 23:25 Dokładnie nie wiem, bo musiałem zawrócić, ale co najmniej kilka straży, i karetki. Gdybym miał obstawiać to spekuluję jakąś czołówkę, ew. solówkę w drzewo. :( Odpowiedz Link Zgłoś
w1l Re: wypadek ... 01.08.09, 23:27 autobus(80)i osobowy. osobowy mocno rozwalony. Odpowiedz Link Zgłoś
esder Re: wypadek ... 02.08.09, 00:40 17 osób zostało rannych w sobotę wieczorem w Tarnowskich Górach w zderzeniu autobusu miejskiego z fiatem ducato - podała policja. Stan zdrowia części poszkodowanych jest poważny. - Ze wstępnych ustaleń wynika, że fiat ducato zjechał na przeciwległy pas ruchu i zderzył się czołowo z autobusem jadącym do centrum Tarnowskich Gór od strony Gliwic - powiedział rzecznik policji w Tarnowskich Górach Rafał Biczysko. Według wstępnych informacji, stan kilku spośród poszkodowanych jest ciężki. Do wypadku doszło w pobliżu Powiatowego Szpitala Nr 3 w Tarnowskich Górach; wielu rannych trafiło właśnie do tej placówki. źródło: PAP Odpowiedz Link Zgłoś
d_aga5 Re: wypadek ... 02.08.09, 08:39 Samochody nie rozbijaja się SAME. Zazwyczaj winna jest ludzka niefrasoblibośc Mieszkam nieopodal i wieczorm po 22 słyszałam karetki.Potem przeczytałam notatkę na forum TG. Nogi sie pode mną ugięły i zaraz upewniłam się, ze nikt z bliskich nie uczestniczył w tym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
tarnogorzanka Re: wypadek ... 02.08.09, 10:41 jeszcze bardziej przykry jest fakt, że poszkodowani idą sami do szpitala lub odwozi ich policja! Odpowiedz Link Zgłoś
lancer7 Re: wypadek ... 02.08.09, 11:11 Skoro policja była pierwsza na miejscu, a do szpitala kilkaset metrów, a możliwe że życie kogoś było zagrożone to nie ma co się zastanawiać tylko gnać do szpitala. A ci co sami poszli to pewnie jacyś mało poszkodowani. Odpowiedz Link Zgłoś
loggy Re: wypadek ... 02.08.09, 12:52 Zdjęcia tutaj: www.dziennik.pl/wydarzenia/article424955/Kilkunastu_rannych_w_wypadku_na_Slasku.html Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: wypadek ... 02.08.09, 13:56 Wszystko już jasne. Pozostaje mieć nadzieję że te 3 najciężej ranne osoby wyjdą z tego bez szwanku. Uderzenie musiało być mocne skoro strażacy przecinali wóz. I tak mieli szczęście. Zawinił kierowca vana. Przyczyna będzie jak zwykle taka sama: zmęczenie, pośpiech, usterka, być może alkohol lub dragi. Przekonamy się wkrótce. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia poszkodowanym. A policja dobrze zrobiła odwożąc rannych do szpitala. Tu liczył się czas. Odpowiedz Link Zgłoś
pink_alois Re: wypadek ... 02.08.09, 20:02 A skąd policja wiedziała że liczy sie czas i że mozna ruszać poszkodowanego oraż że dla zachowania życia nie jest potrzebna pomoc na miejscu i wstępne zabiegi typu unieruchomienie, podanie leków, tlenu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
d_aga5 Re: wypadek ... 03.08.09, 10:15 Nie słyszałeś o ,,pomocy przedmedycznej"? To właśnie m.in. policjanci są przeszkoleni w kierunku jej udzielania Odpowiedz Link Zgłoś