skazani.na.bierne.palenie
19.02.15, 12:33
No właśnie jestem bardzo ciekawa Waszych opinii na temat - palenie na balkonie przejawem dobrego tonu czy chamstwa?
Panuje obecnie moda na palenie na balkonie, na nie smrodzenie sobie w domu, palacze uważają, że jest to przejaw "dbania o zdrowie", przejaw kultury, bo przecież kto by chciał siedzieć w zadymionym mieszkaniu. Często nie przychodzi im do głowy, że zadymiają w ten sposób mieszkania sąsiednie. Skazując mieszkających tam ludzi na bierne palenie, na oddychanie ich wydzielinami (szkodliwymi co jest faktem naukowo udowodnionym), czasami sąsiadem jest astmatyk, dziecko czy starszy człowiek....
Jestem terroryzowana przez palącą sąsiadkę całymi dniami i nocami naruszającą moją prywatną przestrzeń. Sytuacja bez wyjścia, bezsilność, niemoc, ciągły stres, we własnym domu nie mogę czuć się swobodnie, bezpiecznie... Zamieszczam linka do posta, w którym opisałam swoją sytuację i wywołanej nim dyskusji, w której zostałam niemal zlinczowana słownie, wyśmiana, wyszydzona, wykpiona....
forum.gazeta.pl/forum/w,29,152307357,152307357,sasiad_pali_na_balkonie_a_dym_leci_gdzie_chce_.html