uasiczka 23.12.03, 08:59 czy dzieląc się opłatkiem należy ułamany od kogoś kawałek od razu zjeść czy zbierać w garści i zjeść jak podzieli się już ze wszystkimi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issis Re: dzielenie się opłatkiem 23.12.03, 12:57 uasiczka napisała: > czy dzieląc się opłatkiem należy ułamany od kogoś kawałek od razu zjeść czy > zbierać w garści i zjeść jak podzieli się już ze wszystkimi? Ja i moja rodzina jemy od razu, ale widziałam na "spotkaniach opłatkowych", że ludzie zbierają kawałeczki, miętoszą w spoconych dłoniach i na koniec to już nie jest opłatek tyl;ko chusteczka higieniczna. Fu... Odpowiedz Link
p-iotr Re: dzielenie się opłatkiem 12.01.04, 13:35 To nie bedzie do konca w temacie, ale prawde mowiac unikam jak ognia wszelkich spotkan oplatkowych z prezesem, proboszczem i komendantem strazy. Dla mnie dzielenie sie oplatkiem istnieje wylacznie w gronie rodzinnym - ementualnie wsrod bliskich przyjaciol. Nie znosze tego "bratania sie" na pokaz i za wszelka cene.. pzdr Odpowiedz Link
uasiczka Re: dzielenie się opłatkiem 26.01.04, 10:49 oj taaaaaaaaaak nienawidzę takich pseudo-rodzinno-zespołowo-firmowych spotkań ale jak w zeszłym roku uciekłam - dostal;am "opieprz" od szefa, że mnie nie było i nie mógł się ze mną podzielić - więc w tym roku byłam (brrrrrrrrrrrrrr...) Odpowiedz Link