Dodaj do ulubionych

Transporter - prośba o radę...

09.02.11, 21:59
muszę mojej kocie kupić transporterek smile dotąd pożyczałam od znajomej, niestety nie będę miała już takiej możliwości sad czas nabyć własny... pomożecie w wyborze.... smile
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Transporter - prośba o radę... 09.02.11, 22:05
      zalezy.Jezeli kot bedzie transportowany tylko gdzies na krotkich odcinkach typu np.wet ,to wystarczy maly.Jezeli bedzie z Wami gdzies jezdzil dalej(rodzina,wakacje np) to kup jednak wiekszy.
      Moje kotki jezdza razem ale w duzym transporterze(jazda np.1000 km).
      • marzena_gabi Re: Transporter - prośba o radę... 09.02.11, 22:48
        na razie tylko wet.... co będzie w przyszłości nie wiem....
        • jottka Re: Transporter - prośba o radę... 09.02.11, 23:18
          po pierwsze - z tworzywa sztucznego, znaczy mocny plastik czy co to jest, żadne wikliny albo szmaciane torby, kociątko przegryzie oraz zabrudzi w mig. po drugie - na tyle duży, żeby kot mógł swobodnie w nim stanąć i się obrócić. po trzecie - łatwy w obsłudze dla ciebiesmile tzn. żeby np. zapięcia były łatwe do obsługi jedną ręką, nie zahaczały się czy coś (tzn. trzeba dokładnie obejrzeć upatrzony egzemplarz, a nie potem szlifować zaczepysmile

a do jazdy na trasy turystyczne to najlepiej kotu sprawić szelki samochodowe - kot ma swobodę ruchów w granicach prawa, nie wyje jak w zamkniętym transporterze, no i w razie czego jest lepiej chroniony przed skutkami nagłego hamowania.
    • annb Re: Transporter - prośba o radę... 10.02.11, 08:59
      ja mam plastikowe trixie
      1 i 2
      Duże kluski jeżdzą w 2, a Srebek w 1
      • annb Re: Transporter - prośba o radę... 10.02.11, 08:59
        w sumie mam 3 transportery
        • marzena_gabi Re: Transporter - prośba o radę... 10.02.11, 09:30
          dziękuję pięknie smile
          tutaj znalazłam coś w rozsądnej cenie smile
          animalia.pl/produkt,2703,50,Trixie_Transporter_Capri_1.html
          • 0ffka Re: Transporter - prośba o radę... 10.02.11, 18:34
            marzena_gabi napisała:

> dziękuję pięknie smile
            > tutaj znalazłam coś w rozsądnej cenie smile
            > animalia.pl/produkt,2703,50,Trixie_Transporter_Capri_1.html

Mam taki i cenie go! Pamiętaj o wadze kota przy wyborze transportera!
            • marta27r Re: Transporter - prośba o radę... 11.02.11, 09:15
              Ja mam gulivera 2 i 3 takiego jak tu www.abc-zoo.pl/p/4/1302/zolux-transporter-gulliver-2-dla-kota-lub-malego-psa-transport-pies.html. Kotka jeździ w 2, a kocurek w 3 bo kawał "chłopa" z niego. Są trochę tańsze od capri, a nie widzę różnicy. 1 są w praktyce malutkiem. Miałam kiedyś 1 jak jeszcze kociaki miały po kilka mies. ale szybko wyrosły.
          • ginger43 Re: Transporter - prośba o radę... 11.02.11, 18:37
            marzena_gabi napisała:

> dziękuję pięknie smile
            > tutaj znalazłam coś w rozsądnej cenie smile
            > animalia.pl/produkt,2703,50,Trixie_Transporter_Capri_1.html

Ja od kilku lat używam takiego transporterka i jestem zadowolona, w ubiegłym roku kupiłam taki sam dla drugiego kota. Od wiosny do późnej jesieni są używane dwa razy w tygodniu i nic się nie dzieje.

................................................................
            Obowiązkiem każdego szczęśliwego kota jest radosne mruczenie! Mru, mru, mru...
    • jarka63 Re: Transporter - prośba o radę... 10.02.11, 11:10
      Będziesz wozić kotę samochodem czy pociągiem/autobusem?
    • maryshaa Re: Transporter - prośba o radę... 10.02.11, 11:44
      Ja mam taki: www.amberhouse.pl/images/zolux%20torba%20zielona.jpg

I np. dla Neski jest ok. Ale dla Koffika absolutnie nie. Naska jak już wlezie to w nim siedzi o Koffik ucieka...i własnie... tu problem. Bo on się długo zamyka. To wejście jest miękkie i zamykane na suwak, zanim zapne suwak to albo Kofii cały wybiega z transporterka, albo już wystaje mu głowa, albo wpycha łapki na zewnątrz... Dla niespokojnego kota jest mało praktyczny przez to zapinanie na suwak.
      • marzena_gabi Re: Transporter - prośba o radę... 10.02.11, 13:24
        auta nie posiadam, więc będą jazdy autobusem/pociągiem smile
        • jarka63 Re: Transporter - prośba o radę... 10.02.11, 21:04

marzena_gabi napisała:

> auta nie posiadam, więc będą jazdy autobusem/pociągiem smile

To tak jak ja. Ten zalinkowany przez Ciebie transporter wygląda mi troszkę mało solidnie, a będzie się obijał np. o drzwi pociągu przy wsiadaniu. Ja mam taki: animalia.pl/produkt,9792,50,Ferplast_Atlas_Deluxe_20.html
          Wożę w nim 5-kg kotę od kilku lat, jest mocny i wytrzymały.
          • marzena_gabi Re: Transporter - prośba o radę... 10.02.11, 21:10
            dziękuję smile
    • klubgogo Re: Transporter - prośba o radę... 10.02.11, 21:10
      Poprzednią kotkę woziłam w plastikowy transporterze i było ok. Drugiej kotce kupiłam transporter - usztywnioną torbę, bo mi wygodniej przejśc do weterynarza 2 bloki dalej, a i w podróży się sprawdza.
    • annb Re: Transporter - prośba o radę... 11.02.11, 17:43
      Jesli chodzi o noszenie w rekach transportera to polecam niebieską dużą torbę z ikei
      Wkłada się transporter do srodka
      uszy torby na ramię i jest duzo wygodniej niz nosic za raczkę
      • alus59 Re: Transporter - prośba o radę... 11.02.11, 18:15
        Ja mam takie transporterki: animalia.pl/produkt,17391,50,CatIt_Pet_Cargo_Cabrio_transporter.html

Jedną ich wadą jest ich waga sad - są ciężkie. Przenoszenie w nim lekkiego, ważącego 2,9 kg to pikuś, natomiast jak w transporterku jest mocno ciężki Fifi to już pikuś nie jest. No i niestety drogie są .....

Jednak funkcja otwierania od góry jest super na wizyty u weta. Szczególnie dla kota, który takie wizyty źle znosi. Oczywiście nie wszystkie zabiegi można wykonać jak kot siedzi skulony w transporterze, ale osłuchanie i podanie zastrzyków - spoko suspicious
        • jarka63 Re: Transporter - prośba o radę... 11.02.11, 20:50
          Ten mój Atlas też otwiera się od góry i tak jak pisze alus59 faktycznie świetnie się sprawdza
          u weta.
          • alus59 Re: Transporter - prośba o radę... 11.02.11, 21:11
            Moje transportery są kolorystycznie takie jak na poniższym zdjęciu suspicious, które pokazuje jak wygląda otwarty z góry transporter:
            produkty.animalia.pl/show_zoom.php?foto=produkty/org/1_75_1150766797.jpg
            Przy wizycie w lecznicy szklane drzwi są zamknięte wink

Miseczek na wodę i żarełko nie stosuję, to rozwiązanie to raczej przy dłuższych podróżach ma sens.
          • barba50 Re: Transporter - prośba o radę... 11.02.11, 21:31
            Atlas otwiera się poprzez zdjęcie górnej części. Transporter o którym pisała Alus59 czyli Pet Cargo Cabrio otwiera się inaczej. Tutaj możliwość demonstruje Gucio "siła spokoju", a transporter pożyczony, alusiowy big_grin

https://wstaw.org/m/2011/01/11/wlecznicy_.JPG
            • jarka63 Re: Transporter - prośba o radę... 11.02.11, 21:53
              Ano tak, teraz widzę. Ale u weta dostęp do kota lepszy przy zdjętej górze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka