Dodaj do ulubionych

Waga roczniaków

11.07.12, 15:50
Mam pytanko : ile ważą Wasze koty ?
Najbardziej interesują mnie mniej więcej roczne koty.
Moja waży ok. 4 kg. i myślę że chyba trochę za dużo sad
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: Waga roczniaków 11.07.12, 15:56
      Pukus wazy kolo 5 kg, ale jest wielki kocurem.
      Pinkulka okolo 3,5 kg ( ale ma 2,5 roku).
    • miriam_73 Re: Waga roczniaków 11.07.12, 18:15
      Miśka jak miała ok. roku to ważyła jakieś 4.5 kg. Melka nie dobijała jeszcze 4 kg, teraz mają odpowiednio 5 i 4 kg.
    • lianis Re: Waga roczniaków 12.07.12, 10:46
      moja kota na rok przy okazji sterylki wazyla 2.5kg, teraz ma dwa lata prawie i wazy 3kg
      • maryshaa Re: Waga roczniaków 12.07.12, 11:29
        Z tego co pamiętam moje ważyły tak ok. 3,0 - 3,5 kg może mniej, ale na pewno nie więcej. Kotka zawsze była i jest lżejsza od kocurka tak o 400-500g. Po sterylce chyba nie przytyły, po prostu z wiekiem troche podrosły i teraz ważą trochę ponad cztery kilo każde. Z tą samą zasadą, że kotka jest lżejsza od kocurka. Nie ważyłam ich w te upały, ale optycznie ich ubyło smile
    • noirdesir2 Re: Waga roczniaków 12.07.12, 11:25
      moja kicia w maju miała rok i wtedy też została wysterylizowana i ważyła 3,2 kg, była dość szczupła (przy głaskaniu czuło się kości kręgosłupa) i mała. Teraz, gdy ma powiedzmy rok i dwa miesiące, waży 3,5 - 3,6 kg. Robi się już kluseczka i kości nie czuć pod ręką jak się ją głaszcze smile
    • babcia47 Re: Waga roczniaków 12.07.12, 13:52
      Kota miała ok 3 kg..i niewiele jej przybyło, ot mała drobna.. choc ma juz 8 lat..Oli, obecnie jedenastolatek, miał ze 4,5..a teraz chyba połowe tego jeszcze..ale ony był grubaśny od zawsze..większy jakos o 1/3 od Mefiego, jego równolatka, który w okolicy roku tez miał jakies 3-3,5 kg, ale z czasem nabrał troche wagi, no i to samiec (oba wykastrowane)..tak, ze co kot, to inna budowa, waga..mimo, ze wszystkie moje to tzw. dachowce
      • saga55-5 Re: Waga roczniaków 12.07.12, 17:33
        Widzę że chyba trzeba jej zacząć troszkę ograniczać jedzonko. Może nie drastycznie, ale tak ....ociupinkę...
        • hanka20074 Re: Waga roczniaków 13.07.12, 08:45
          Melka w marcu była na sterylce i wtedy ważyła ok 3 kg(a miała prawie rok).
    • elzbieta.24 Re: Waga roczniaków 13.07.12, 09:04
      Mila ma około roku i waży tylko dwa kilogramy
      ale ona ma totalne ADH i wszystko co zje to natychmiast spala.
      • jolantas1955 Re: Waga roczniaków 13.07.12, 11:13
        Mój Frelek ma 1,5 roku i waży 8 kilosmile Nieźle się czuje, jak znienacka wskoczy na brzuchsmile
        • maryshaa Re: Waga roczniaków 13.07.12, 12:33
          Saga, jedzonko dla kastratów i gonitwy... co wieczór pół godziny zabawy bieganej az padnie smile mój Koffek ma wieczorami gonitwę za laserkiem czerwonym w ramach ćwiczeń na trzymanie linii smile
          Neska mało je, za zabawa nie przepada, to trzyma linię jakoś sama smile Koffi ją gania, gryzie w tyłek - to wtedy i Neska ma porcję aerobiku dzienną smile tylko, że moje sa niewychodzące, więc muszę je wybiegać żeby nie tyły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka