Dodaj do ulubionych

Marian vel Manfred

25.08.14, 12:41
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/dj/xh/hr5x/W4W6qquSLZkqlRkSaB.jpg

jak widać na załączonym obrazku, sierści ma dużo a czesać nie lubi się bardzo, no i w trakcie wakacji, gdzie bywał w różnych miejscach z załozonymi szelkami, w pachwinach , na brzuchu porobiły mu się "dredy " gdzie iść by to powycinać ? Psi fryzjer (o kocim nie słyszałam wink) czy weterynarz ? Sama obciełam mu ze dwie , niestety drugą ze skórą (no nie idzie wyczuć gdzie jest już skóra ) wiec za więcej się nawet nie zabieram ....
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Marian vel Manfred 25.08.14, 13:21
      Moja Edzia bez szelek robi sobie dredy, tyle, że lubi si czesać, co nie znaczy, że da do siebie podejść ze zgrzebłem. Jest dzika, więc ucieka, choć lubi. Jak uda się ją podejść i pogłaskać bezszelestnie zamieniając dłoń w zgrzebło i równie bezszelestnie zgrzebło w furminator, dredy idą precz. Jeśli uda się ją przytrzymać, wycinam nożyczkami, wyczuwając opuszkami skórę, nie zdarzyło mi się jej skaleczyć.
      Reasumując, jeśli Edzię się da, to da się każdego kotawink
      Co do meritum(zagadnienia) pewnie weterynarz skłonny byłby pomóc z dredami, ale nie wiem jak z ceną.
      • wadera3 Re: Marian vel Manfred 25.08.14, 13:23
        Aha, Edzia wygląda toczka w toczkę jak Marian, musi bliźniaczka.
    • olinka20 Re: Marian vel Manfred 25.08.14, 15:49
      Zadzwon do psiego fryzjera i zapytaj czy przyjmuje tez koty. Serio mowie, moja znajoma swojego persopodobnego zawozi do mojej psiej fryzjerki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka