viki2lav 26.01.09, 21:40 bezgranicznie we wloszech? 1. mi niebo i klimat Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nel20 Re: co wam sie podoba 26.01.09, 22:53 morze,słońce,muzyka,wieczorne potańcówki pod gołym niebem,kuchnia,no i oczywiście sympatyczni italiani;) Odpowiedz Link
dorrit Re: co wam sie podoba 27.01.09, 12:14 Morze i jedzenie. Klimat nie. Zimą ("zimą") warto sobie łódkę kupić, latem jest za gorąco, zwłaszcza w miejskich środkach lokomocji. Odpowiedz Link
makelovenotfashion Re: co wam sie podoba 27.01.09, 18:29 moj sympatyczny chlopak, ktory mnie rozsmiesza nawet jak mam humory. sztuka, zabytki, kultura wloska. swiatlo jest zupelnie inne niz w polsce gdzie jest wiecznie szaro. kuchnia najlepsza na swiecie. morze, plaze na sardynii i w innych urokliwych miejscach. fajne lokale do ktorych chodze glownie, zeby ogladac zyrandole i takie tam ;D wloska kawa z barow - w domu nie pijam :) no i koncze, bo mogalbym tak dlugo wymieniac. Odpowiedz Link
socka2 Re: co wam sie podoba 28.01.09, 19:53 morze i jego owoce :) i cos tam jeszcze by sie znalazlo :) Odpowiedz Link
cuciolo Re: co wam sie podoba 01.02.09, 20:28 1.michelangelo i caravaggio w jednym 2. kazda malenka dziura wloska szczegolnie w pasie centralnym ze starowka i zameczkiem rodem ze sredniowiecza 3. kuchnia regionalna 4. vasco rossi Odpowiedz Link
makda Re: co wam sie podoba 02.02.09, 15:38 1. Mój mąż :-) Poza tym nie będę oryginalna: 2. Jedzenie i jego różne odmiany w każdym regionie 3. Kawa w barze 4. Architektura, a zwłaszcza miasteczka- małe perełki, których nie ma w przewodnikach 5. Krajobrazy, a raczej ich różnorodność: to niesamowite, że Dolomity, jezioro Como, Toskania, Sardynia i Salento znajdują się w jednym kraju! 6. Toskania, czyli połączenie powyższych (krajobrazy, architektura, jedzenie i.. wino!!!) 7. Nie wiem, jak to nazwać.. to, że po jednej-dwóch wizytach, właściciel sklepu/restauracji/facet za barem w kawiarni poznają Cię z daleka, witają uśmiechem i pytają: "To co zawsze?". Odpowiedz Link