Dodaj do ulubionych

Sala samobójców

14.09.11, 17:47
Film..Kto widział? Jakie opinie???
Ja chyba napiszę swój manifest na ten temat, jeśli ktoś odpowie.
David Voyager, rok 1981.. Historia koło zatacza.
Odpowie ktoś? Ale tak poważnie?
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Sala samobójców 14.09.11, 20:21
      Ja oglądałam.
      Chciałam wziąć męża, ale on nie lubi ambitnych polskich filmów więc kazał mi iść z kumplem.
      Poszłam z kumplem.
      A teraz do meritum.
      Film super, wstrząsający, dający po kościach choć nie od razu, ale stopniowo.
      Momentami może akcja nieco przewlekła.
      Nawiązuje do Facebooka i gry Second Life.
      Pokazuje uzależnienie od necika i do czego to może doprowadzić, o samotności to jest, samotności w sieci i szukania w niej "przyjaciół", najgorsze w tym wszystkim że to coś mi to przypominało dziwnie znajomego.
      Nosz kurwa, pomyślałam... Niedobrze chyba...

"Taki piękny duży avatar na kompie a kto się za nim kryje? Kaleka na wózku"

Dało to czadu.
      Ludzie uzależnieni od komputera i avatarowych przyjaciół.
      Tak, kurwa to coś mi przypomniało dziwnie znajomego.
      I wyjebałam neta w kosmos (na całe trzy dni tongue_out).
      Amen!
      • ekscytujacemaleliterki Re: Sala samobójców 14.09.11, 22:48
        Ja toże była i widziała.
        Mocna, wstrząsające, refleksyjne.
        Normalnie zgadzam się z Gazetą!
        • kapitan_marchewa Re: Sala samobójców 15.09.11, 17:23
          Oglądam od 3 dni i skończyć nie mogę. Moja opinia może się nie spodobać: rzeczony bohater Dominik to ciapowaty, sfrustrowany, z burzą hormonalną małolat, który ma wszystko, ale dla niego to za mało. Kiedy ja byłem w jego wieku i bym nie zdał matury i nie dostał się na studia - to hmmm, zasadnicza służba wojskowa i twarda nauka życia. Pewnie tam jego gejowskie ciągoty wielu by się spodobały, co prawda wonder czarnej emo grzywki by już nie miał..
          A skąd młody ma laptopa i internet i swój pokój gdzie może się zamykać i sikać na wszystko i wszystkich? I się awatarować i samobójczyć z jemu podobnymi frustratami?? W dupie się poprzewracało?
          Ech, skończę dziś ten fim..
          Ale jeśli jest wielu jemu podobnych w naszych czasach to aż strach myśleć o przyszłości Rzeczypospolitej..
          • niezmiennick Re: Sala samobójców 15.09.11, 17:38
            Muszę obejrzeć. Takie skrajne opinie...
          • panda_zielona Re: Sala samobójców 15.09.11, 17:55
            Nie do końca się z Tobą zgadzam Kapitanie. Owszem młody ma wszystko oprócz zainteresowania rodziców. Zostałał straszliwie ośmieszony i z tym sobie nie poradził. Rodzice zajęci robieniem kasy i własnymi kochankami zapomnieli, że z chłopakiem w tym wieku należy rozmawiać, rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać. To jest film przede wszystkim dla rodziców.
            • kapitan_marchewa Re: Sala samobójców 15.09.11, 19:02
              Jestem na 1:30 godz.
              Zaczęli rozmawiać, może ten szczyl nie jest taki głupi.
              A rodzice aż tacy wszystkowiedzący...
              • kapitan_marchewa Re: Sala samobójców 15.09.11, 19:30
                Już, zabił się bo ufał znajomym z internetu, jakiejś różowowłosej idiotce, jakiemuś wirtualnemu światowi.
                Dał się opętać, omamić, stracił kontakt z rzeczywistością.
                I na nic były wszystkie próby ratunku.
                Znamienny jest koniec: "zadzwoń do moich rodziców, Mamaaaa"
                • ekscytujacemaleliterki Re: Sala samobójców 15.09.11, 22:24
                  Ciekawe dlaczego ufał znajomym z internetu, he?
                  Bo mamusia i tatuś całkiem dziecko emocjonalnie zaniedbali, dawali kasę i uważali, że to wszystko, że wystarczy. I wymagali tylko jednego, żeby im nie przeszkadzał.
                  Wiesz kto jest odpowiedzialny za wychowanie swojego dziecka? Za pokazywanie mu świata, za nauczenie co znaczy "ku chwale ojczyzny", co to honor, uczciwość, miłość?
                  Rozpuszczony małolat w ostatnich słowach powiedział co było najważniejsze. Nie kasa, oj nie!
                  • panda_zielona Re: Sala samobójców 16.09.11, 00:29
                    ekscytujacemaleliterki napisała:

> Ciekawe dlaczego ufał znajomym z internetu, he?
                    > Bo mamusia i tatuś całkiem dziecko emocjonalnie zaniedbali, dawali kasę i uważa
                    > li, że to wszystko, że wystarczy. I wymagali tylko jednego, żeby im nie przeszk
                    > adzał.
                    > Wiesz kto jest odpowiedzialny za wychowanie swojego dziecka? Za pokazywanie mu
                    > świata, za nauczenie co znaczy "ku chwale ojczyzny", co to honor, uczciwość, mi
                    > łość?
                    > Rozpuszczony małolat w ostatnich słowach powiedział co było najważniejsze. Nie
                    > kasa, oj nie!

Swięte słowa Literki!!!
                    Znam osobiscie małżeństwo, baaaardzo bogaci, ale nie obnoszący się ze swoim bogactwem. Wychowali trzech wspaniałych synów i pamiętam, że u nich komputer /jeden/był zamknięty w szafce i chłopaki mogli z niego korzystać 2 godziny dziennie.
                    • ekscytujacemaleliterki Re: Sala samobójców 16.09.11, 19:28
                      Bo są jeszcze rodzice co to dziecku bajki i książki czytają - mimo tego, że i kasę mają i obowiązki i mało czasu.
                      A film był po to, żeby pokazać, że zatracamy to co jest naprawdę ważne i jakie fatalne są tego skutki!
    • niezmiennick Re: Sala samobójców 15.09.11, 22:43
      Było już kilka filmów o styku reala z wirtualem. Nawet taki japoński gdzie wchodzili do SecondLifa. Też nudny. No właśnie. Ten film jest śmiertelnie nudny i żałośnie papierowy. Bogaci rodzice izolują dziecko od normalnego świata, chłód emocjonalny ich powoduje u młodego poszukiwanie bliskości u przypadkowo spotkanej niebezpiecznej osoby bla bla bla...
      • kapitan_marchewa Re: Sala samobójców 16.09.11, 09:46
        Obejrzałeś?
        • niezmiennick Re: Sala samobójców 16.09.11, 10:07
          Nie, z fusów wróżę smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka