balamuk 11.06.13, 13:54 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14079291,Europarlament_uchylil_immunitet_Jackowi_Kurskiemu.html#BoxSlotII3img Może u nas też by się dało? Tak sobie marzę... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Bardzo miło 11.06.13, 19:04 Bardzo. Ale na pewno znajdzie się sędzia czy inny prokurator, którzy kurskiemu bez mydła, i kurski dostanie dobrotliwe pogrozenie palcem i groszowy mandacik. Polskim sędziom odwagi starcza na wsadzenie do ciupy upośledzonego chłopaka zbierającego złom. Matka (wspierana przez służby więzienne) pisze do prezydenta, a biurew pałacowa bredzi, ze wdrażane są procedury. Wczoraj była kolejna rozprawa, wypowiadali się prawnicy i nawet były minister sprawiedliwości, że chłopak nie moze być tak sądzony, bo za cholerę nie miał swiadomosci, że robi źle (jest mniej więcej na poziomie pięciolatka), ale ten skurwiel plamisty sędzia przeciąga rzecz, bo się rybiemu chujowi zachciało przesłuchać świadka przebywającego za granicą!!!! Dawno się tak nie wq!!!! "Dzięki" takim sędzim i takiemu funkcjonowaniu prawa mam coraz bardziej gdzieś to państwo, pozwalające na kpiny z prawa, ze sprawiedliwości, niepotrafiące ując się za bezbronnymi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: Bardzo miło 19.06.13, 04:49 Ewa, urodziłaś się wczoraj? To nasze państwo strasznie bardzo się skurwiło ostatnio. A już "urzędniki rzondzom" za bardzo.. A jest ich już prawie pół miliona, a i pewnie będzie więcej. Uprzejmie przypominam, że zarówno sędzia, policjant czy nauczyciel z innego wątku - to urzędnik państwowy, utrzymywany z naszych wspólnych podatków. Naszych = nas ciężko pracujących i czasem ledwo wiążących koniec z końcem. Dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link
balamuk Re: Bardzo miło 25.06.13, 16:47 Do tzw. dziennikarzy nie mam zaufania, ale jeśli choć część tego odpowiada rzeczewistości... wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,14138192,Resocjalizacja__Bzdura__Zabraklo_mu_5_zl_i_juz_komornik.html#TRNajCzyt Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Bardzo miło 25.06.13, 20:00 Wiesz, ja już chyba nie wierzę, że w tym kraju cokolwiek działa... Odpowiedz Link
balamuk Re: Bardzo miło 26.06.13, 18:40 Co tu gadać. W moim kraju zastępczym jest korupcja, dziadostwo i bezprawie (no jest, nie ma się co czarować), więc na pytania typu "u was jest lepiej?" z przekonaniem odpowiadałam, że lepiej. Zaczyna mi to przekonanie blaknąć. Wyjątkowo paskudne uczucie. Odpowiedz Link