old.bear 24.09.13, 07:01 wiadomosci.onet.pl/kraj/rzeczpospolita-kosciol-walczy-z-pedofilia/cve1n Gdzie ? Jak ? Wszak jeden z sukienkowych purpuratów nie uważa tych zachowań za pedofilię tylko za namiętność. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Coś mi się nie zgadza 24.09.13, 15:22 A tego z egzotycznej placówki pewnie w ramach walki ukryli w jakimś polskim zakonie i idą w zaparte, ze nic nie wiedzą. Zresztą, czyż Paetz w pełnym oprzyrządowaniu nie szedł na Wawel na czubie konduktu najlepszego ponoć z prezydentów? Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: Coś mi się nie zgadza 24.09.13, 15:35 Podoba mi się, że Franciszek walczy aż na tylu polach. Boję się tylko, żeby nie został znienawidzony przez "podwładnych". Szczególnie z tych krajów gdzie "sukienkowi" mają się wyjątkowo dobrze (nie podam przykładu) Bo Papież może w ostateczności źle skończyć, a tego nie chcę.. Odpowiedz Link
minoliz Re: Coś mi się nie zgadza 26.09.13, 09:49 Chciałabym wreszcie usłyszeć / przeczytać że jednego , drugiego czy setnego księża-pedofila wydalono ze stanu kapłańskiego , że skazano wyrokiem sądu , że zabrano mu konta i pokryto straty moralne i psychiczne osób które skrzywdził Jak na tą chwile to dużo się o tym mówi ale faktyczny problem nadal zamiata się pod dywan , to powinno się zakończyć , każdy były i teraźniejszy pedofil powinien być ukarany , porządnie ukarany , być może w przyszłości następcy widząc że kary są bali by się Odpowiedz Link