sloggi 09.07.06, 11:18 Wracałem sobie nocą z buta (z klapka) Mostem Gdańskim, smród bijący od Ogrodu powalał jeszcze po staromiejskiej stronie. Czy jednak nie lepiej byłoby przenieść ZOO do Powsina? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolczatka Re: ZOO 09.07.06, 12:51 Bez przesady. Byłam też wczoraj w tamtych okolicach. Biorąc pod uwagę, że w bezpośrednim sąsiedztwie brak jest budynków mieszkalnych, to ZOO stanowi podstawową atrakcję turystyczną Pragi, a przynajmniej najbardziej znaną i popularną. Poza tym jak proponujesz zagospodarować teren, gdyby ZOO faktycznie przenieść do Powsina? Kolejny apartamentowiec? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: ZOO 09.07.06, 13:24 Ogród powstał na terenie zalewowym, w północnej częsci Parku Praskiego. Zatem po prostu park, może być z profesjonalnym lunaparkiem, a'la wiedeński Prater. Odpowiedz Link Zgłoś
kolczatka Re: ZOO 09.07.06, 13:53 Chciałbyś więc zburzenia całej dotychczasowej infrastruktury, łącznie z dosyć drogą słoniarnią, by przywrócić park, lub co gorsza lunapark. Lunapark musiałby być bardzo profesjonalny, bo dotychczas widywane przeze mnie wesołe miasteczka świecły pustkami... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: ZOO 09.07.06, 14:26 Inwestowanie w zabudowę dokonywane w ostatnich latach jest dla mnie paranoją. Wczoraj poza wspomnianym smrodem słychać było łoskot imprezy nad Wisłą (dawna Nimfa czy Rusałka), chyba jednak to nie jest dobre dla zwierzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
kolczatka Re: ZOO 09.07.06, 18:53 Sama idea ZOO nie jest szczególnie dobra dla zwierzaków, a hałas od dawnej Rusałki, ostatnio przemianowanej na Bellisimę raz w tygodniu, raczej jest niczym w stosunku do hałasu od dosyć ruchliwej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
myszolapka Re: ZOO 31.07.06, 13:21 Z tamtej strony są żyrafy, to one tak cuchną. Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_maggie Re: ZOO 31.07.06, 19:10 bosz ale wy się znacie na smrodach zwierzęcych:)))))))))) ja tam się ciągle zastanawiam dlaczego nie widać misiów przy trasie... takie mają fajne miejsce a nigdy ich tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś